noskich Posted September 21, 2023 Posted September 21, 2023 12 hours ago, Indy said: Kaže da su ovce postale agresivne (?) posle toga, ako moj Google dobro razume grečeski. Ako ništa ono makar se u ovce razumemo u Australiji, ali nismo toliko prisni sa njima kao sheepshagging Kiwis.
igoraki Posted September 25, 2023 Posted September 25, 2023 Evo vratih se sa Zakintosa Smeštaj nam je bio u Laganasu na sreću zavučen i u tihom kraju, sem toga mi je bezveze mesto i plaža a ni englezi nisu nešto atraktivni, pa smo uzeli kola na 7 dana i obišli jedno 15-tak plaža, meni lično najlepše su bile dafni, gerakas, marathia, makris gialos i ksigia, prve dve su peščane na kojima kornjače polažu jaja, ove ostale su šljunak i kamenje...bili smo u plavim pećinama, šta znam, mislio sam da je u pitanju neki kompleks pećina ono ispadoše malo veća udubljenja u stenama, ok lepo izgleda to plavetnilo i sve to ali sam ja nešto više očekivao. Šetali smo po glavnom gradu dva dana posle podne, simpatično. Sem toga nismo nešto obilazili druga mesta, ja sam hteo da vidim Keri ali su mi saputnici bili nešto umorni, pa nismo stigli...sve u svemu jako lepo iskustvo, sem eto Laganasa sve drugo je bilo ili super ili dobro. Gazde su ispale ok pa nas nisu terali da izađemo ranije zadnji dan pošto su imali praznih soba, to je takođe bilo prijatno iznenađenje. evo i par slika 6 1
*edited by mod Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 Ja bio do Rodosa, zadnji let AirSrbije me vratio 25.09 stvarno šteta što nema kasnijih linija jer na dan kada sam krenuo je bilo 33+ a očekuju da do kraja oktobra neće ići ispod 25-26 Inače je bilo poprilično puno, čak se i iznenada dopunilo sa brdo Skandinavaca, Amera i Kanađana. 1
noskich Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 Ja bi volo na Krit van sezone. Pa laganeze taljigam brzinom magarca mic po mic...
Popular Post Eleniko Posted October 3, 2023 Popular Post Posted October 3, 2023 (edited) meni poslednji gosti izašli iz kuće 29. septembra. nisam očekivao da će sezona da se toliko razvuče - ne samo zbog odličnog vremena i kupanja koje i dalje traje /voda je 22c, može/ nego što uopšte nekoga zanima da dođe kada nikog nema iako je tada najlepše. kod nas se 1. septembra kao sekirom prekida sve, ostrvo se preko noći vraća u neturistički mod /a i ovako je sve samo ne turističko/. sad u četvrtak nam dolaze novi gosti ali to su drugari koji će pokriti samo troškove čišćenja i račune za struju/vodu, kupili su kuću u susednom selu i dolaze da ugovaraju radnike. tako su i mene pomogli drugari kada sam bio u istoj situaciji na početku 2018. treba čuvati dobru karmu. leto je baš baš dobro, eksperiment sa ulaskom u vode rentijerske pogodak 200 posto. bilo je relativno lagano plus se lepo zaradilo s obzirom na količinu posla. počeli smo sezonu 10.jula, kasnili smo zbog mnogo posla koje je trebalo završiti u kući koja prvi put ide na tržište. sledeće godine će biti još bolje - otvorićemo 10. juna za early birds plus bukvalno svi koji su bili ovog leta su već bezecovali termine za sledeću godinu plus biće novih iz iste/slične ciljne grupe - nemci italijani austrijanci surferi kajteri u srednjim godinama kojima je dosta spavanja po kombijma i kamperima i sad hoće uživanje tipa fina velika udobna kuća, jutarnje kupanje, doručak, surf, spavanje, kafana, blejaž i tako ispočetka svaki dan. spustiću se dole za 2 vikenda i ostati par nedelja, da poradim stvari koje nisam stigao tokom leta i da pripremim obe kuće za zimu, naročito ovu dole koja ume da bude na udaru podzemnih voda ako krene da pada kiša predugo. ništa posebno, samo se nameštaj pomeri u delove kuće gde nema šanse da voda probije. jbga, lepo je živeti na 0m nadmorske visine tj u nivou mora ali to ima i svoje loše strane zimi kad se voda podigne i dođe do 30cm od površine zemlje.... 1.oktobra je ponovo krenula da operiše ribarska koča panagia, to je jedini trawler na ostrvu pa ima zabranu rada od 1. maja do 1.oktobra da se malo obnovi more i morsko dno po kome rilja. ali to što tamo ima me već sada baca u delirijum, svake večeri u 19h idemo u luku iz koje operiše da kupujemo netom ulovljenu vrhunsku ribu za smešan novac - san pjer je 15e kilo, moja omiljena riba. bude i pagara, kokota, barbuna ali i jeftinije ribe - raže, malih morskih pasa, gambora, svega. jedva čekam. Edited October 3, 2023 by Eleniko 11 2
Eleniko Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 7 hours ago, noskich said: @Eleniko Pretačno, moj slučaj. Živim u selu nalik na ono u kome sam kao klinac provodio leta sa babom i dedom... 1
Mel Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 To ide sa fazama u zivotu i tipom lichnosti. Kapiram da je ziveti u nekom selu u Grchkoj za ljude od 15 do 40 kao da gledash neki spori dosadni crno beli dokumentarac. Posle se to okrene.
Eleniko Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 3 minutes ago, Bir Adim Öte said: @Eleniko kako putuješ do tamo? najčešće kolima, van sezone. smara me čekanje duže od 15 min na granicama. svakog dana bude brod iz kavale a 1x nedeljno iz soluna /koji bude super, kreneš oko podneva i taman stigneš da pojedeš nešto i ukrcaš se na trajekt u 21h koji u 2.30 stiže na otok/ u sezoni letim, što je dosta skupo ali nemam izbora. Just now, Mel said: To ide sa fazama u zivotu i tipom lichnosti. Kapiram da je ziveti u nekom selu u Grchkoj za ljude od 15 do 40 kao da gledash neki spori dosadni crno beli dokumentarac. Posle se to okrene. jeste, upravo, s tim da je za mene dosadni crno beli dokumentarac zapravo dobar cilj u mojim godinama. nekako me prolazi volja i želja za otkrivanjem novih stvari i destinacija. ovo mi je najbliže srbiji gde imam privid nekakve egzotike i posebnosti za koju bi morao da putujem daleko. jedino mi se ide ponovo u japan ali pošto imam 2 psa, to je sada nemoguće. mislim žozi bi mogao da spakujem u avion se njena 3 kilograma ali bubi je pretežak za kabinu.
Mel Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 6 minutes ago, Eleniko said: jeste, upravo, s tim da je za mene dosadni crno beli dokumentarac zapravo dobar cilj u mojim godinama. nekako me prolazi volja i želja za otkrivanjem novih stvari i destinacija. ovo mi je najbliže srbiji gde imam privid nekakve egzotike i posebnosti za koju bi morao da putujem daleko. jedino mi se ide ponovo u japan ali pošto imam 2 psa, to je sada nemoguće. mislim žozi bi mogao da spakujem u avion se njena 3 kilograma ali bubi je pretežak za kabinu. Ja sam u fazu da zelim da zivim u crno belom dokumentarcu doshla pre neku godinu. Kapiram da si i ti preko 40
Eleniko Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 10 minutes ago, Mel said: Ja sam u fazu da zelim da zivim u crno belom dokumentarcu doshla pre neku godinu. Kapiram da si i ti preko 40 sasvim izvesno.... 2
Ardian Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 I ja razmišljam o kući na moru u nekoj skorijoj budućnosti. Za sada mi je favorit Istra. Voleo bih da je taj drugi/morski dom blizu, da mogu brzo da skoknem kad mi se ćefne i isto tako vratim ... 1
Ros Posted October 11, 2023 Posted October 11, 2023 @Eleniko daj malo informacija o tvom malom otoku. cerka mi se nesto zapalila za limnos, za sledece leto. kako doci? gde biti? kakvi su putevi? hladna voda ili ne? 1
Eleniko Posted October 15, 2023 Posted October 15, 2023 On 11. 10. 2023. at 16:44, Ros said: @Eleniko daj malo informacija o tvom malom otoku. cerka mi se nesto zapalila za limnos, za sledece leto. kako doci? gde biti? kakvi su putevi? hladna voda ili ne? Pišem na pm, upravo sam oslobođen iz banovine. 1
Recommended Posts