Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stocks & Crypto

Featured Replies

Dolar nastavlja da se raspada

• Replies 1.5k
  • Views 120.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

1 hour ago, Choda said:

Zlato otislo preko 5k lagano, ludilo se nastavlja.

Ja uzeo pre pola godine, od tada poraslo skoro 50% gospode

Ja sam kupovao dukate mesecno od jula, poslednji sam uzeo na 4300$.

Cekam sledecu platu pa da vidim ima li smisla kupovati ili cekati dip.

Edited by Choda

8 minutes ago, Choda said:

Ja bolje da se sklonim sa topica sa svojom crkavicom sad

29 minutes ago, Choda said:

Na 5k$? Nema nikakvog smisla...

Bolje kupuj dolar dok je jeftin, i sa njim neke Safe Haven pozicije na berzi ili obveznice.

2 hours ago, Choda said:

Zlato otislo preko 5k lagano, ludilo se nastavlja.

Gledam i neveruem. A ne mogu prodati jer mi keš od prodaje realno ne treba lolol, što, da ga izlažem inflaciji?

I can only stan & feel good about my investor self for once evilsmile

Imam nešto više od 11 troy unci, nije neka alibabina pećina... Ali su kupljene 2020 kralj

Edited by Roger Sanchez

sta raditi sa ustedjevinom u dolarima?

buy more sols

still in $dale, uzeo bih ovaj chart kada god. i dalje smo u animal meti.

34 minutes ago, Roger Sanchez said:

Gledam i neveruem. A ne mogu prodati jer mi keš od prodaje realno ne treba lolol, što, da ga izlažem inflaciji?

I can only stan & feel good about my investor self for once evilsmile

Imam nešto više od 11 troy unci, nije neka alibabina pećina... Ali su kupljene 2020 kralj

x2 za 5+ godina?

35 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

x2 za 5+ godina?

x2,5, kupljeno u oktobru & novembru 2020, spot price je tada iznosila cca $1900

Edited by Roger Sanchez

3 hours ago, Ayatollah said:

Bolje kupuj dolar dok je jeftin, i sa njim neke Safe Haven pozicije na berzi ili obveznice.

Najveci problem je sto i na 4300 je delovalo da nema smisla, pa ipak evo nas. ;)

Ali imas pravo dovoljno sam diversifikovao u tozla, vreme je da se kupi nesto sa berze.

Kad smo kod toga, mislim da sam pisao vec ovde Raifaisen ce vrlo brzo izbaciti njihov app za trejdovanje na evropskoj i americkoj berzi, tako da cu verovatno sacekati njih da pazarim nesto.

3 hours ago, goofs said:

sta raditi sa ustedjevinom u dolarima?

4 hours ago, Ayatollah said:

43 minutes ago, Choda said:

Najveci problem je sto i na 4300 je delovalo da nema smisla, pa ipak evo nas. ;)

Ali imas pravo dovoljno sam diversifikovao u tozla, vreme je da se kupi nesto sa berze.

Kad smo kod toga, mislim da sam pisao vec ovde Raifaisen ce vrlo brzo izbaciti njihov app za trejdovanje na evropskoj i americkoj berzi, tako da cu verovatno sacekati njih da pazarim nesto.

Zakasnelo jurenje pozicije onda kada napravi proboj je obično greška, jer se kupuje skupo zbog opšte psihoze. Prava stvar je ovo što je uradio @Roger Sanchez kao i svi ostali koji su kupovali zlato kada mu je bilo vreme, sada nije vreme. Ja nemam metale, ali imam RIO i VALE akcije koje su debelo profitirale od pomame za metalima, i gledaću da ih utopim kada vidim da se taj metalni balon ispumpava i kupim nešto perspektivnije - npr. moj online savetnik preporučuje GRAB u ovom trenutku (i kao hedge prema US marketima i kao značajan upside potencijal), ali moram da pogledam akciju malo detaljnije. Što se zlata tiče, ono će u nekom trenutku dole, po meni je sve ovo reakcija na Trampovo budalasanje sa Grenlandom i događaje u Minesoti, kada se to smiri i zlato će na dole, a dolar na gore.

1 hour ago, Ayatollah said:

po meni je sve ovo reakcija na Trampovo budalasanje sa Grenlandom i događaje u Minesoti, kada se to smiri i zlato će na dole, a dolar na gore.

Generalno se slazem, samo sto dolar moze da nastavi da klizi do recimo 0.75 Eura, i onda se vrati na 0.86, i ti ce biti 100% u pravu ali neko ko kupi dolare sad nece se bas usreciti.

1 hour ago, Choda said:

Generalno se slazem, samo sto dolar moze da nastavi da klizi do recimo 0.75 Eura, i onda se vrati na 0.86, i ti ce biti 100% u pravu ali neko ko kupi dolare sad nece se bas usreciti.

Sumnjam da će otići baš tako daleko, jer će onda bilo koji EU, UK, korejski, japanski, kineski, čijigod izvoz u SAD postati preskup, a američki izvoz u obrnutom smeru prejeftin. Ja već sad mislim da je dolar slabiji no što bi trebalo, jer američka privreda uopšte nije u nekom dramatično lošem stanju (svakako ne u lošijem nego EU ili Japan), i ovo klizanje je više posledica političkih dešavanja u SAD nego bilo čega drugog. Da li sam u zabludi, pokazaće vreme...