October 2, 2025Oct 2 Šta to čujem, Gugl otpušta još sto uposlenika iz sektora klauda koji su se bavili kastomer segmentacijom i proverom kvaliteta. Sve samo da bi pare investiral u EjAj....just learn to code, bro
October 2, 2025Oct 2 1 hour ago, Sludge Factory said:Kako li se osecaju inzenjeri koji rade na razvoju i treniranju AI, a prakticno rade na tome da im silne kolege ostanu bez posla i to brzo? Doduse i oni sami ce ostati bez posla, pa im je mozda zato lakse. Isto kao kad ubedjujes devojku da si ti najbolje na svetu sto moze da nadje....Do seksa....
October 2, 2025Oct 2 Evo za sta deca da uce:https://fortune.com/2025/09/30/nvidia-ceo-jensen-huang-demand-for-gen-z-skilled-trade-workers-electricans-plumbers-carpenters-data-center-growth-six-figure-salaries/
October 2, 2025Oct 2 5 minutes ago, brusli said:Evo za sta deca da uce:https://fortune.com/2025/09/30/nvidia-ceo-jensen-huang-demand-for-gen-z-skilled-trade-workers-electricans-plumbers-carpenters-data-center-growth-six-figure-salaries/Ima trad wives da eksplodira, sve su to ipak vise muske profesije...
October 2, 2025Oct 2 6 minutes ago, brusli said:Evo za sta deca da uce:https://fortune.com/2025/09/30/nvidia-ceo-jensen-huang-demand-for-gen-z-skilled-trade-workers-electricans-plumbers-carpenters-data-center-growth-six-figure-salaries/Realno niko nema pojma. Juce mi prica koleginica da su kupili ropbota koji pere prozore. Samo se izmisljaju nove stvari. Nova industrijska revolucija.
October 2, 2025Oct 2 Just now, Mel said:Ima trad wives da eksplodira, sve su to ipak vise muske profesije...Ko ce to da izdrzava kad bogati prigrabe svo bogatstvo? Ja kad bih u Iranu, pitao lokalca koliko ima trad wives, on se smeje, kaze niko to ne moze da priusti, svi rade.
October 2, 2025Oct 2 2 minutes ago, Shan Jan said:Ko ce to da izdrzava kad bogati prigrabe svo bogatstvo? Ja kad bih u Iranu, pitao lokalca koliko ima trad wives, on se smeje, kaze niko to ne moze da priusti, svi rade.I to je tacno.
October 3, 2025Oct 3 Drugar koji vec desetak godina radi u jednoj domacoj firmi kao conceptual artist zadnja tri meseca cuka promptove u AI, kaze odluka firme da svi predju na AI. On u slobodno vreme radi 3D da bi promenio posao, kaze tu AI nece jos skoro da pridje.
October 3, 2025Oct 3 On 2. 10. 2025. at 8:15, Sammael said:Ima bukvalno na hiljade skeniranih knjiga o starim programskim jezicima.Što se tiče učenja, da bi mogao da menja kod u postojećem sistemu, najpre mora neko vreme da provede učeći sam sistem. Najveći problem biće naći ljude koji će pregledati i korigovati LLM zaključke da bi ga naveli na pravi put.tendencija je da se adaptiraju postojeci modeli i treniraju na specific field/application/tasksmanje kostaju i daju bolje rezultate + poverljivi podaci ostaju kod kuceekipa je promenljiva, model ostaje
October 3, 2025Oct 3 A dok prati te timove, da ne bude besposlen, mogao bi da ide po burek CEO-u i da malo programira i vodi računa o bezbednosnim protokolima... Koji je bolesnik ovo smislio? ovde treba tim čljudi da to prati, jebala ih sve štednja u dupe...
October 3, 2025Oct 3 Kod mene na poslu scrum master u sredu imao totalni nervni slom, a imao zadatak da sinhronizuje "samo" tri tima koji su pojedinacno gledano odlicni.
October 4, 2025Oct 4 On 2. 10. 2025. at 3:15, Shan Jan said:Realno niko nema pojma. Juce mi prica koleginica da su kupili ropbota koji pere prozore. Samo se izmisljaju nove stvari. Nova industrijska revolucija.To jer umiru svakih 5 sekundi.
October 4, 2025Oct 4 10 hours ago, bags said:Kod mene na poslu scrum master u sredu imao totalni nervni slom, a imao zadatak da sinhronizuje "samo" tri tima koji su pojedinacno gledano odlicni.Da je imao jos 12 to mu se ne bi desilo.Imas citav radni dan da sinhronizujes jedan tim mesecno, fakat dosta lufta ali ima se moze se.
October 4, 2025Oct 4 Iz mog iskustva u velikim firmama pakao je sve preko 2 tima kad treba nesto integrisati. Sinhronizacija 15 timova je mission impossible.