Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stanje u IT sektoru

Featured Replies

ne razumem skroz to insistiranje na remote-u ako nemas 20 i kusur. po ceo dan sa ukucanima, nema sexa sa strane, nema upoznavanja, nema glupih razgovora sa kolegama, razvlacis se u krevetu... bukvy se pretvoris u stay at home parenta.

• Replies 4.3k
  • Views 361.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da citiram sebe s FB, pre par dana okačih:   1. Pojavi se trend koji apsolutno niko ne razume ali svi misle da će na tome zaraditi hiljadu milijardi ("web 2.0" -> "web 3.0/blockchain/cryp

• Opcija 1 : trenutni tim, super harmonican i uhodan dobar roadmap za naredne 2 god, zanimljive i raznovrsne tehnologije odlican Product Owner Mane: nova sefica, sposobna ali izuzetno namazana i miko

• Od danas zvanicno jobless, nisam nista jos jurio jer sam sa drugarima u procesu pravljena firme I akvizicije projekata, pozelite nam srecu. 

Posted Images

Salu na stranu meni su malo cudne 100% remote kolege. Ono, nikad nije dosao u ofis da se upozna sa ostatkom ljudi, nikad ne pokazuje lice na callu... unsure

Možda su ružni.

@Mr.Mxyzptlk

Potpuno si u pravu. Ja se psihicki recimo bas odmorim u firmi plus ne moram se zezati sa pripremom hrane a i fokus mi je uprkos open office nekako bolji.

E sad meni je do posla 15,20 min. Druga je prica kad ti treba sat i po ili recimo tri prevozna sredstva. Na to dodaj da je situacija sa parkingom svake godine teza. Kod mene u koncernu su radili analizu 2024 i u proseku je 55 minuta u jednom pravcu.

odakle dolaze, iz bratislave?

10 minutes ago, bags said:

fokus mi je uprkos open office nekako bolji.

Kako, jbt, ja kad nekad odem do firme, i ispadne nešto da hidno moram da uradim, ja ne da nemam fokus, nego bi tačno sve ostale podavio... Samo da pitam, ej da ti ispriča, ej štznaš šta iam novo... A nije da se nismo čuli 32 puta na teams u poslednjih 7 dana...

Ja da moram da radim u firmi, tačno bi posle nedelju dana išao po kancelarijama i ubijao pristutne tupim nožem...

ti si verovatno hodajuci konfluens.

21 minutes ago, Shan Jan said:

Salu na stranu meni su malo cudne 100% remote kolege. Ono, nikad nije dosao u ofis da se upozna sa ostatkom ljudi, nikad ne pokazuje lice na callu... unsure

Ja da sada moram da predjem na ofis varijantu sa svim kolegama..Nekog Amera bih verovatno izlomio do petka..A par Srbendi bih gledao da isprebijam do veceras.

Samoziva goveda, neka ih sto dalje od mene..

3 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

odakle dolaze, iz bratislave?

Iz Bratislave mozes stici za 55 minuta ako krenes ujutro u 4:30. Posle toga je sve teze.

Kod mene je otprilike pola ljudi iz okoline Beca (Donja Austrija) jer su tu kuce jeftinije a i puno manje posla.

Onda je jedna cetvrtina jos iz delova grada koji nisu najprakticniji sa prevozom. Npr. kolega iz 10og becirka sa autom treba oko sat i 10 , prevozom bar sat i 40 u najboljem slucaju.

Pisao sam vec da se gradski prevoz "usporio" a pogotovo se to vidi na ovim prigradskim linijama. Na sve to mnogo vise auta (jedan od smesnijih razloga je i sto zene muslimanke mogu voziti ), a puno manje javnih garaza i parkinga. Koleginica recimo stigne rutinski za 10 min autom nakon sto ostavi klince u skoli, ali trazi parking po garazama neretko i sat vremena, jer je posle pola osam prilicno sve puno.

3 minutes ago, radisa said:

Kako, jbt, ja kad nekad odem do firme, i ispadne nešto da hidno moram da uradim, ja ne da nemam fokus, nego bi tačno sve ostale podavio... Samo da pitam, ej da ti ispriča, ej štznaš šta iam novo... A nije da se nismo čuli 32 puta na teams u poslednjih 7 dana...

Ja da moram da radim u firmi, tačno bi posle nedelju dana išao po kancelarijama i ubijao pristutne tupim nožem...

Kod mene funkcionise iz razloga sto je open office posmatran nekako kao biblioteka. Nema formalnih pravila ali ako telefoniras odes na hodnik, u veliku kuhinju ili meeting room.

Ljudi kad su vec na teams uglavnom ne pricaju previse glasno. Plus moj tim je bas nekako introvertan i onda se dogodi da svi zajedno odemo na mozda jednu kafu u toku dana a i recimo danima kad smo svi tu nekako se iz navike i dalje sve pise u chat. Imaju i ove mini prostorije za 3 osobe koje su kao telefonske govornice ako radis neki pair programming ili hoces biti sam u fokusu. (ili radis intervju sa kandidatima)

Kuci je kod mene intezitet rada drugaciji tj. radim u intezovnim burstovima po pola sata a izmedju prakticno gubim vreme. Mana je i sto mi je privatni komp na istom stolu...

10 minutes ago, bags said:

Kuci je kod mene intezitet rada drugaciji tj. radim u intezovnim burstovima po pola sata a izmedju prakticno gubim vreme. Mana je i sto mi je privatni komp na istom stolu...

Kako je to mana? Valjda igras igrice za vreme sastanaka dok si kuci?

Ja sam sam kuci pa mi povremeni odlazak na posao dodje kao socijalno razgibavanje. Plus nista niko ne proverava striktno tako da dodjem kad ocu, odem kad ocu. Ako me smori na poslu, obicno ujutru odradim sta imam, jedem rucak i zapalim.

A kuci slabije radim, prvo tu mogu da se izvrnem i odhrcem, onda tu su serije, knjige i slicno. Na poslu nekako svi rade pa ti i to pomaze da i ti radis.

ASML

ASML Statement on Strengthening Focus on Engineering and...

Neko se setio da uradi layoff kako treba. 1700 menadzera...

29 minutes ago, bags said:

ASML

ASML Statement on Strengthening Focus on Engineering and...

Neko se setio da uradi layoff kako treba. 1700 menadzera...

Kad cemo videti vest da neko zaposljava dodatne ljude...

Od korone šta znam 80% ljudi radi od kuće, nas par i tada i sada samo kanc, ako neko šmrče i iskašljava karbofix (mladi ne znaju šta je to) ostane kući.

Rekao bih da smo mi on-site ostali poprilično normalni, ovi... To čita neke čudne knjige, pravi gym u sklopu spavaće sobe, zna sve cene za online porudžbine, prate sportove koje im deca treniraju...

Sama mogucnost da radim od kuce uz drustvo mog vernog psica Ilije umesto da slusam naklapanja i ogovaranja kolega i koleginica pod pendzerom kancelarije mi (tu su smestili prostor za pusenje napolju) cini rad od kuce mnogo prijatnijim i efikasnijim.

+me ne cuju kad iskljucim mikrofon da izbacim iz dubine duse misljenje o performansama pojedinih kolega u stilu besmrtnog Gige Moravca "O, majke vam ga sasave i nesposobne...." sto je tesko izbeci u kancelariji. fantom

Valjda sam zato i sam u kancelariji?unsure