December 15, 2025Dec 15 🥵 INFLACIJA JE PREKO 300% Jedan državni fond, koji je v...🥵 INFLACIJA JE PREKO 300% Jedan državni fond, koji je već u deficitu skoro pola milijarde, izgleda ne odolijeva inflaciji od preko 300% – bar kada je riječ o IT uslugama. 🧨 Za produženje ISTIH 😲
December 23, 2025Dec 23 Fejk. Na stolu nema barem 3 prljave solje, merac za pritisak, stampac, neplaceni racuni, neobrisana prasina. Ima posla ko hoce da radihttps://www.nbcnews.com/tech/internet/man-goes-viral-working-four-startups-time-rcna216890Salim se, odlican video.
December 24, 2025Dec 24 Lol, toliko ste nahvalili ovaj video (a i YouTube komentari) da ga upravo odgledah celog očekujući makar neki grumen prave mudrosti, no jok.Samo čovek koji je u srednjim 40im godinama otkrio toplu vodu i shvatio neke stvari za koje sam mislio da su svakome sa preko 30 godina i 5+ godina iskustva u velikom kompanijama očigledne. A pri tome, mislim da većina komentatora izvlači neku anti- corporate poruku koju ovaj nije ni plasirao. On je pohvalio svoju kompaniju - rekao da je bio odlično plaćen. A i da je dobio adekvatno obaveštenje unapred da traži posao i dobru otpremninu. Ali je naivno očekivao da je kompanija porodica kojoj gubitak svakog člana ostavlja trajni ožiljak (priča o kolegi koji je umro od srčanih problema).
December 24, 2025Dec 24 Juce pricam sa fizijatricom, riba iz GenZ generacije, pametna. Kaze, mi nemamo ruzicaste naocare, ne verujemo u ideale i ne ocekujemo nista dobro ni od firme ni od drzave ni od drustva. Boris se sam za sebe. Mozda zvuci surovo ali njoj se ne moze desiti ova razocarenja zbog kojih mi pizdimo ceo zivot - sto je zagadjen vazduh, sto se sve rusi, sto sljam napreduje i u drzavi i u kompanija, sto kompanije gledaju samo da te iskoriste i ispljunu, sto su ljudi okrenuti sebi i cesto pokvareni... Oni znaju sve to i znaju vrlo dobro kako da daju koliko moraju i gledaju i svoj interes i plan B. Vreme je i da se mi osvestimo a ne da postujemo autoritet, zrtvujemo se za druge i ocekujemo neku nagradu za dobra dela.
December 24, 2025Dec 24 2 minutes ago, Shan Jan said:Juce pricam sa fizijatricom, riba iz GenZ generacije, pametna. Kaze, mi nemamo ruzicaste naocare, ne verujemo u ideale i ne ocekujemo nista dobro ni od firme ni od drzave ni od drustva. Boris se sam za sebe. Mozda zvuci surovo ali njoj se ne moze desiti ova razocarenja zbog kojih mi pizdimo ceo zivot - sto je zagadjen vazduh, sto se sve rusi, sto sljam napreduje i u drzavi i u kompanija, sto kompanije gledaju samo da te iskoriste i ispljunu, sto su ljudi okrenuti sebi i cesto pokvareni... Oni znaju sve to i znaju vrlo dobro kako da daju koliko moraju i gledaju i svoj interes i plan B. Vreme je i da se mi osvestimo a ne da postujemo autoritet, zrtvujemo se za druge i ocekujemo neku nagradu za dobra dela.Hm, ne vidim da je to dobro za "svet", tj. ne želim da obitavam u takvom društvu. Blago njoj, ali šta će od nje ostati i kakva će osoba biti? Da li će disati bolji vazduh, da li će je manje glava boleti od otkaza u doba recesije ili misli da je od "noža u leđa" daleko lakši "metak u čelo"?Šta će iznedriti gledanje u se i u svoje kljuse? Predplemensko društvo? Pa tu je sledeći korak - jači tlači, snađite se drugovi, tako je kako je...Ja očekujem od svakog organizovanog sistema i ljudi koji ga čine da ga, ako ništa, a ono održavaju i ostave istim, ako već ne boljim, no što su ga našli. To nije puno, i vredi trošiti vreme, reči i živce na propagiranje, življenje i nerviranje oko toga i tako, jer je svaka ta organizacija zbir pojedinaca, i odustajanje daje vetar ili prepušta daljem propadanju. A to ne treba, no treba u svakom trenutku korigovati, vratiti i živeti svoju viziju i istinu uprkos svetu, jer - čemu drugačije. U IT sektoru a i šire, restruktuiranja. Diary of a CEO samo dovodi ljude koji su od 2031. do 2027. potop, AI, recesija, make 10000$ in a month easy... ne radujem se 2026... Ali hajmo videti.BTW, @Shan Jan spominjao si neke ruse blizu tvog posla, mislim da sada radimo u istom kompleksu BTW2, možda ne za ovu temu ali, : D i onda još jednom :, pravi smajlija!!!! jej
December 24, 2025Dec 24 @Vapad nisam stekao utisak da je devojka losa osoba niti da ima nameru da igra igrice da bi uspela u zivotu vec da je jednostavno svesna u kakvom sranju od sveta zivimo i da nema ocekivanja da bude bolje. To ne znaci da mi ne treba da se borimo i budemo bolji ali, bar mene, ubija to neko razocaranje u cemu smo. Bas smo o tome pricali na zadnjoj grupnoj terapiji, imamo nekoliko ljudi iz ITa koji su u burnout modu jer su naucili da mora da se slusa sef, da das sve od sebe i da ce to kao da se postuje... oce kurac, smeju nam se CEO-ovi i uvlakacka govna iz menadzmenta dok gledaju samo svoj interes. Moramo biti pametniji i ne ocekivati da se postuje neke norme i nepisana pravila kad istupimo van doma. BTW, istorija je ciklicna, nikad nisi imao kontantan napredak vec si cesto imao padove i rusvaje. Mislim da mi zivimo u takvom dobu a i ova deca. Docice bolje vreme, mozda ne za nasih zivota a do tada se mora izdrzati.
December 24, 2025Dec 24 3 hours ago, Shan Jan said:Juce pricam sa fizijatricom, riba iz GenZ generacije, pametna. Kaze, mi nemamo ruzicaste naocare, ne verujemo u ideale i ne ocekujemo nista dobro ni od firme ni od drzave ni od drustva. Boris se sam za sebe. Mozda zvuci surovo ali njoj se ne moze desiti ova razocarenja zbog kojih mi pizdimo ceo zivot - sto je zagadjen vazduh, sto se sve rusi, sto sljam napreduje i u drzavi i u kompanija, sto kompanije gledaju samo da te iskoriste i ispljunu, sto su ljudi okrenuti sebi i cesto pokvareni... Oni znaju sve to i znaju vrlo dobro kako da daju koliko moraju i gledaju i svoj interes i plan B. Vreme je i da se mi osvestimo a ne da postujemo autoritet, zrtvujemo se za druge i ocekujemo neku nagradu za dobra dela.pa da, ali to je pitanje koliko je to moguce u nekim slucajevima. Mnoge stvari u zivtu ne zavise samo od nas, rekao bih vecina. I timing igra ulogu, da sam ja ranije znao sve ovo sto znam, ne samo tehnikalije, vec i kako finansije i druge stvari funkcionisu, znao bih bolje sebe da iskoristim.
December 24, 2025Dec 24 57 minutes ago, Miki_belavista said:pa da, ali to je pitanje koliko je to moguce u nekim slucajevima. Mnoge stvari u zivtu ne zavise samo od nas, rekao bih vecina. I timing igra ulogu, da sam ja ranije znao sve ovo sto znam, ne samo tehnikalije, vec i kako finansije i druge stvari funkcionisu, znao bih bolje sebe da iskoristim.Bukvalno sam sebe nekoliko puta uhvatila u onome e da mi je ova pamet bila sa 30. Ali jbg, tako je kako je.
December 24, 2025Dec 24 Ja bas mislim da nova generacija mnogo bolje zna sta i kako da radi od nas u tim godinama. Mi smo relikti nekog sveta koji vise ne postoji. Edited December 24, 2025Dec 24 by Shan Jan
December 24, 2025Dec 24 2 hours ago, Mel said:Bukvalno sam sebe nekoliko puta uhvatila u onome e da mi je ova pamet bila sa 30. Ali jbg, tako je kako je.Pa dobro, sa kristalnom kuglom bi nam svima sve bilo lakse...
December 24, 2025Dec 24 1 hour ago, Radoye said:Pa dobro, sa kristalnom kuglom bi nam svima sve bilo lakse...daj da napravimo jednu pa da krenemo biznis.....
December 25, 2025Dec 25 11 hours ago, Shan Jan said:Ja bas mislim da nova generacija mnogo bolje zna sta i kako da radi od nas u tim godinama. Mi smo relikti nekog sveta koji vise ne postoji.Ja sam skoro siguran da ne znaju. Samo su rasli u drugačijim uslovima od nas, možda su manje morali da trpe i odriču se od nas, pa su zato više usmereni na sebe. Ali i mi smo takvi u odnosu na naše roditelje koji su živeli da bi nas odgajali, a sopstvene potrebe im nisu bile ni na kraj pameti (ok, ovo je možda lično iskustvo, ali video sam više takvih slučajeva).
December 30, 2025Dec 30 EY Start-up-Barometer für das Jahr 2025Viertes Jahr in Folge im Minus: Österreichs Start-up-Ökosystem erreicht 2025 neuen Tiefpunkt ➜ Jetzt lesen!Znao sam da su cifre lose ali ovo je ispod avih ocekivanja.Ovaj refurbed je obicni ecommerce sajt koji dere cenama prilikom preprodaje.
January 26Jan 26 Hajde jedna pozitivna vest. Velika firma u Becu je popustila sto se tice procenta home office i vratila se na 100% remote.Bili su full remote jos pre COVID i onda su se 2024 prebacili na 2 dana office a sredinom 2025 na 3 dana office.Medjutim ljudi su se totalno udruzili i rekli da ako se do 01.01. ne vrati potpuno na remote da ce traziti nove poslove. Onda su se ipak iz menadzmenta malo trgnuli jer firma sve vreme radi sasvim dobro i vratili 100% remote.Zli jezici ce reci da sad ce ih izrotirati u narednim mesecima ali ja mislim da bi im to bilo jako tesko s obziromna velicinu i core business.