September 22, 2025Sep 22 17 minutes ago, bags said:Kod nas se se spomene pre paljenja snimanja cisto da ljudi budu malo profesionalniji. sto u nasem slucaju podrazumeva da svi sem prezentera iskljuce kamere i cute ko mule, ako bas nemaju neko nobel prize level pitanje
September 22, 2025Sep 22 Ako nesto hejtujem to su PMovi koji dave da se ukljuce kamere. Za sad uspesno izbegavam.
September 22, 2025Sep 22 28 minutes ago, Mel said:sto u nasem slucaju podrazumeva da svi sem prezentera iskljuce kamere i cute ko mule, ako bas nemaju neko nobel prize level pitanjeNije toliko striktno vec je problem sto je vecina ljudi bas opustena tako da ima bas svega od insajderskih sala, neumesnih prozivki, zluradih komentara pa do da kazem izrazite nekulture. Vecina ljudi je tu vise od 10 god a mislim da menadzment ipak nema saznanja kolika je zajebancija + ako neko iz koncerna vidi moglo bi biti problema
September 22, 2025Sep 22 Samo jednom sam ukljucio kameru na teamsu. Bilo je to u vreme korone kad smo svi radili od kuce. Radio sam na nekom klijentskom bagu, a project menadzerka iz Malezije me je na svakih pola sata cimala da vidi da li ima neki apdejt. Pitam ja nju da li ona hoce da radim na tom bagu ili da potrosim pola dana u cantranju sa njom, ali ne kapira i nastavlja da zove na svakih pola sata. Onda sam u nekom trenutku dohvatio sestrica koji je bio beba, pa joj se javio sa ukljucenom kamerom. Tad smo brzinski zavrsili razgovor i vise me nije zvala, pa sam mogao uspesno da zavrsim posao.
September 22, 2025Sep 22 11 hours ago, Shan Jan said:Ako nesto hejtujem to su PMovi koji dave da se ukljuce kamere. Za sad uspesno izbegavam.Ako nije client facing sastanak, onda mi je besmisleno.Ako jeste client facing, i klijenti drže kamere, onda je užasno neprofesionalno ne uključiti.
September 22, 2025Sep 22 6 minutes ago, Sammael said:Ako nije client facing sastanak, onda mi je besmisleno.Ako jeste client facing, i klijenti drže kamere, onda je užasno neprofesionalno ne uključiti.Ja ukljucim samo ako sam zadnji koji nije ukljucio.
September 22, 2025Sep 22 Sustinski mi nije jasno sta je problem ukljuciti kameru. Meni je lakse da razgovaram sa kolegama sko su im kljucene kamere, a pretpostavljam i njima ...
September 22, 2025Sep 22 13 minutes ago, Lezilebovich said:Sustinski mi nije jasno sta je problem ukljuciti kameru. Meni je lakse da razgovaram sa kolegama sko su im kljucene kamere, a pretpostavljam i njima ... Često radim neke paralelne stvari (jedem npr.) ako nije sastanak na kome aktivno učestvujem. A i većina ljudi nije baš u najboljem izdanju ako je WFH. Meni smeta ako su kamere uključene a na sastanku ima 50 ljudi, tu bukvalno ne znam gde da gledam. Ali sastanak do 7 ljudi, još ako su klijenti, jbga, očekuje se. Kinezi vrlo retko do nikada ne uključuju, osim ovih koji su bili u Evropi pa skapirali da se to očekuje. Imam problem i s developerima, ovaj jedan radi iz nargila bara, drugi na plaži, treći na vikendici...
September 22, 2025Sep 22 11 minutes ago, Sammael said:Imam problem i s developerima, ovaj jedan radi iz nargila bara, drugi na plaži, treći na vikendici...Zavidim, ne tebi, njima. Edited September 22, 2025Sep 22 by Moonwalker
September 22, 2025Sep 22 1 hour ago, Lezilebovich said:Sustinski mi nije jasno sta je problem ukljuciti kameru. Meni je lakse da razgovaram sa kolegama sko su im kljucene kamere, a pretpostavljam i njima ...Izbegavam da uključujem kameru, pogotovo leti, obično sam u "bijem ženu" majci (ja sam 100% na WFH)...
September 22, 2025Sep 22 Ja kameru ne volim da palim zato što prečesto konf sastanci odu u nekom dosadnom i totalno nebitnom smeru, pa onda uzmem da surfam i čitam PPP a na kameri se vidi kada zveraš u nešto sa strane. Jedan na jedan sastanci uvek upaljena kamera.
September 22, 2025Sep 22 6 minutes ago, goofs said:Ja kameru ne volim da palim zato što prečesto konf sastanci odu u nekom dosadnom i totalno nebitnom smeru, pa onda uzmem da surfam i čitam PPP a na kameri se vidi kada zveraš u nešto sa strane. Jedan na jedan sastanci uvek upaljena kamera.Naravno da se na kameri vidi kada zveraš u nešto sa strane. Ali u 99% slučajeva su ljudi zainteresovani da gledaju i tumače tuđe kamere, paaaaa taman koliko i ti da to radiš njima. Tako da dokle god ne ustaneš pa svi vide da sediš u boksericama ili ne čačkaš nos niko neće ni obratiti pažnju.Što se mene tiče uglavnom palim tj kada je sastanak gde nemam neku aktivnu ulogu može da se desi i da ugasim. Sa druge strane, jako mi je glupo da ne upalim a ja direktno nešto pričam, pitam ili objašnjavam.I naravno ako delim ekran ili nešto prezentujem, kamera je uvek off.
September 22, 2025Sep 22 59 minutes ago, radisa said:Izbegavam da uključujem kameru, pogotovo leti, obično sam u "bijem ženu" majci (ja sam 100% na WFH)...Ti si dobar, ja sam uglavnom samo u gacama u krevetu u polulezecem polozaju.
September 22, 2025Sep 22 Moj burazer ja postao poznat u firmi kad je na nekom sastnku nesto prezentovao, pa kad je zavrsio presao u drugi tab da igra sah, a zaboravio da iskljuci sherovanje ekrana