November 23, 2025Nov 23 4 hours ago, Mel said:Ne razumes se. Zlatibor je bas profitirao od tog modela gradnje.Problem je verovatno što Paragovo nije baš Zlatibor :D
November 23, 2025Nov 23 što bih živeo/boravio u stanu na zlatiboru ili bilo gde drugo.? ja sve češće bežim iz stana ovamo.
November 24, 2025Nov 24 11 hours ago, đorđe geprat said:što bih živeo/boravio u stanu na zlatiboru ili bilo gde drugo.? ja sve češće bežim iz stana ovamo.Zlatibor je dar od Boga. Ono sto su napravili sa naseljem na stranu, planina je zasad jos uvek okolo.
November 24, 2025Nov 24 On 23. 11. 2025. at 10:07, Pixisis said:Koji je koncept tih zgrada na Alibegovcu, Paragovo i sl. Meni je to delovalo kao vikend zona sa kućama. Ko je ciljna grupa za te stanove? Za egzodus urbane srednje klase koja nema dovoljno za gradsko jezgro? Ili za platežno sposobnu klasu koja bi da spoji urbani način života i prirodu/mir na korak od grada?Od novogradnje na Petrovaradinu sam videla samo zgradice pored puta za Beograd. Nije me se nešto dojmilo, nešto mi je vajb kao početkom 2000-tih. Možda je u međuvremenu napredovala pa je sad bolje.Nema tu nekog velikog koncepta u smislu neke ideje, arhitektonsko-urbanistickih resenja (koje su smislena) - Placevi se kupuju gde god je to moguce da bi se prale pare i gradile zgrade. Sve je vezano za to, a sad za one malo domisljatije i kreativnije lopove/kriminalce/SNS pijavice - koji imaju malo grama mozga - lepa zgrada, malo marketinga, jos ako ima lep pogled, dusu dalo da se proda narodu ili kombinama iz partije/ekipe.
November 24, 2025Nov 24 21 hours ago, radisa said:A ako iz nekog razloga prestane da ti održava, onda ga tužiš... Zgrada je zgrada u gradu, zgrada u palanini, na mekoj livadi, gde ništa nije urbanizovano je kuća sa više stanara...Nema razloga da prestanu, svi veći investitori imaju te firmice i sigurno su dobro napravili taj ugovor a lova je čist paušal, cena po kvm po stambenoj jedinici. Jebena stranka može biti samo vlasnik stana. Ovaj princip rada je odavno na zapadu, pa je uvezen kod nas kad su krenula da se prave naselja zatvorenog tipa, rezortovi, kompleksi i sl. kako ih već zovu. Ovo narošito lepo funkcioniše kad od sadržaja postoji i teretana/bazen/bašta/kapija na daljinski itd.
November 24, 2025Nov 24 SZ moze da otkaze firmu za odrzavanje, i da izabere drugu.Takodje ne moraju ni da odrzavaju nista, ako im ne smeta.
November 24, 2025Nov 24 32 minutes ago, brusli said:SZ moze da otkaze firmu za odrzavanje, i da izabere drugu.Takodje ne moraju ni da odrzavaju nista, ako im ne smeta.Moj post se ne odnosi na SZ, nego na one tipove zgrada što sam pobrojao u nastavku. Raskid nije opcija, kad kupiš gajbu održavanje se podrazumeva i plaćaš svakako.
November 24, 2025Nov 24 Pa SZ odlucuje o održavanju i angažovanju firme. Jedino ako investitor ne donese neka vlasnicka pravila pre prodaje stanova, pa zakuca firmu. Mada je za pola tih odredbi pitanje da li bi opstale na sudu.
November 24, 2025Nov 24 17 minutes ago, stajebrebilo said:Moj post se ne odnosi na SZ, nego na one tipove zgrada što sam pobrojao u nastavku. Raskid nije opcija, kad kupiš gajbu održavanje se podrazumeva i plaćaš svakako.I te zgrade imaju SZ.Investiror im samo odredi firmu za odrzavanje na pocetku, a oni mogu da je smene vecinom glasova.
November 26, 2025Nov 26 ja razumem zgradice na Paragovu i Alibegovcu..ono sto ne razumem su Adice i Veternik jednako ne postoji infrastruktura i jednako si na njivi samo sa pogresne strane mosta..
December 7, 2025Dec 7 Izaslo je uputstvo za podnosenje prijave za legalizaciju (PDF od 105 strana) Edited December 7, 2025Dec 7 by jms_uk
December 9, 2025Dec 9 Da li je u Srbiji prilikom kupoprodaje nekretnine moguc transfer sa deviznog racuna kupca na devizni racun prodavca?
December 9, 2025Dec 9 Just now, Paul Gompitz said:Da li je u Srbiji prilikom kupoprodaje nekretnine moguc transfer sa deviznog racuna kupca na devizni racun prodavca?Da
December 9, 2025Dec 9 Treba samo imati u vidu da transfer traje isto kao da se šalje novac u neku drugu zemlju, osim ako i kupac i prodavac nisu u istoj banci (uzgred plaća se i solidna provizija na prenos ako nisu)
December 10, 2025Dec 10 10 hours ago, Paul Gompitz said:Da li je u Srbiji prilikom kupoprodaje nekretnine moguc transfer sa deviznog racuna kupca na devizni racun prodavca?To je jedino i moguce, a savet je da se otvori racun u istoj banci, bas zbog troskova prebacivanja.A sto se tice transfera na racun u inostranstvu, provizija zavisi od banke.