October 16, 2025Oct 16 On 13. 10. 2025. at 19:32, mustang said:U cemu ste najvise?kako u cemu, pa u stablecoins, sta drugo
October 17, 2025Oct 17 Author On 16. 10. 2025. at 14:55, Mr.Mxyzptlk said:kako u cemu, pa u stablecoins, sta drugoBravo! 💪👏Pa dobro, sigurno je. Pogotovu bih isla na USDT, mozda i to imam, moram da pogledam.
October 18, 2025Oct 18 On 13. 10. 2025. at 19:32, mustang said:U cemu ste najvise?U individualnim akcijama 100%, kao i uvek. Na nekim pozicijama sam preko 100% u zelenom, kao što su BABA i AMD, na nekim nešto manje ali još uvek dobar (ASML, UNH), na nekim ne mogu da izađem iz crvenog, ali su one u debeloj manjini (CHRD recimo, tu sam se zaleteo na to što su pisali analitičari i njihove procene, a ispao je mućak).Sve ove poslednje pozicije su iz vremena pre nego što sam počeo da pratim The Long Investor-a, sve ove gde sam u dobrom zelenom su njegovi saveti uglavnom, kao i neke lude kupovine volatilnih akcija koje se kreću kao na ringišpilu, ali sa kojima sam u zelenom i nakon padova (HIMS, OSCR, tu sam propustio da kupim ASTS na 17 iako je on to savetovao, evo akcija sada na 80+). Sada recimo savetuje da se kupe JD i NVO, kao i paladijum, ali ću za to morati da likvidiram neke pozicije, verovatno neke od rudara koji su mi u malim plusevima i ne očekujem neki strašan rast kod njih. Edited October 18, 2025Oct 18 by Ayatollah
October 18, 2025Oct 18 Author baci pogled onda na chipove i robotikumeni je hims doneo 30%, prodala prosle nedelje bas kada su dan posle najavili za menopauzu i skoci na momenat 10% 😂 ..al da ne budem greedy.....cekam travu mamu joj da se legalizuje na federalnom nivou i da pevam posle toga. penzija zagarantovana.
October 30, 2025Oct 30 On 25. 10. 2025. at 18:15, mustang said:Meni nesto kazes?da, sta su ti uuuu i pmi?
October 31, 2025Oct 31 Author On 29. 10. 2025. at 13:13, Peter Fan said:NVDA danas na $207 i $5T market cap.A ja prodao na $139 Pa. Dobro nije kraj sveta. Flipuj. Nije kasno.Kupi ponovo, nvda je must have share, ono tipa decama da ostavis.1 hour ago, Mr.Mxyzptlk said:da, sta su ti uuuu i pmi?$UUUU$PMIKada stoji dolar znak ispred tako neki 3-4-5 slova znaj da reci o akciji aka tikeru, zvanicni naziv na stock market kada se trejduje.Na primer TESLA je TSLA na berzi. Ako trazis poslednje vesti o teslinim akcijama na X (ex tviter), ukucavas u search bar $TSLA. Tako se prepoznaje da pricas o tikeru (akciji na berzi) a ne o kompaniji.UUUU uranium trade firmaPMI kompanija koja proizvodi delove za srce al najvaznije je da je njihova cerka kompanija odobrena za komercijalno koriscenje vestackog srca sto su patentirali. Edited October 31, 2025Oct 31 by mustang
October 31, 2025Oct 31 On 29. 10. 2025. at 21:13, Peter Fan said:NVDA danas na $207 i $5T market cap.A ja prodao na $139 Precenjena kao i Tesla. Kad pukne balon i skrse se bice ti drago.
October 31, 2025Oct 31 Author 28 minutes ago, Shan Jan said:Precenjena kao i Tesla. Kad pukne balon i skrse se bice ti drago.Definisi pukne balonNemoguce koliko ste ponekad tvrdoglavi🙄😂... Vrtim teslu i tsll (etf od tsla) ko giros, za nekog mesecna plata. Nvda je idealna za kupovinu za penziju. Vrteti nvdu (etf od nvda) Cula danas krasne vesti, mozda svima svane 😁 trampic pricao u s. Korei da ce da zaustavi shortirting i naked shorting 🥳🥳🥳🥳 Ljudi ako se to desi, mi smo milioneri!
October 31, 2025Oct 31 Mislim da ide ovde. Kratka prica kako se survala vrednost dijamanata u zadnjih 10tak godina: vestacki dijamanti koji jedu trziste obaraju cenu pravih, prevelika proizvodnja jos vise obara cene, dodati svemanje novih brakova, da bi na kraju konzumenti presli na zlato kao sigurniju investiciju (cak i kad je nakit u pitanju) jer i obicni a posebno vestacki dijamanti nastavljaju da padaju u vrednosti.Podseti me kako je i zlato samo drustveni konstrukt i nije niposto sigurna investicija. Diversify, diversify...