December 27, 2025Dec 27 48 minutes ago, Milosh76 said:"Mala soba 3 sa 3, a u sobi ja i ti"...a ima i 2 prozoraAl ne sviće rujna zora.
December 28, 2025Dec 28 On 26. 12. 2025. at 22:18, Leia said:Premalo za neki ozbiljniji zivot, ali deluje zgodno kao neki stek za privodjenje - da se zena I deca bzvz ne uznemiravaju, a da one night stand ne zna gde stvarno zivite...
December 28, 2025Dec 28 Po nekim Londonima i Parizima i tako tim velikim i skupim i prenaseljenim gradovima ovo moze imati smisla za nekog ko bi da zivi/radi/studira u strogom centru a da ne mora da se klacka 3 dana jahanja do posla/fakulteta, dok u Beogradu nekako cenim da za ovakvim super skockanim kutijicama za cipele u centru nema potrebe zbog velicine grada a i manje platezne moci… za privodjenje u Bg ima i stanova na dan po centru za neke smesne pare, zasto bi covek ulupao ovoliko u jebarnik od 9m2 gde bi mu ljubavnica dobila napad anksioznosti.Nego ljudi vide negde ima nesto pa bi da preslikaju i kod nas gde bas i nema nekog smisla. Mada otkud znam, mozda i ovo cudo nadje nekog ludog kupca, ali cisto sumnjam da ce se ovakve stambene jedinice bas uspostaviti kao trend…
December 30, 2025Dec 30 On 12/28/2025 at 1:18 PM, Leia said:ali cisto sumnjam da ce se ovakve stambene jedinice bas uspostaviti kao trend…Već jesu po svetu - i postoje čitavi YT kanali koji se bave samo njima:Inače potpuno podržavam minimalizam, ali cela stvar je očekivano otišla u surovi kapitalizam i rentiranje/airbnb. Vrlo brzo se provali šta je prosta reklama (većina), a u kojim stanovima ljudi zaista žive, poput:Jbg, nenormalno vreme za kupovinu i rentiranje worldwide. Da sam samac, ne bih imao ništa protiv nečega ovakvog. Edited December 30, 2025Dec 30 by zorglub
December 30, 2025Dec 30 1 hour ago, zorglub said:Da sam samac, ne bih imao ništa protiv nečega ovakvog.sa malom decom je jos optimalnije ovako ziveti, podelis sobu na pola po visini i dupliras povrsinu
December 30, 2025Dec 30 9 minutes ago, garcia said:kenja mi se od mikro apartmana.ja sam čovek a ne voluharica.Ja sam iz kuce mojih roditelja presla u svoj stan od generoznih 40ak kvm, meni je ok, dete (koje ima svoju sobu dok ja ne) nonstop kukumavci kako je kod babe i dede imao vise soba i kako mu se ne svidja stan.Ali ja sam kao dete zivela u tom periodu u nekim budzacima od po 20 kvm u Beogradu i ta njihova kuca je dosla tek kasnije pa sam onda sijaset godina zivela po nekim stancicima koje sam iznajmljivala, kapiram da je bas mnogo do toga na sta je ko i navikao...
December 30, 2025Dec 30 14 minutes ago, onamonamo said:sa malom decom je jos optimalnije ovako ziveti, podelis sobu na pola po visini i dupliras povrsinuGalerije su skroz ok rešenje, ali dok smo mladi (ha! ). Kad ostarimo i okoštamo niko neće želeti da se pentra da bi se pružio. Zato mi se ovo sviđa:
December 30, 2025Dec 30 Ajde sredi stan sa svim sto ti treba cak i kad si sam. Treba da se izbaci sve na hodnik da usisas i pospremis. Dole stanovi ispod 35m2!10 minutes ago, zorglub said:alerije su skroz ok rešenje, ali dok smo mladi (ha! ). Kad ostarimo i okoštamo niko neće želeti da se pentra da bi se pružio. Zato mi se ovo sviđa:Kako sam se jednom, u mladim danima, skrsila zajedno sa merdevinama pokusavajuci da skinem stvari lagerovane na galeriji. Bukvalno kao u crtanom film. Vise srece nego pameti. Sto za kafu ih upsorio.. A da se spava gore, sacuvaj boze, em je nedovoljno visoko, da ne kazem nisko em ako ti se ide na nosu u toku noci, pa da silazis niz lotru polubunovan pa do WC. Edited December 30, 2025Dec 30 by Moonwalker
December 30, 2025Dec 30 3 minutes ago, Moonwalker said:A da se spava gore, sacuvaj boze, em je nedovoljno visoko, da ne kazem nisko em ako ti se ide na nosu u toku noci, pa da silazis niz lotru polubunovan pa do WC.To je veliki problem bar je meni bio kad sam imala takav setup nu nekoj mini sobi. Nekoliko puta sam letela niz te merdevinice ujutru kad zasvira budilnik, meni treba vreme da postignem radnu temperaturu. Slomljena noga pitanje vremena. Jednom sam nakon bas gadnog tandrkanja niz te stube svukla dusek sa tog gore plafonskog kreveta na pod, i tako je ostalo...
December 30, 2025Dec 30 bio sam u edinburgu u kuci jedne skotske porodice...brt, u kakvim budzacima je njihovo troje dece zivelo, tavan visine 1.5m u najvisem delu, kao i podrum slicne visine...prednost takvog stanovanja je sto deca moraju sama pospremati jer "mama i tata ne mogu da pridju"
December 30, 2025Dec 30 4 minutes ago, onamonamo said:bio sam u edinburgu u kuci jedne skotske porodice...brt, u kakvim budzacima je njihovo troje dece zivelo, tavan visine 1.5m u najvisem delu, kao i podrum slicne visine...prednost takvog stanovanja je sto deca moraju sama pospremati jer "mama i tata ne mogu da pridju"Meni je tako nesto bilo malo van pameti kod jedne moje drugarice, ona jos zivela sa roditeljima u nekoj fenomenalnoj kuci sa pogledam na Rajnu... Dole dnevna soba, sa naravno velikim prozor zidom koji gleda na Rajnu. Ogromna soba za rucavanje, kapiram da kad imaju neke goste to je sve gala... ali gore na spratu gde je njena soba, to je bilo sto ti kazes metar i po. Nisam mogla da skontam akko su pustili dete da odraste u tome a imaju gala trpezariju sa kristalom po kome pada prasina i u koji vidi se da se ulazi jednom u 3 meseca u vrh glave...
December 30, 2025Dec 30 Just now, Mel said:Meni je tako nesto bilo malo van pameti kod jedne moje drugarice, ona jos zivela sa roditeljima u nekoj fenomenalnoj kuci sa pogledam na Rajnu... Dole dnevna soba, sa naravno velikim prozor zidom koji gleda na Rajnu. Ogromna soba za rucavanje (mimo standardne kuhinje sa trpezarijom, nego dodatna prostorija sa nekim banket stolom i kristalom everywhere), kapiram da kad imaju neke goste to je sve gala... ali gore na spratu gde je njena soba, to je bilo sto ti kazes metar i po. Nisam mogla da skontam akko su pustili dete da odraste u tome a imaju gala trpezariju sa kristalom po kome pada prasina i u koji vidi se da se ulazi jednom u 3 meseca u vrh glave...
December 30, 2025Dec 30 bilo je i ovde neobicnog kontrasta, decica su bila obucena svecanije nego sto sam ja ikad bio u zivotu...jbt, oblacis decu u kosulju i leptir masnu, a stavljas ih da spavaju u kutiju za cipele