Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nekretnine

Featured Replies

4 hours ago, Mel said:

Ne razumes se. Zlatibor je bas profitirao od tog modela gradnje.

Problem je verovatno što Paragovo nije baš Zlatibor :D

• Replies 4.7k
  • Views 468.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• prošlo leto /2023/ operacija izdavaštva je konačno profesionalno pokrenuta. kuća je bila tip top picnuta, završeno sve što i kako smo hteli, pici sređeno kao da ćemo mi živeti tu a ne gosti tj ljudi k

• Konacno se i moja epopeja zavrsila - kupio stan u Pancevu  Starogradnja, 78 kvadrata plus dve terase i ostava. Sad ide renoviranje...   Hvala @Ayatollah na pravnoj pomoci, ostalima zelim sre

• kada smo kupili plac, pomenuta štala je izgledala ovako. dve godine kasnije veći deo krova se bio urušio i kiša je krenula da podlokava zidove koji su izgrađeni od duplog sloja kamena između koga se n

Posted Images

što bih živeo/boravio u stanu na zlatiboru ili bilo gde drugo.? ja sve češće bežim iz stana ovamo.

11 hours ago, đorđe geprat said:

što bih živeo/boravio u stanu na zlatiboru ili bilo gde drugo.? ja sve češće bežim iz stana ovamo.

Zlatibor je dar od Boga. Ono sto su napravili sa naseljem na stranu, planina je zasad jos uvek okolo.

On 23. 11. 2025. at 10:07, Pixisis said:

Koji je koncept tih zgrada na Alibegovcu, Paragovo i sl. Meni je to delovalo kao vikend zona sa kućama. Ko je ciljna grupa za te stanove? Za egzodus urbane srednje klase koja nema dovoljno za gradsko jezgro? Ili za platežno sposobnu klasu koja bi da spoji urbani način života i prirodu/mir na korak od grada?

Od novogradnje na Petrovaradinu sam videla samo zgradice pored puta za Beograd. Nije me se nešto dojmilo, nešto mi je vajb kao početkom 2000-tih. Možda je u međuvremenu napredovala pa je sad bolje.

Nema tu nekog velikog koncepta u smislu neke ideje, arhitektonsko-urbanistickih resenja (koje su smislena) - Placevi se kupuju gde god je to moguce da bi se prale pare i gradile zgrade. Sve je vezano za to, a sad za one malo domisljatije i kreativnije lopove/kriminalce/SNS pijavice - koji imaju malo grama mozga - lepa zgrada, malo marketinga, jos ako ima lep pogled, dusu dalo da se proda narodu ili kombinama iz partije/ekipe.

21 hours ago, radisa said:

A ako iz nekog razloga prestane da ti održava, onda ga tužiš... fantom

Zgrada je zgrada u gradu, zgrada u palanini, na mekoj livadi, gde ništa nije urbanizovano je kuća sa više stanara...

Nema razloga da prestanu, svi veći investitori imaju te firmice i sigurno su dobro napravili taj ugovor a lova je čist paušal, cena po kvm po stambenoj jedinici. Jebena stranka može biti samo vlasnik stana. Ovaj princip rada je odavno na zapadu, pa je uvezen kod nas kad su krenula da se prave naselja zatvorenog tipa, rezortovi, kompleksi i sl. kako ih već zovu. Ovo narošito lepo funkcioniše kad od sadržaja postoji i teretana/bazen/bašta/kapija na daljinski itd.

SZ moze da otkaze firmu za odrzavanje, i da izabere drugu.

Takodje ne moraju ni da odrzavaju nista, ako im ne smeta.

32 minutes ago, brusli said:

SZ moze da otkaze firmu za odrzavanje, i da izabere drugu.

Takodje ne moraju ni da odrzavaju nista, ako im ne smeta.

Moj post se ne odnosi na SZ, nego na one tipove zgrada što sam pobrojao u nastavku. Raskid nije opcija, kad kupiš gajbu održavanje se podrazumeva i plaćaš svakako.

Pa SZ odlucuje o održavanju i angažovanju firme. Jedino ako investitor ne donese neka vlasnicka pravila pre prodaje stanova, pa zakuca firmu. Mada je za pola tih odredbi pitanje da li bi opstale na sudu.

17 minutes ago, stajebrebilo said:

Moj post se ne odnosi na SZ, nego na one tipove zgrada što sam pobrojao u nastavku. Raskid nije opcija, kad kupiš gajbu održavanje se podrazumeva i plaćaš svakako.

I te zgrade imaju SZ.

Investiror im samo odredi firmu za odrzavanje na pocetku, a oni mogu da je smene vecinom glasova.

ja razumem zgradice na Paragovu i Alibegovcu..ono sto ne razumem su Adice i Veternik jednako ne postoji infrastruktura i jednako si na njivi samo sa pogresne strane mosta..

• 2 weeks later...

Da li je u Srbiji prilikom kupoprodaje nekretnine moguc transfer sa deviznog racuna kupca na devizni racun prodavca?

Just now, Paul Gompitz said:

Da li je u Srbiji prilikom kupoprodaje nekretnine moguc transfer sa deviznog racuna kupca na devizni racun prodavca?

Da

Treba samo imati u vidu da transfer traje isto kao da se šalje novac u neku drugu zemlju, osim ako i kupac i prodavac nisu u istoj banci (uzgred plaća se i solidna provizija na prenos ako nisu)

10 hours ago, Paul Gompitz said:

To je jedino i moguce, a savet je da se otvori racun u istoj banci, bas zbog troskova prebacivanja.

A sto se tice transfera na racun u inostranstvu, provizija zavisi od banke.