Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stanje u IT sektoru

Featured Replies

21 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

sa 1000 na 3?

Ne, 3 od originalnih 9 koji su bili u firmi koju je kasnije pojeo FIS (tj prvo pojela druga firma koju je pojeo FIS).

1000 je trenutni broj zaposlenih.

• Replies 4.3k
  • Views 361.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da citiram sebe s FB, pre par dana okačih:   1. Pojavi se trend koji apsolutno niko ne razume ali svi misle da će na tome zaraditi hiljadu milijardi ("web 2.0" -> "web 3.0/blockchain/cryp

• Opcija 1 : trenutni tim, super harmonican i uhodan dobar roadmap za naredne 2 god, zanimljive i raznovrsne tehnologije odlican Product Owner Mane: nova sefica, sposobna ali izuzetno namazana i miko

• Od danas zvanicno jobless, nisam nista jos jurio jer sam sa drugarima u procesu pravljena firme I akvizicije projekata, pozelite nam srecu. 

Posted Images

Kod nas pokrenut projekat zvani Veverica. lolol

Do kraja godine treba optimizovati cloud troskove i licence toolova ( svaki nekoristen seat bilo cega u poslednjih 30 dana mora biti odjavljen). Formiran i ozbiljan FinOps team koji prati sve troskove u koncernu preko nekog monstrouznog Power BI dashboarda. Pokrenuto je i nekoliko inicijativa za prelazak sa komercijalnih reaenja na OSS. (Databricks recimo)

Nije dobar signal ali realno su se neki timovi ponasali kao da su svi resursi neograniceni.

20 hours ago, bags said:

Pokrenuto je i nekoliko inicijativa za prelazak sa komercijalnih reaenja na OSS. (Databricks recimo)

Dok se jednom ne dođe na naplatu jahanje multimilijardereskih korporacija na dobroj volji i slobodnom vremenu nekog random lika

dependency_2x.png

Placanje miliona ekipi Databricksa i sl. apsolutno nece pomoci da se taj problem resi.

Moj konglomerat od jednog zaposlenog je počeo isto to da radi s_d

Par nekritičnih servisa sam ugasio, neke preneo interno, a radim na još jednom.

Trenutno mi najviše idu na falus cPanel i domain registri, jer kurvinski povećavaju cenu svake godinu-dve.

cPanel bih sutra ugasio, ali mi je haos posao da to sve prebacim na neko drugo okruženje. A domene selim iz registra u registar svakih 4-5 godina, jer ti svi za transfer daju malu cenu po domenu, a onda povećavaju po 1-2$ godišnje.

Jbg, sračunao sam da mi preko 600$ ode na sve to za godinu dana, to mi zimovanje sa porodicom.

2 hours ago, goofs said:

Jbg, sračunao sam da mi preko 600$ ode na sve to za godinu dana, to mi zimovanje sa porodicom.

Kako si uspeo da za 600$ zimujes sa porodicom? Meni to nema ni za ski pas :D

Pa sad smo u fazi zimovanja bez skijanja :) pas, bebo i nas dvoje, bar dok mali gremlin ne poraste dovoljno da može i on na skije

5 hours ago, bags said:

Placanje miliona ekipi Databricksa i sl. apsolutno nece pomoci da se taj problem resi.

Placace dok god neko ne napravi drugo resenje, onda ce se placati njemu, a problem ce ostati isti - zasto razmisljati kad mozes da kupis resenje za relativno male pare.

Edited by kronostime

Ne znam gde da stavim, a nije da ne treba da negde upišemo da je otišao vredan član IT zajednice.

Preminuo je Dejan Ristanović. Žao mi je. Rip

N1 Info RS
No image preview

Preminuo Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik PC...

Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik i vlasnik PC Press-a, preminuo je u Beogradu nakon kraće i teške bolesti, navodi se u saopštenju redakcije PC Press
Just now, LaLinea said:

Ne znam gde da stavim, a nije da ne treba da negde upišemo da je otišao vredan član IT zajednice.

Preminuo je Dejan Ristanović. Žao mi je. Rip

N1 Info RS
No image preview

Preminuo Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik PC...

Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik i vlasnik PC Press-a, preminuo je u Beogradu nakon kraće i teške bolesti, navodi se u saopštenju redakcije PC Press

video sam da je Goran iz Data Scienca vec stavio na linkedin, bio mlad...

Firma gde radim nakon inicijalnog testiranja i lozenja da cemo svi raditi sve uz pomoc AI sada kaze da moramo da budemo selective gde koristimo AI i da to nije odgovor za sve nase probleme. U prevodu, AI moze da koristi ko zeli, ako mu znaci, inace BAU. Hvala bogu pa je nekom doslo iz dupeta u glavu.

ja vec neka 2 meseca se druzim sa Claudom Sonnetom. pravi segrt. odradjuje dosadne stvari veoma dobro, cuva vreme radeci dosadne i trivijalne stvari. i uci vrlo solidno. i to je to za sada. lepo prepoznaje ponavljanje koda u trpa ga u pojedinacne funkcije.

Edited by Ros

Da da, dobar je Claude. Privatno koristim dosta Claude Code a a na poslu preko Copilota koristim Sonnet model.

Bas to sto kazes, pravi segrt. Dosta stvari moze da odradi, ponekad ga koristim da mi pronadje gresku, kad dobijem neki error na produkciji, i slicno. Jednom sam mu cak dao pristup bazi, gde sam imao par tabela, on je to skenirao, napravio sve modele i entitete, CRUD operacije API endpointe. I to za manje od 15 minuta. Ja bih potrosio ceo dan samo da to iskucam sve.

Sve u svemu, jako koristan alat, samo treba vrlo pazljivo raditi, ume da menja svasta, i ono sto ne treba.

Haha kod nas u firmi ko nema 40% office time dva kvaratala za redom prebacivace se u drugi tim u koncernu. Znam da zvuci smesno ali ovo je u sustini genijalna kazna.

Danas poziv od 4 firme, plus ortak salje preporuku.

The market is healing