March 31Mar 31 4 minutes ago, Ras said:Odakle ti paprike?Ukro kako odakle mi, ovde ih ima koliko hoces, cele godine.
March 31Mar 31 Just now, Lancia said:Ukro kako odakle mi, ovde ih ima koliko hoces, cele godine.U, blago vama!Ima i ovde i jedem ih, ali to je sterilna vansezonska patika. Ova tvoja, ovako skvrčena, kao i par kadrova iz nekog videa koji sam pre neki dana pogledao (da ne tražim sad), podsetili su me na najslađu večeru koju sam prošle godine pojeo, kada sam sa ocem seo za sto, a on niotkuda doneo pleh tek ispečenih, tih krivih, malih, nejednakih crvenih paprika, a to su one najslađe, iz poslednje berbe iz tetkine bašte. Bile su samo ovlaš poprskane uljem i solju.Mama je tada još uvek bila živa i iz svoje postelje, kroz otvorena vrata nije mogla da propusti a da ne pita imate li šta da jedete i još jednom sa uzdahom konstatuje kako nam ništa nije spremila. Edited March 31Mar 31 by Ras
March 31Mar 31 7 minutes ago, Ras said:U, blago vama!Ima i ovde i jedem ih, ali to je sterilna vansezonska patika. Ova tvoja, ovako skvrčena, kao i par kadrova iz nekog videa koji sam pre neki dana pogledao (da ne tražim sad), podsetili su me na najslađu večeru koju sam prošle godine pojeo, kada sam sa ocem seo za sto, a on niotkuda doneo pleh tek ispečenih, tih krivih, malih, nejednakih crvenih paprika, a to su one najslađe, iz poslednje berbe, tetka nam ih je donela. Bile su samo ovlaš poprskane uljem i solju.Mama je tada još uvek bila živa i iz svoje postelje, kroz otvorena vrata nije mogla da propusti a da ne pita imate li šta da jedete i još jednom sa uzdahom konstatuje kako nam ništa nije spremila.Samo da ti kazem ili da te utesim, u ovih 25 i kusur godina ukus pimeiento de padrona se promenio, sad je prilicno opor, gorak u odnosu na nekadasnji slatkasti, gde si cak u pakovanj mogao da naletis na neku ljutu. Sad nema sanse.
March 31Mar 31 19 minutes ago, Lancia said:Ukro kako odakle mi, ovde ih ima koliko hoces, cele godine.padron papricke, nista jednostavnije, a lepse :)
March 31Mar 31 4 hours ago, Lancia said:uuuuuuu!!!! obozavam padroncice. zadnjih godina ih ima i ovde po radnjama pa cesto pravim. zacas budu gotove u air frajeru. jedino sto jos nisam naleteo ni na jednu ljutu.
March 31Mar 31 1 hour ago, Lancia said:@Svemir Zeka ljuto je to za tebe gomila bluka i ljuta kobaja.Taman za mene.
April 3Apr 3 isao danas do radnje da nakupujem svasta za praznike. dolazi i drustvo u nedelju pa treba svasta. bice janjetine, bice farbanih jaja, bice sunke, ruske, mladog luka, sireva, hlebova nekih lepih, cokoladnih jaja, raznih alkohola i bezalkohola.... a drugarica donosi neku spansku tortu s bademima, kaze to prave za uskrs. i tako... usput vec danima mislim na buredzike i kupio kore, meso, kiselo mleko pa cu smotati vec ovih dana. sad kad je bio bajram pricao s familijom, pokazivali mi pun sto i ostala mi tepsija buredzika u glavi. i vrti se od tad. vratim se iz radnje, stavim jaja u kore od luka da se kuvaju i slozim tepsiju buredzika. evo sam vec skoro pola pojeo. hukcem, brekcem i jedva cekam da se slegne da krenem ponovo. volim praznike.
April 11Apr 11 On 9. 4. 2026. at 14:56, Seabass said:Sticky date & vanilla ice cream.Apsolutni vrh! Bravo!
April 11Apr 11 50 minutes ago, Ras said:Apsolutni vrh! Bravo!Jeste ali mi je brate dodijalo vise. Od kako sam skinuo Najdzelin recept i adaptirao po svom ukusu, pravio sam ovaj kolac otprilike svakih 15 dana zadnjih par godina. Na usi mi vec izlazi ali svi vole i tjeraju me da pravim. Toliko sam se ustelio da mi ne treba vise od 15ak minuta da smandrljam, znam sastojke i kolicine napamet. Ovo je verzija sa orasima, cokoladom i kokosom.