November 25, 2025Nov 25 Ako nesto vise mrzim od rada sa Indusima to je rad sa udatim Induskinjama. Tacno vidis da joj je posao u ITu side hustle izmedju pravljenja brijanija za decu i brige o ostareloj svekrvi. Koja kurcobolja i odsustvo koncentracije. Edited November 25, 2025Nov 25 by Shan Jan
November 25, 2025Nov 25 9 hours ago, bags said:Sve firme kojima je primarna delatnost IT moraju da postuju njihove odluke. Zato je jako bitno kad se potpisuje ugovor o radu pogledati koja je primarna delatnost.Ne postaje se clan automatski nego se moras prijaviti i placati mesecno 1% od plate. E sad imaju i neke druge benefite ali opet se najvise svodi na ove pregovore. Ako zaista dodje do strajka, a ja verujem da ce ga biti jer nece poslodavci pokriti inflaciju, svi ce strajkovati.Pa to je granski sindikat ustvari. Gde izabrani predstavnici istog unutar firme pregovaraju za godisnje povecanje plata svojih clanova sa rukovodstvom firme. Lakse svima. Edited November 25, 2025Nov 25 by Moonwalker
November 26, 2025Nov 26 15 hours ago, Moonwalker said:Pa to je granski sindikat ustvari. Gde izabrani predstavnici istog unutar firme pregovaraju za godisnje povecanje plata svojih clanova sa rukovodstvom firme. Lakse svima.Postoji Betriebsrat ( radnicki savet) to je unutra jedne firme, moguce ga je formirati cim imas 5 radnika. On se bavi supportom radnika ali ne i pregovorima za plate. Clanovi betriebsrata se ne mogu otpustiti.Dodatno postoji Gewerkschaft ( mislim da je najbolji prevod kod nas sindikat) gde su udruzeni radnici iz iste profesije iz razlicitih firmi. Mislim da oni odgovaraju ovom tvom opisu iz citata. Oni kada nesto ispregovaraju sa poslodavcima vazi za sve firme iz te delatnosti.
November 26, 2025Nov 26 To prvo je kao neki ombudsman za radnike u firmi, posrednik prema poslodavcu u slucaju problema. U tradiciji firmi u drzavama sa germanskom tradicijom. Edited November 26, 2025Nov 26 by Moonwalker
November 26, 2025Nov 26 23 hours ago, Shan Jan said:Ako nesto vise mrzim od rada sa Indusima to je rad sa udatim Induskinjama. Tacno vidis da joj je posao u ITu side hustle izmedju pravljenja brijanija za decu i brige o ostareloj svekrvi. Koja kurcobolja i odsustvo koncentracije.Macane, brijanija ili birjanija? Razlika je velika.
November 26, 2025Nov 26 1 hour ago, bags said:https://blog.kagi.com/kagi-hubKagi inace jako cool.Otvaraju kao hub working space?
November 26, 2025Nov 26 8 minutes ago, Choda said:Otvaraju kao hub working space?Hub gde ce raditi njihovi developeri ali otvoren i za ljude izvan firme. EDIT: Moras biti kagi member tj. njihov pretplatnik.Btw.Svi koji su na IOS trebaju probati ovaj njihov browser.
November 26, 2025Nov 26 Moj kum je IOS develeper trenutno bez posla, mislis da ce primati ljude iz Beograda?
November 26, 2025Nov 26 58 minutes ago, Marcus Wulffings said:Macane, brijanija ili birjanija? Razlika je velika.Birjani
November 26, 2025Nov 26 40 minutes ago, Choda said:Moj kum je IOS develeper trenutno bez posla, mislis da ce primati ljude iz Beograda?Sigurno, ali mislim da je hiring bar kod njih baaaaaas visok.
November 27, 2025Nov 27 Popular Post dosad sam koristio AI najvise za tehnicka pitanja - kako radi ovo, ili kako da konfigurisem ono.danas sam u ocaju pitao sta da radim i kako da radim sa apsolutnim kretenom od kolege sa kojim nazalost moram cesto da radimdobra analiza i dobri saveti, pogotovo sta ja radim pogresno:You view him as a colleague. You should view him as a predictable external constraint (like bad weather).
November 29, 2025Nov 29 Bice veselo sledece godine:OpeanAI uvodi ads, Meta ima sakrivenih 27 milijardi, MS i Google barem imaju vec diversifikaciju pa ce bolje podneti pucanje balona.https://archive.ph/yP3vRBleepingComputerLeak confirms OpenAI is preparing ads on ChatGPT for publ...OpenAI is now internally testing 'ads' inside ChatGPT that could redefine the web economy.