March 15Mar 15 Nije nikakva sramota biti u Zvezdi. U Zvezdi igra i igrač koji je kao ruki u šampionskom timu igrao skoro 20 minuta po meču bez seljakanja u razvojnu ligu.Mislim, ne znam ni zašto odgovaram, OKC se rešila i 1 Gidija na koga su polagali ogromne nade, bilo bi lepo da Topiću daju šansu, ali ako budu draftovali plejmejkera kao lottery picka, plašim se da je njegovo tamo gotovo. Postoji mogućnost da ga drže iz različitih razloga, ali njemu treba utakmica. Ove brojke su potpuno deplasirane, sve reference koje ima, vuče iz perioda pre one prve povrede kolena. Sve posle toga je bilo toliko tragično da je suvišno naglašavati da njegovoj tržišnoj vrednosti i budučoj karijeri ne ide u prilog. A za tu karijeru je najbitnije da igra u kontinuitetu.
March 17Mar 17 Za sad, igra u kontinuitetu u Dži ligi, sinoć 34 minuta, 18-3-7 (50 posto za tri, dva od četiri).U suštini, sve ide svojim nekom tokom, prvo nije igrao godinu dana zbog povrede pa je imao rak.Priključio se timu već debelo u drugom delu sezone, timu koji je prvi i mašinerija.Ne znam ko bi to odmah uskočio u prvi tim šampiona nakon propuštene sezone zbog povrede, a potom hemioterapija zbog raka. Još je debitant.Ima 20 godina, svaki dan tamo uči, napreduje, igraće još i ove sezone gotovo sigurno za prvi tim, za razvojni svakako, čekaće ga pripreme sa ekipom pa nova sezona, biće i zreliji i iskusniji i bolji pa ćemo videti, kakva crna Zvezda.Odakle uopšte ideja i misao o Zvezdi? Zato što je imao rak?Bukvalno ne znamo ništa, možda oni u Oklahomi baš ozbiljno računaju na njega. Jasno je da je ova sezona čisto za oporavak i prilagođavanje.Tek od sledeće poleće kako treba pa ćemo videti.Postoje razna poređenja sa Gidijem i česta su, gde mnogi stavljaju Topića i ispred Gidija.Nek ga i trejduju kao Gidija, Gidi ima ima 18-8.4-8.8 sezonu, ne idu takvi u Zvezdu.Svakako ima bolju glavu, svi imaju samo reči hvale za Topa, ne jebava maloletnice okolo.Ima minimum ovu sezonu i sledeću sigurica, kako se pokaže, tako će mu i biti. Ne igraju sa 7 igrača kao neki, to je uigrana mašinerija gde svako ima neku ulogu. Topić sigurno dobija šansu i neke minute da pokaže šta zna. Ne vidim način da dobije Bogdanović status, jedino ako nabode trenera u glavu ili tako nešto.
March 17Mar 17 Topić je u OKC dobio koji minut kada su bila povređena prva dva ballhandlera. Kada se prvi vratio, vratili su ga u G League. Sada se vratio i drugi. Ukoliko na draftu budu birali plejmejkera kao lottery picka njegove šanse da bude deo rotacije su minimalne. Sedeće i čekaće masakr od povreda, kuga da zavlada. Imaš tekstove gde se stručnjaci pitaju od koga bi od ovih sa tabele mogao da uzme minute kao eventualni 2nd unit PG, ali nisu naročito optimistični čak ni u ovakvoj konstalaciji. Ako uzmu plejmejkera sa neke visoke pozicije (mrzi me da za potrebe ovakve rasprave kopam šta sve imaju na raspolaganju), naravno da može da košarkaški životari dve godine u G ligi kao Đurišić, ali bolje od toga mu je da igra i za Megu, a ne za Zvezdu.Giddey je bio top prospekt Oklahome, odmah je uleteo u petorku, igrao u ruki sezoni preko trideset minuta, bio je verovatno i u prvoj ruki petorci. Pomenuo sam ga samo zato što režiš na pomisao da se OKC rešava mladih prospekta. A ako izuzmemo projekcije i talenat, sve ostalo je kod njih neuporedivo.I ko to igra sa 7 igrača? Ovakvu tabelu bukvalno svaki tim može da izbaci. I za Bogdanovića, niđe veze. Toliko je van pameti poređenje da i dalje nisam siguran na kog Bogdanovića misliš.
March 17Mar 17 1 hour ago, kralj said:Ako uzmu plejmejkera sa neke visoke pozicije (mrzi me da za potrebe ovakve rasprave kopam šta sve imaju na raspolaganju), naravno da može da košarkaški životari dve godine u G ligi kao Đurišić, ali bolje od toga mu je da igra i za Megu, a ne za Zvezdu.topić je lutrijski pik, nije kao da je pitanje oklahoma ili evropa.on je svakako dobar trade asset za okc, uz neke pikove i šta već, ukoliko zaključe da im se ne uklapa u timeline.drugim rečima, imaće on sigurno još neku priliku u nba, ukoliko sa thunderima ne ide. nema tu ni g league ni evrope, ukoliko sam ne poželi da se vrati ranije a ne vidim niti jedan razlog zbog kojeg bi se vratio u ranim 20im
March 17Mar 17 kakva zvezda, ciste budalastinesanse da napusti oklahomu su male, da napusti nba minimalneda se vrati u zvezdui nikakveplus, kad se govori o draftu za okalhomu, uglavnom se spominju ili centar ili bek, nigde plejon ce izvesno dobiti priliku na jos nekoliko utakmica i do kraja ove sezone
March 17Mar 17 Zvezda je i spomenuta kroz zajebanciju, bućkate se bezveze. To što će dobiti minute dok odmaraju nosioce nije nikakva referenca. Ja bih mu dao svu slobodu koliko sutra, ali govorimo o realnim okolnostima i razumnim projekcijama. Top može biti trade asset ali postoje dva problema - mora da odigra nešto, 12. pik (usput očajnog drafta) sa 15 utakmica u dve sezone i 3p po meču nije nešto za šta će da se daju pikovi, posebno što je dečko imao multiple povredu kolena i rak koji naravno da ima uticaja, ne verujem da treba da se naglašava. Drugi problem je to što je Topić prospekt, tim koji bi eventualno bio zainteresovan za njega, po logici stvari i po NBA nepisanim zakonitostima, za njega bi logično bilo da daje nekog igrača u naponu snage ili veterana, uglavnom igrača koji donosi instant doprinos, a to OKCu ne treba.Inače oko pikova, spominjao se plej itekako, samo izgleda da su dolaskom McCaina promenili ploču.Zavisiće donekle i od timskog uspeha ove sezone. Ako osvoje, baš su mizerne šanse da Mitchella ili Joea stave na provaliju rotacije ne bi li Top vodio 2nd unit.Teško je predvideti, ali meni iz ove perspektive ne deluje nerealno da ga trejduju dogodine oko dedlajna, pa ni da ga taj koji ga uzme buyoutuje ukoliko do tada ništa ne odigra. Videćemo.
March 17Mar 17 1 hour ago, uini said:topić je lutrijski pik, nije kao da je pitanje oklahoma ili evropa.on je svakako dobar trade asset za okc, uz neke pikove i šta već, ukoliko zaključe da im se ne uklapa u timeline.drugim rečima, imaće on sigurno još neku priliku u nba, ukoliko sa thunderima ne ide. nema tu ni g league ni evrope, ukoliko sam ne poželi da se vrati ranije a ne vidim niti jedan razlog zbog kojeg bi se vratio u ranim 20imTreba da se vrati, ako ne igra.Za trade asset se ne slažem. Oni očigledno ne žele da se igraju sa timskom hemijom, mogli su Janisa da dovedu budzašto da su hteli. Pikove će da daju isključivo za neke koji dolaze tamo neke 2032. Intervenišaće tek kad im na naplatu dođu produženja ugovora koje cap ne može da podnese.Meni deluje da je OKC bukvalno najgora sredina u kojoj je igrač u njegovim prilikama mogao da se nađe. Priznaću ako se ispostavi da nisam u pravu.Ono što ohrabrujuće je da postoji gomila timova sa deficitom plejmejkera, a kojima stil igre vapi za nekim takvim, ali tu se opet vraćamo na to da je teško da će njega neko staviti u ulogu nosioca bez da 2,5 godine nije igrao ništa.
March 17Mar 17 1 minute ago, kralj said:Treba da se vrati, ako ne igra.Ovo. On se nalazi u godinama kada je najbitnije da igra što više utakmica, plus se vratio posle terapije. Mora igrati ako želimo da dobijemo reprzentativnog pleja na duže staze.
March 17Mar 17 ako ne igra za aktuelnog sampiona, ne znaci da treba da se vrati, posto ima jos 29 timova u toj ligi, vise nego u el svakako
March 17Mar 17 nije poenta u vraćanju, nego u igranju. Ako će guliti klupu u bilo kom NBA timu, koja je svrha?
March 17Mar 17 Igraće minimum 15 minuta sledeće sezone, to je u Oklahomi normalno. Ako se pokaže i više.Topić je trebao da bude u samom vrhu drafta da se nije povredio.Ne znam što neki klinac koga draftuju ide automatski ispred Topića koji je visokodraftovani pik, stariji i sa kakvim takvim iskustvom igranja i za prvi tim i Dži lige i Letnje lige.Ako ih ne usere da draftuju novog Medžika Džonsona, ne znam što bi Topić išao na tribine, a taj novi sa drafta u prvi tim, pre će biti obrnuto.Topića su samo povrede zaustavile, a onda i bolest. Bez toga nema nikakav nagoveštaj da on zdrav ne bi bio prvo još više plasiran na draftu pa onda i igrao. E, pa, evo, sad je zdrav, iako se sigurno još oporavlja i psihički i fizički, ali od sledeće sezone bi to trebalo da bude sve kako treba.Topić čim kroči na NBA parket vidi se da tu pripada. OKC igra sa gomilom igrača, svi imaju minute i cenim da je za Topića neki minimum 15 minuta sledeće sezone i nekih tipa 7 poena, 3 skoka i 4 asistencije. Evo u Zvezdi se ubiše da daju više od toga i podrže mlade igrače.Nakon toga, i dalje ima samo 21. godinu i može praviti dogovor sa OKC šta dalje ili tražiti trejd... Svakako da u nekom slabijem timu će sve te brojke porasti, ostaje samo pitanje da vidimo koliko.On je svakako ledžit NBA igrač, jedino pitanje je na kom nivou, ništa drugo, sa Evropom veze nema.Jedino, naravno, mogu povrede da ga spreče, ali ako si povređen, ne igraš ni za OKC, ni za Zvezdu, ni za Čukarički.Trenutno je najbitnije da je zdrav, a kad je zdrav pokazalo se da nema zime za njega.Igra 30 minuta u proseku u Dži ligi, povremeno igra i za prvi tim, sve je ok, tek se vratio pre mesec dana i to nakon što je pobedio rak, ne nakon operacije trepavica.
March 17Mar 17 15 minutes ago, uini said:ako ne igra za aktuelnog sampiona, ne znaci da treba da se vrati, posto ima jos 29 timova u toj ligi, vise nego u el svakakoJoš samo da može da bira.Hele, ovo što se dešava u OKC nije uopšte ohrabrujuće, to što je pauzirao sezonu i po posle dve vezane povrede kolena i što mu je dijagnostifikovan rak zbog koga je presedeo skoro još jednu, nije ništa ohrabrujuće, naprotiv. Ovo minuta što je dobio je apsolutno bezvredno. U trenutku njegovog oporavka, doveli su njegovog klasića, konkurenciju u timu, dali pika prve runde za njega kojim su svi oduševljeni i teško, pa i nemoguće da će imati prednost u odnosu na njega.I j navijam za Topa, dečko mi je apsolutno najomiljeniji košarkaš trenutno, bio je to i pre ovog sranja što mu se desilo, jedino što očito imamo drugačije vizije kako da revitalizuje karijeru.15 minuta u kontinuitetu teško da će dobiti.
March 17Mar 17 Mislim da je izlišna priča o minutima u Okaceu, momak igra poziciju iza MVPja i treba da beži odatle što pre, i to on da zahteva da ide. Onolko smo pričali na drugoj temi što je Hartenštajn pobegao iz Denvera. To prosto nije mesto za mlade igrače i njihov razvoj.Top ima ugovor još za sledeću godinu, nakon toga team-option na 7 miliona, to mu trenutno niko i NBA ne bi dao.
March 17Mar 17 7 minutes ago, kralj said:Još samo da može da bira.u većini slučajeva timovi uzmu mladog "reclamation project" igrača ili zato što veruju da može da ispuni nekakav potencijal ili zbog toga što misle da će ga dobro uvaljati dalje.u oba scenarija taj igrač dobije neku solidnu priliku da igra, pa kako bude.
March 17Mar 17 16 minutes ago, goofs said:Mislim da je izlišna priča o minutima u Okaceu, momak igra poziciju iza MVPja i treba da beži odatle što pre, i to on da zahteva da ide. Onolko smo pričali na drugoj temi što je Hartenštajn pobegao iz Denvera. To prosto nije mesto za mlade igrače i njihov razvoj.Top ima ugovor još za sledeću godinu, nakon toga team-option na 7 miliona, to mu trenutno niko i NBA ne bi dao.Oklahoma je šampion i verovatno najozbiljnija organizacija u ligi, a izgradili su to sve ispočetka i sa verom u mlade igrače.Za Topića svi kažu - dobar, pametan, vredan, disciplinovan, pošten...Prošli su zajedno kroz povredu koja ga je celu sezonu držala odvojenog od terena i onda kroz borbu protiv raka.Sve u svemu, ne vidim da će OKC hteti da ga se reši sada, a ni da će Top tražiti trejd. Po meni, 0 posto šansi za to.Sve u svemu, priča koju pričaš je ok, ali tek za nekih godinu dana da se pokrene.Do tada ćemo videti šta i kako i gde je u tom momentu.Za mesec dana dođosmo od toga da se radujemo što će preživeti i što uopšte i može da igra košarku i kao eno ga - jeeee, izveo loptu, dao 2 poena... do toga da treba da beži što pre iz Oklahome i igra negde 35 minuta i daje valjda po 30 poena.Siguran sam da ni Topić, a ni OKC ne razmišljaju na taj način.