Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

N1, CNN medj srbljem

Featured Replies

Just now, gsb said:

Vec sam pisala, ali da ponovim:

• sklopljen je deal BCP - Telekom o prodaji SK prava, NetTV i TotalTV.

• Telekom je hteo sve, Solak se usprotivio. Onda je neko prisao Grku i rekao: Cuj brale, mi tebi ovo gore malo preplatimo, i jos tebi licno kapnemo nesto

a ti nama za uzvrat razbucaj srpski deo UM (nova, N1, radar, danas,...). Moze?

• Grk reko, pa ne znam, a sta cemo sa Solakom.

• Onda je neko reko, ma udvostrucavam ti cifru, Moze?

• Onda je Grk reko. Moze, ali tek kad isplatite BCPu ovo sto smo se dogovorili +100 milki. Moram da obrazlozim investitorima.

• Dogovoreno.

E.... onda nastupa Telekom i Lucic:

Lucic: "Sefe, ali mi toloko para nemamo!"

Sef: "Vidi sa Malijem oko tih obveznica"

Lucic "Reko Mali, sve ok. Sefe, ali to je tek u novembru"

Sef "TEK UNOVEMBRU!!" "Dobro sredicu ja to vec sa Grkom"

Sef, nesto kasnije "Sve sredjeno, Ucinice mi to. Znas mene, Mene svi vole!" "Operacionalizuj to sa Milerom" "Mali resava privatne accounte"

....

Krenulo skrljavanje Solaka, od strane Grka, jer treba isporuciti, sta su se dogovorili.

I onda nastupa snimak.

Da li je sad jasnije, Nenade?

Zato ti kazem i ponavljam PILICAR. Da se samo malo strpio, sve bi leglo.

da su miler ili nikos uradili bilo sta mimo instrukcije njihovih sefova, vec bi bili bivsi. nista u obracanjima bcpa ne ukazuje na to.

ova akcije gde grk rizikuje svoju poziciju u bcp zbog nekakvog telekomovog ili zvaljinog mita je poprilicno naivna, da bi mu se to isolatilo bukvalno bi morali da mu daju ceo telekom i da jos doplate.

@mraki

te dve televizije za bcp ne vrede nista, bukvalno.

problemi izmedju bcp i solaka traju vec neko vreme i vezani su za to sto solak ne moze da nadje kupca za bcpov udeo, po ceni koji su ovi zamislili, nema to nikakve veze sa slobodom medija u srbiji.

Edited by nenad

• Replies 3.8k
  • Views 451.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Koja je smradina Kovačević, fuj. Oličenje "neće me niko zajebati, svisuisti" pljuckanja sa nebeskih visina mudrosti nedostupne običnim smrtnicima; nešto što najviše prezirem, više od ogoljenog ćacizma

• N1 Info RS Bio jednom jedan Siniša Kovačević Kada je 1998. donet zloglasni Šešeljev Zakon o javnom informisanju sa drakonskim novčanim kaznama za medije koji su za 24 sata pred sudijom za prekršaje mo

• Milošica
    Milošica

Za njega ne verujem.

Posted Images

1 minute ago, nenad said:

da su miler ili nikos uradili bilo sta mimo instrukcije njihovih sefova, vec bi bili bivsi. nista u obracanjima bcpa ne ukazuje na to.

ova akcije gde grk rizikuje svoju poziciju u bcp zbog nekakvog telekomovog ili zvaljinog mita je poprilicno naivna, da bi mu se to isolatilo bukvalno bi morali da mu daju ceo telekom i da jos doplate.

Grk je sef. Vodi poslove BCP-a za Evropu. I cifre su ogromne ( A Telekom BTW sada ne vredi nista jer ima ogromne dugove).

1 minute ago, gsb said:

Grk je sef. Vodi poslove BCP-a za Evropu. I cifre su ogromne ( A Telekom BTW sada ne vredi nista jer ima ogromne dugove).

pa kako onda mislis da je moguce da ga telekom ili vucic kupe? za koliko para?

jesu ovi razjebali telekom ozbiljno, ali nece biti bas da je equity value ispod nule.

btw, grk jeste sef, ali nema sanse da ima ovlascenja da samoinicijativno sklanja solaka, bez konsultacija sa svojim sefovima/serholderima.

Edited by nenad

Koliko ja razumem, ovo ima potencijala da preraste u solidan međunarodni skandal, ili se varam? Kakve su moguće posledice po inostrane partnjore, ako neko bude hteo da se bavi celom pričom?

16 minutes ago, nenad said:

@mraki

te dve televizije za bcp ne vrede nista, bukvalno.

problemi izmedju bcp i solaka traju vec neko vreme i vezani su za to sto solak ne moze da nadje kupca za bcpov udeo, po ceni koji su ovi zamislili, nema to nikakve veze sa slobodom medija u srbiji.

Pa što ih nisu samo ugasili, ili još bolje prodali sa ostatkom poslova kad već ima ko da kupi?

Čemu sve ove zaobilazne metode da se uguše dve televizije?

Edited by mraki

8 minutes ago, nenad said:

pa kako onda mislis da je moguce da ga telekom ili vucic kupe? za koliko para?

jesu ovi razjebali telekom ozbiljno, ali nece biti bas da je equity value ispod nule.

btw, grk jeste sef, ali nema sanse da ima ovlascenja da samoinicijativno sklanja solaka, bez konsultacija sa svojim sefovima/serholderima.

Mnogo se mulja sa Telekomovim knjigovodstvom, mnogo cesto muljaju sa assetima. i amortizacijama.

Niko ko nije unutra ne zna, ali optimisticna procena je da je 3 milijarde dug.

Ko god je radio sa Telekomom zna da su neredovne platise, da traze kreditiranje od strane dobavljaca (sa gratis periodima od po godinu dana)...

Prodali su antenske stubove a opet godinu zavrsili losije itd.

Ja mogu da nagadjam za Grka cifru, ali znajuci Zvalju i to je preplatio.

Investitiori u BCP se ne bakcu detaljima, a njima je Grk sve objasnio sa onih +100 milki koje sam spomenula u deal-u.

To su razni penzioni fondovi i slicno.

Naslov kaze sve. Obavezno gledati i slusati (ima i drugih tema, ali o UM od pocetka se prica):

6 minutes ago, gsb said:

Mnogo se mulja sa Telekomovim knjigovodstvom, mnogo cesto muljaju sa assetima. i amortizacijama.

Niko ko nije unutra ne zna, ali optimisticna procena je da je 3 milijarde dug.

Ko god je radio sa Telekomom zna da su neredovne platise, da traze kreditiranje od strane dobavljaca (sa gratis periodima od po godinu dana)...

Prodali su antenske stubove a opet godinu zavrsili losije itd.

Ja mogu da nagadjam za Grka cifru, ali znajuci Zvalju i to je preplatio.

Investitiori u BCP se ne bakcu detaljima, a njima je Grk sve objasnio sa onih +100 milki koje sam spomenula u deal-u.

To su razni penzioni fondovi i slicno.

masis debelo, 100-200 miliona je za grka, solaka i bcp sica, svakako nebitna u odnosu na vrednost ug.

vucic nema dovoljno para da potplati grka kalo bi ovaj radio nesto kontra interesa bcp.

pa i sa 3mld duga opet ne moze equity value da bude ispod 0.

@mraki

ne znamo zaeto nisu bili deo transakcije, ali to sigurno nije zato sto su za grka i bcp imali neku vrednost.

19 minutes ago, nenad said:

masis debelo, 100-200 miliona je za grka, solaka i bcp sica, svakako nebitna u odnosu na vrednost ug.

vucic nema dovoljno para da potplati grka kalo bi ovaj radio nesto kontra interesa bcp.

pa i sa 3mld duga opet ne moze equity value da bude ispod 0.

@mraki

ne znamo zaeto nisu bili deo transakcije, ali to sigurno nije zato sto su za grka i bcp imali neku vrednost.

100-200 miliona kao 20% povecanje vrednosti deal-a (JEDNOG DEALA - ponavljam JEDNOG DEALA) nikome nije malo.

Vidi se da se ne kreces u tim krugovima. Oni raspolazu sa investicionim fondom od 50 milijardi i ocekuje se da imaju godisnju dobit od

oko 3-5 milijardi. Povecanje dobiti za 20% na jednom deal-u je mnooogo.

Zvaljo je potplatio Grka i to svi znaju u ovom trenutku. Kakve ce to reperkusije za njega licno da ima me ne zanima.

Ostali u BCP- ce krenuti ovo da peglaju. Da li peglanje znaci "pravicemo se mrtvi" i pustiti vodu za UM, ili peglanje znaci

"zamolicemo neke ljude da odstupe" tek cemo videti.

Ovo jeste medjunarodni skandal, a i ti i Ajatolah relativizujute u smislu. Ma ovo svi rade, nije ovo nista, razidjite se...

Kako da ti kazem i ponavljacu ovde dok svi ne zapamte: veliki biznisi ne vole PILICARE. Jos jednom: veliki biznisi ne volie PILICARE.

ZVALJO JE PILICAR.

21 minutes ago, nenad said:

@mraki

Ali očigledno jesu za Šolaka, to je ono što pričamo sve vreme.

Njemu je bilo bitno da ostanu u ovom obliku, zato i nisu bile deo transakcije, ne zato što Telekom/Yettel nisu bili zainteresovani.

Sve što dalje vidimo dešava se nakon njegove smene sa čela UG.

Kako je do toga došlo, i na koji način naša vlast tačno vrši uticaj na bcp, i koliko to košta… to je ono što ne znamo.

52 minutes ago, mraki said:

Ali očigledno jesu za Šolaka, to je ono što pričamo sve vreme.

Njemu je bilo bitno da ostanu u ovom obliku, zato i nisu bile deo transakcije, ne zato što Telekom/Yettel nisu bili zainteresovani.

Sve što dalje vidimo dešava se nakon njegove smene sa čela UG.

Kako je do toga došlo, i na koji način naša vlast tačno vrši uticaj na bcp, i koliko to košta… to je ono što ne znamo.

slazem se da je njemu bilo bitno, ono sto ja hocu da kazem je da te pare ne mogu biti razlog za raskid solaka i bcp, ne bi oni rizikovali odnose sa njim zbog 100-200 miliona, da im nije bilo u interesu da te odnose pogorsaju. tj verovatno su pomislili kako im je upala kasika u med, jer ce dobiti pare a plus ce isprovocirati solaka da uradi nesto zbog cega mogu da ga smene.

ovde je skandal iskljucivo to sto se pominje predsednik drzave, ok skandal je i to sto je asset preplacen drzavnim parama, ali to za telekom nije nista novo jos od telekoma srpske.

koliko je ovo samo jedan uobičajen, takoreći random razgovor biznismena, vidi se i po tome koliko akteri (domaći, doduše) pište po televizijama

Pregovore o prodaji SBB i sportskih prava Telekomu Srbije je vodila Viktorija Boklag i ostali Šolakovi ljudi, zato nisu prodati N1 i Nova u paketu. Grk nije imao nikakve veze s tim. On je vodio pregovore o prodaji operacija United grupe u Sloveniji, Hrvatskoj, Grckoj i Bugarskoj Tawalu, ali su ti pregovori propali jos prosle godine, pre prodaje SBB. Sada se uklanjaju Solakovi ljudi iz upravnog odbora i otvara se prostor za prodaju N1 i Nove, sto ce znaciti drasticno smanjenje broja zaposlenih i promenu koncepcije tih televizija. Sa trenutnim brojem zaposlenih, oni su cisti gubitasi i BC partners nema razloga da ih zadrzi, jer je njima profit na prvom mestu (kao i svakom investicionom fondu), a ne sloboda medija.

1 hour ago, nenad said:

slazem se da je njemu bilo bitno, ono sto ja hocu da kazem je da te pare ne mogu biti razlog za raskid solaka i bcp, ne bi oni rizikovali odnose sa njim zbog 100-200 miliona, da im nije bilo u interesu da te odnose pogorsaju. tj verovatno su pomislili kako im je upala kasika u med, jer ce dobiti pare a plus ce isprovocirati solaka da uradi nesto zbog cega mogu da ga smene.

Ok, ali iz toga proizilazi da nije nikakav dil oko N1 i Nove pravljen sa njim, niti je ovo što sad gledamo deo dogovora u sklopu prethodne transakcije.

Ovo su neki novi momenti nastali nakon njegove smene.

Ja sam samo replicirao na te poruke, da se sve znalo i da je sve ovo dogovoreno još kad je prodat SBB.

Evo saopstenje Aleksandre Subotic na huskanje protiv nje poslednjih dana:

"Objavljivanjem audio snimka razgovora između Stena Milera i Vladimira Lučića, istina je konačno izašla na videlo. Nedvosmisleno je razotkriveno do koje mere je vlast u Srbiji, predvođena Aleksandrom Vučićem, spremna da ide ne bi li utišala i oslabila nezavisne glasove N1 i Nove – medije koji su danas, u vremenu represije i manipulacija, važniji i potrebniji nego ikada. Ovaj slučaj prevazilazi lokalne okvire i mora dobiti svoj epilog na najvišim instancama koje se bave zaštitom slobode medija, demokratskih standarda ali i zaštitom konkurencije. Potpuno stojim iza naših redakcija i njihovih zahteva, jer ovo nije samo borba za profesiju – ovo je borba za fundamentalno pravo građana da dobiju istinitu i potpunu informaciju. Panična kampanja diskreditacije koju je režim pokrenuo istog trenutka kada je snimak objavljen samo potvrđuje razmere skandala i nemoć da se činjenice ospore. U toj kampanji meta sam ja lično, ali je konačni cilj da se ugasi nezavisno novinarstvo u Srbiji. Umesto da odgovaram na njihove spinove, želim da istaknem činjenice: United Media je danas vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, sa više od 4.200 zaposlenih u osam zemalja i jednim od najpouzdanijih izvora informacija u koje građani imaju poverenja. Na to sam ponosna i to niko ne može osporiti. Na svom sam radnom mestu – nisam ‘pobegla’, kako navode provladini tabloidi u Srbiji. Kada vodite međunarodnu kompaniju, stalna putovanja su deo posla: samo prošle i ove godine više od 50 puta letela sam sa aerodroma ‘Nikola Tesla’, uz brojne službene puteve u regionu".

Bild