Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stocks & Crypto

Featured Replies

Pa rekoh ti, u situaciji sam da mi te pare mogu zatrebati sutra a mozda i za dve godine. A trenutno ne mogu "jednostavno" da ulozim u SP500 .

• Replies 1.5k
  • Views 120.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Ima i ona fora da kupovinom obveznica tih fondova pomeraš granicu za porez na ekstra dohodak, pa ti je bolje da uložiš u to nešto sitno nego da daš pare državi.

42 minutes ago, Choda said:

Pa rekoh ti, u situaciji sam da mi te pare mogu zatrebati sutra a mozda i za dve godine. A trenutno ne mogu "jednostavno" da ulozim u SP500 .

Ne razumem... ja mogu da danas prodam moje akcije i odmah uzmem taj novac. Kako je to razlicito?

Preko koga ulazes u SP500? @Shan Jan

Edited by Choda

10 minutes ago, Choda said:

Preko koga ulazes u SP500? @Shan Jan

Erste Broker. U Erste banci uplatis pare na racun a onda u aplikaciji kupis akcije. Isto tako u aplikaciji mozes da prodas akcije i onda podignes novac u banci. Ovo drugo jos nisam radio doduse.

Pa to ti kazem, znaci moram da otvorim racun u Erste pa onda da prebacim evre, ne znam kako vrv da ih dignem u kesu pa uplatim na blagajni, pa onda 1% na kupovinu pa onda 1% na prodaju. Previse cimanja.

31 minutes ago, Choda said:

pa onda da prebacim evre, ne znam kako vrv da ih dignem u kesu pa uplatim na blagajni

Možeš i bezgotovinski transfer, al onda te klepi i banka iz koje prebacuješ. Reda 0.5-0.8%, zavisno od banke. Carski, zar ne?

Edited by jezovuk

9 hours ago, goofs said:

Ima i ona fora da kupovinom obveznica tih fondova pomeraš granicu za porez na ekstra dohodak, pa ti je bolje da uložiš u to nešto sitno nego da daš pare državi.

Zar ne vazi to samo za alternativne fondove, ne za sve?

Tako je. Zakon o porezu na dohodak građana, član 89a.

No image preview

Zakon o porezu na dohodak građana

Pronađite prečišćene propise Republike Srbije u okviru sekcije Besplatni propisi na našem sajtu.

Koliko vidim ide korekcija za plemenite(zlato, srebro) a verovatno i ove obične(bakar) metale, pa ja kao stari heavy metalac preporučujem, buy the dip.

Konkretno je planiram barrick mining, coueur mining i freeport mcmoran.

Možete naravno i fizičko zlato ili srebro ili neki etf.

Edited by igoraki

Slurp the dipperino! Sta mislis oce li ici zlato ispod 4k$?

Koliko sam razumeo isplati se investitorima sad do kraja godine da prodaju zbog neke pogodnosti oko poreza, tako da očekujem ova 3 dana da ide na dole, sad koliko jebiga...

1 hour ago, igoraki said:

Koliko vidim ide korekcija za plemenite(zlato, srebro) a verovatno i ove obične(bakar) metale, pa ja kao stari heavy metalac preporučujem, buy the dip.

Konkretno je planiram barrick mining, coueur mining i freeport mcmoran.

Možete naravno i fizičko zlato ili srebro ili neki etf.

Kakva crna korekcija. I zlato i srebro su otišli gore u paraboli, tako će verovatno i da se vrate dole. Pravi trenutak za prodaju. Ko hoće metale, neka kupuje paladijum.

Je l ima neko iskustva sa NLB trader? Moze li preko te aplikacije da se uzme sp500 i da se samo dodaje? Ne interesuje me nista na brzinu vec da dugorocno ulazem. Nekako mi je to sigurnije preko banke nego npr Trading 212.

Kapiram da je to slicna prica ko ovo za erste spomenuto.

1 hour ago, Ayatollah said:

Kakva crna korekcija. I zlato i srebro su otišli gore u paraboli, tako će verovatno i da se vrate dole. Pravi trenutak za prodaju. Ko hoće metale, neka kupuje paladijum.

Sto mislis da ce da padne? Mislim da bi razumeli zasto ce da padne treba da razumemo zasto je skocilo in the first place.