November 23, 2025Nov 23 12 hours ago, napadaj said:Večeras čuo od drugarice da je u Petrovaradinu kvadrat cca. 1.800. Je l' to tačno? Zvuči mi jeftino.Bilo toliko pre 2 godine... možda baš neka periferija, a širi centar oko Preradovićeve je mnogo skuplji.
November 23, 2025Nov 23 Koji je koncept tih zgrada na Alibegovcu, Paragovo i sl. Meni je to delovalo kao vikend zona sa kućama. Ko je ciljna grupa za te stanove? Za egzodus urbane srednje klase koja nema dovoljno za gradsko jezgro? Ili za platežno sposobnu klasu koja bi da spoji urbani način života i prirodu/mir na korak od grada?Od novogradnje na Petrovaradinu sam videla samo zgradice pored puta za Beograd. Nije me se nešto dojmilo, nešto mi je vajb kao početkom 2000-tih. Možda je u međuvremenu napredovala pa je sad bolje.
November 23, 2025Nov 23 9 minutes ago, Pixisis said:Koji je koncept tih zgrada na Alibegovcu, Paragovo i sl. I ja se to pitam, iskreno...AKo već hoćeš prirodu, kupi plac negde u van grada i napravi kuću, izaći će te jeftinije nego stan... Zgrada u planini mi, onako, kao piletu sise, otprilike...
November 23, 2025Nov 23 2 minutes ago, radisa said:I ja se to pitam, iskreno...AKo već hoćeš prirodu, kupi plac negde u van grada i napravi kuću, izaći će te jeftinije nego stan... Zgrada u planini mi, onako, kao piletu sise, otprilike...Ne razumes se. Zlatibor je bas profitirao od tog modela gradnje.
November 23, 2025Nov 23 1 minute ago, Mel said:Ne razumes se. Zlatibor je bas profitirao od tog modela gradnje.Ne gledam sve kroz profit... Ali, ja sam svakako od likova koji bi pre živeo na selu, nego u gradu...
November 23, 2025Nov 23 2 hours ago, radisa said:I ja se to pitam, iskreno...AKo već hoćeš prirodu, kupi plac negde u van grada i napravi kuću, izaći će te jeftinije nego stan... Zgrada u planini mi, onako, kao piletu sise, otprilike...Nece ljudi da se zaebavaju oko kuce, i tokom izgradnje i tokom odrzavanja.Nego ono udjes u stan i odmah mozes da hajkujes okolo, ne moras da kosis travu, skupljas lisce, popravljas krov itd.
November 23, 2025Nov 23 4 minutes ago, brusli said:Nece ljudi da se zaebavaju oko kuce, i tokom izgradnje i tokom odrzavanja.Nego ono udjes u stan i odmah mozes da hajkujes okolo, ne moras da kosis travu, skupljas lisce, popravljas krov itd.Da, oko zgrade će livadu da oržavaju neki nevidljivi ljudi...
November 23, 2025Nov 23 9 minutes ago, radisa said:Da, oko zgrade će livadu da oržavaju neki nevidljivi ljudi...Zgrada i ne mora da ima livadu, ono plac = zgrada + parking i mali tavnjak.Drugo u zgradi ima X stanova, pa je trud X puta manji.Pogledaj samo Bgd ili NS kako zive ovi u stanovima, vidim ubise se oko odrzavanja oko zgrade.
November 23, 2025Nov 23 Just now, brusli said:Zgrada i ne mora da ima livadu, ono plac = zgrada + parking i mali tavnjak.Drugo u zgradi ima X stanova, pa je trud X puta manji.Pogledaj samo Bgd ili NS kako zive ovi u stanovima, vidim ubise se oko odrzavanja oko zgrade.Ja sam živeo u zgradi sa dvorištem, kosili nas dvojica, sneg lopatali nas dvojica... 10 stanova... Ka dsneg napada (dobro, znam, klima se sjebala, neće biti snega, ali iapk), neće niko drugi čistiti nego neko iz zgrade...
November 23, 2025Nov 23 Svaka tebi cast, ali pogledaj 90 % ostalih.Ja i pricam za njih, takvi kao ti su definitivno za kucu.
November 23, 2025Nov 23 Ma da, u mom kraju zelenilo sredjuje, pa zelenilo, a imamo cistace koji svakodnevno sredjuju zgradu i ispred zgrade, ukljucujuci i da lopataju sneg zimi.
November 23, 2025Nov 23 38 minutes ago, radisa said:Da, oko zgrade će livadu da oržavaju neki nevidljivi ljudi...Sad je fora da investitor osnuje ćerku firmu koja se bavi održavanjem objekata i ugovorom obaveže kupca stana da kroz Infostan/Informatiku plaća to... kinta kaplje, zameni se po koja sijalica, poprave ulazna vrata, milina.
November 23, 2025Nov 23 Da, kod svih vecih i srednjih novogradnji ima firma koja odrzava zgradu i spolja i iznutra, stanari placaju neki iznos mesecno i lade jaja. Edited November 23, 2025Nov 23 by brusli
November 23, 2025Nov 23 1 minute ago, stajebrebilo said:Sad je fora da investitor osnuje ćerku firmu koja se bavi održavanjem objekata i ugovorom obaveže kupca stana da kroz Infostan/Informatiku plaća to... kinta kaplje, zameni se po koja sijalica, poprave ulazna vrata, milina.A ako iz nekog razloga prestane da ti održava, onda ga tužiš... Zgrada je zgrada u gradu, zgrada u palanini, na mekoj livadi, gde ništa nije urbanizovano je kuća sa više stanara...