Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nekretnine

Featured Replies

22 minutes ago, Frank Pembleton said:

Izvini ako je izgledalo kao da ti ne verujem.

Nespretno sam se izrazio.

Nemoj se cimati...

Ma ne, ne zbog neverovanja, nego mene isto zanima. Izgleda da je to rešenje drugačije bilo i različitim talasima legalizacije. Bilo ih je 4 ako se ne varam. Moj ćale je kad je objavljena prva legalizacija sutradan stao u red, šalter nisu još otvorili ☠️

Meni je bespravna gradnja jedna gorka tema, profesionalno. A koliko je tek nefer prema građanima, koliko obesmišljava svaki propis to tek...

Postoji li neki sličan primer u svetu?

Šta rade EU Vulgari na ovu temu? Aj recite mi da se tamo ne gradi bez dozvole, tj.nije nikad, pa da potonem još dublje u ovu našu kaljugu

• Replies 4.7k
  • Views 468.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• prošlo leto /2023/ operacija izdavaštva je konačno profesionalno pokrenuta. kuća je bila tip top picnuta, završeno sve što i kako smo hteli, pici sređeno kao da ćemo mi živeti tu a ne gosti tj ljudi k

• Konacno se i moja epopeja zavrsila - kupio stan u Pancevu  Starogradnja, 78 kvadrata plus dve terase i ostava. Sad ide renoviranje...   Hvala @Ayatollah na pravnoj pomoci, ostalima zelim sre

• kada smo kupili plac, pomenuta štala je izgledala ovako. dve godine kasnije veći deo krova se bio urušio i kiša je krenula da podlokava zidove koji su izgrađeni od duplog sloja kamena između koga se n

Posted Images

4 hours ago, Tihajeza said:

Meni je bespravna gradnja jedna gorka tema, profesionalno. A koliko je tek nefer prema građanima, koliko obesmišljava svaki propis to tek...

Postoji li neki sličan primer u svetu?

Šta rade EU Vulgari na ovu temu? Aj recite mi da se tamo ne gradi bez dozvole, tj.nije nikad, pa da potonem još dublje u ovu našu kaljugu

I meni je to priličan horor, iako profesionalno nemam nikakve veze. Imam nešto iskustva sa propisima u Nemačkoj, direktno i indirektno, nova stambena zgrada, nova privatna kuća i restauracija lokala. Ne znam da li ima nešto da se NE reguliše, mislim da nema šanse da se inače počne, veštačenja i posle završene gradnje, dok se ne uklone svi potencijalni nedostaci i onda još jednom pre isteka "garancije" (ne znam da li je standard, u mom slučaju je bilo 5 godina). Zato je i stručno veštačenje dosta razvijen "biznis". Mislim i da većina ne bi ni preuzela nepokretnost koja nije "osigurana" tj. za čiju sigurnost nije neko preuzeo odgovornost.

Ima ona priča o nekom našem liku u Švajcarskoj koji je počeo bez dozvole da zida šupu u dvorištu svoje kuće. Došli su po njega i odveli ga u ludnicu na posmatranje jer su smatrali da je to neko manično ponašanje.

Isto tako smo, tokom prezentacije naplate javnog saobraćaja preko estonske verzije e-uprave u Revelju, objašnjavali Estoncima kako imaju rupu u sistemu koja omogućava švercovanje. Začuđeno su nas pogledali i rekli - ali zašto bi to neko radio.

36 minutes ago, Hamlet Strašni said:

ali zašto bi to neko radio.

Ahahahah

Ovo me podsetilo me na jednu situaciju, valjda negde 90ih. Bila sam sa ocem kod nekog njegovog poznanika, koji je držao restoran, i ovaj počne da priča kako je skoro neki njegov poznanik iz Austrije razmišljao da počne u Srbiji da se bavi trgovinom na veliko, da snabdeva restorane, radnje i sl., čime se valjda bavio u Austriji. On ga dobronamerno upozori da mora da pazi i da može da mu se desi da mu ljudi za robu ne plate.

- Kako misliš da mi ne plate?

Taj je zakon bas po mjeri nasih gradjana i ne znam cemu kuknjava. Nema potrebe da se ide ni do Kaludjerice. U radijusu 500m od Trga Republike imamo prestrasne nadogradnje na koje su pristajali svi stanari jer im je kapnuo koji evro u dzep. Ima emisija Marke Zvake o tome.

4 minutes ago, Paul Gompitz said:

Taj je zakon bas po mjeri nasih gradjana i ne znam cemu kuknjava. Nema potrebe da se ide ni do Kaludjerice. U radijusu 500m od Trga Republike imamo prestrasne nadogradnje na koje su pristajali svi stanari jer im je kapnuo koji evro u dzep. Ima emisija Marke Zvake o tome.

Legendarni uradak

41 minutes ago, Paul Gompitz said:

nema potrebe da se ide ni do Kaludjerice.

da li ikada ima potrebe da se ide do Kaluđerice?

Jova

Bio moj drugar na seminaru koji je drzao Knauf, u vezi sa novim trendovima u suvoj gradnji, zidovima i sl. Kad je Nemac predavač zavrsio predavanje, pita ima li pitanja neko u publici. Javi se jedan majstor i pita - a kako resavate situacije sa nivelisanjem kad su zidovi krivi ? Predavac cuje prevod od prevodioca, i zamoli je da ponovi jer misli da nije razumeo... Ona mu ponovi pitanje, a on odgovara - kako mislite, krivi zidovi ?!

Znači pola miliona zahteva za legalizaciju će biti bačeno u smeće, svi objekti će biti po defaultu upisani sa zabeležbom i onda će doći novih pola miliona zahteva da se zabeležba obriše iz katastarskog izvoda.

Clapping Applause GIF by StickerGiant

Po tom novom zakonu prestaje da važi stari Zakon o ozakonjenju objekata. Dakle, svi će imati rok od 2 meseca da podnesu zahteve organu koji još nije razradio svoj način rada po novom propisu, niti iko zna kako će biti rešeno brdo pitanja u vezi sa nejasnoćama iz tog novog propisa, a stari prestaje da važi i za cca. tri meseca će oni koji ne podnesu nove zahteve moći da se slikaju.

Spektakl.

7 hours ago, stajebrebilo said:

Bio moj drugar na seminaru koji je drzao Knauf, u vezi sa novim trendovima u suvoj gradnji, zidovima i sl. Kad je Nemac predavač zavrsio predavanje, pita ima li pitanja neko u publici. Javi se jedan majstor i pita - a kako resavate situacije sa nivelisanjem kad su zidovi krivi ? Predavac cuje prevod od prevodioca, i zamoli je da ponovi jer misli da nije razumeo... Ona mu ponovi pitanje, a on odgovara - kako mislite, krivi zidovi ?!

Nije taj predavac vidio gradilista u Njemackoj.

9 hours ago, napadaj said:

Po tom novom zakonu prestaje da važi stari Zakon o ozakonjenju objekata. Dakle, svi će imati rok od 2 meseca da podnesu zahteve organu koji još nije razradio svoj način rada po novom propisu, niti iko zna kako će biti rešeno brdo pitanja u vezi sa nejasnoćama iz tog novog propisa, a stari prestaje da važi i za cca. tri meseca će oni koji ne podnesu nove zahteve moći da se slikaju.

Spektakl.

What Could Go Wrong Famous Last Words GIF by Hot Yachts Miami

N1 Info RS
No image preview

Sofronijević: 330 ljudi biće obučeno da elektronski obrađ...

Ministarska Aleksandra Sofronijević izjavila je da će 330 ljudi biti obučeno i sertifikovano da elektronski obrađuju prijave za ukljiženje objekata.

Ekstra, zaposliće i priučiće 300 sns majmuna, ako to urgentno ne reši problem ja ne znam šta će....

Edited by igoraki