Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stanje u IT sektoru

Featured Replies

Ako nesto vise mrzim od rada sa Indusima to je rad sa udatim Induskinjama. Tacno vidis da joj je posao u ITu side hustle izmedju pravljenja brijanija za decu i brige o ostareloj svekrvi. Koja kurcobolja i odsustvo koncentracije.

Edited by Shan Jan

• Replies 4.3k
  • Views 361.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da citiram sebe s FB, pre par dana okačih:   1. Pojavi se trend koji apsolutno niko ne razume ali svi misle da će na tome zaraditi hiljadu milijardi ("web 2.0" -> "web 3.0/blockchain/cryp

• Opcija 1 : trenutni tim, super harmonican i uhodan dobar roadmap za naredne 2 god, zanimljive i raznovrsne tehnologije odlican Product Owner Mane: nova sefica, sposobna ali izuzetno namazana i miko

• Od danas zvanicno jobless, nisam nista jos jurio jer sam sa drugarima u procesu pravljena firme I akvizicije projekata, pozelite nam srecu. 

Posted Images

@Shan Jan

Tasta je zenina majka, a muzevljeva majka je svekrva.

fantom

9 hours ago, bags said:

Sve firme kojima je primarna delatnost IT moraju da postuju njihove odluke. Zato je jako bitno kad se potpisuje ugovor o radu pogledati koja je primarna delatnost.

Ne postaje se clan automatski nego se moras prijaviti i placati mesecno 1% od plate. E sad imaju i neke druge benefite ali opet se najvise svodi na ove pregovore. Ako zaista dodje do strajka, a ja verujem da ce ga biti jer nece poslodavci pokriti inflaciju, svi ce strajkovati.

Pa to je granski sindikat ustvari. Gde izabrani predstavnici istog unutar firme pregovaraju za godisnje povecanje plata svojih clanova sa rukovodstvom firme. Lakse svima.

Edited by Moonwalker

15 hours ago, Moonwalker said:

Pa to je granski sindikat ustvari. Gde izabrani predstavnici istog unutar firme pregovaraju za godisnje povecanje plata svojih clanova sa rukovodstvom firme. Lakse svima.

Postoji Betriebsrat ( radnicki savet) to je unutra jedne firme, moguce ga je formirati cim imas 5 radnika. On se bavi supportom radnika ali ne i pregovorima za plate. Clanovi betriebsrata se ne mogu otpustiti.

Dodatno postoji Gewerkschaft ( mislim da je najbolji prevod kod nas sindikat) gde su udruzeni radnici iz iste profesije iz razlicitih firmi. Mislim da oni odgovaraju ovom tvom opisu iz citata. Oni kada nesto ispregovaraju sa poslodavcima vazi za sve firme iz te delatnosti.

To prvo je kao neki ombudsman za radnike u firmi, posrednik prema poslodavcu u slucaju problema. U tradiciji firmi u drzavama sa germanskom tradicijom.

Edited by Moonwalker

23 hours ago, Shan Jan said:

Ako nesto vise mrzim od rada sa Indusima to je rad sa udatim Induskinjama. Tacno vidis da joj je posao u ITu side hustle izmedju pravljenja brijanija za decu i brige o ostareloj svekrvi. Koja kurcobolja i odsustvo koncentracije.

Macane, brijanija ili birjanija? Razlika je velika.

1 hour ago, bags said:

https://blog.kagi.com/kagi-hub

Kagi inace jako cool.

Otvaraju kao hub working space?

8 minutes ago, Choda said:

Otvaraju kao hub working space?

Hub gde ce raditi njihovi developeri ali otvoren i za ljude izvan firme. EDIT: Moras biti kagi member tj. njihov pretplatnik.

Btw.

Svi koji su na IOS trebaju probati ovaj njihov browser.

Moj kum je IOS develeper trenutno bez posla, mislis da ce primati ljude iz Beograda?

58 minutes ago, Marcus Wulffings said:

Macane, brijanija ili birjanija? Razlika je velika.

Birjani )

40 minutes ago, Choda said:

Moj kum je IOS develeper trenutno bez posla, mislis da ce primati ljude iz Beograda?

Sigurno, ali mislim da je hiring bar kod njih baaaaaas visok.

• Popular Post

dosad sam koristio AI najvise za tehnicka pitanja - kako radi ovo, ili kako da konfigurisem ono.

danas sam u ocaju pitao sta da radim i kako da radim sa apsolutnim kretenom od kolege sa kojim nazalost moram cesto da radim

dobra analiza i dobri saveti, pogotovo sta ja radim pogresno:
You view him as a colleague. You should view him as a predictable external constraint (like bad weather).

Bice veselo sledece godine:

OpeanAI uvodi ads, Meta ima sakrivenih 27 milijardi, MS i Google barem imaju vec diversifikaciju pa ce bolje podneti pucanje balona.

https://archive.ph/yP3vR

BleepingComputer
No image preview

Leak confirms OpenAI is preparing ads on ChatGPT for publ...

OpenAI is now internally testing 'ads' inside ChatGPT that could redefine the web economy.