Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

New Now eating!

Featured Replies

4 minutes ago, Ras said:

Odakle ti paprike?

Ukro heart kako odakle mi, ovde ih ima koliko hoces, cele godine.

• Replies 22.3k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

Just now, Lancia said:

U, blago vama!

Ima i ovde i jedem ih, ali to je sterilna vansezonska patika. Ova tvoja, ovako skvrčena, kao i par kadrova iz nekog videa koji sam pre neki dana pogledao (da ne tražim sad), podsetili su me na najslađu večeru koju sam prošle godine pojeo, kada sam sa ocem seo za sto, a on niotkuda doneo pleh tek ispečenih, tih krivih, malih, nejednakih crvenih paprika, a to su one najslađe, iz poslednje berbe iz tetkine bašte. Bile su samo ovlaš poprskane uljem i solju.

Mama je tada još uvek bila živa i iz svoje postelje, kroz otvorena vrata nije mogla da propusti a da ne pita imate li šta da jedete i još jednom sa uzdahom konstatuje kako nam ništa nije spremila.

Edited by Ras

7 minutes ago, Ras said:

U, blago vama!

Ima i ovde i jedem ih, ali to je sterilna vansezonska patika. Ova tvoja, ovako skvrčena, kao i par kadrova iz nekog videa koji sam pre neki dana pogledao (da ne tražim sad), podsetili su me na najslađu večeru koju sam prošle godine pojeo, kada sam sa ocem seo za sto, a on niotkuda doneo pleh tek ispečenih, tih krivih, malih, nejednakih crvenih paprika, a to su one najslađe, iz poslednje berbe, tetka nam ih je donela. Bile su samo ovlaš poprskane uljem i solju.

Mama je tada još uvek bila živa i iz svoje postelje, kroz otvorena vrata nije mogla da propusti a da ne pita imate li šta da jedete i još jednom sa uzdahom konstatuje kako nam ništa nije spremila.

Samo da ti kazem ili da te utesim, u ovih 25 i kusur godina ukus pimeiento de padrona se promenio, sad je prilicno opor, gorak u odnosu na nekadasnji slatkasti, gde si cak u pakovanj mogao da naletis na neku ljutu. Sad nema sanse.

19 minutes ago, Lancia said:

padron papricke, nista jednostavnije, a lepse :)

4 hours ago, Lancia said:

IMG-20260331-152556.jpg

uuuuuuu!!!! obozavam padroncice. zadnjih godina ih ima i ovde po radnjama pa cesto pravim. zacas budu gotove u air frajeru. jedino sto jos nisam naleteo ni na jednu ljutu.

IMG-20260331-203214.jpg

@Svemir Zeka ljuto je to za tebe rolleyes gomila bluka i ljuta kobaja.

1 hour ago, Lancia said:

@Svemir Zeka ljuto je to za tebe rolleyes gomila bluka i ljuta kobaja.

Taman za mene. vikleri

isao danas do radnje da nakupujem svasta za praznike. dolazi i drustvo u nedelju pa treba svasta. bice janjetine, bice farbanih jaja, bice sunke, ruske, mladog luka, sireva, hlebova nekih lepih, cokoladnih jaja, raznih alkohola i bezalkohola.... a drugarica donosi neku spansku tortu s bademima, kaze to prave za uskrs. i tako...

usput vec danima mislim na buredzike i kupio kore, meso, kiselo mleko pa cu smotati vec ovih dana. sad kad je bio bajram pricao s familijom, pokazivali mi pun sto i ostala mi tepsija buredzika u glavi. i vrti se od tad. vratim se iz radnje, stavim jaja u kore od luka da se kuvaju i slozim tepsiju buredzika. evo sam vec skoro pola pojeo. hukcem, brekcem i jedva cekam da se slegne da krenem ponovo.

volim praznike.

4 vrste smrcaka

img_2161.jpg

sinoć iting: tumbet i šnicle od vrata, dinstane

No photo description available.

Pie'n'mash

20260409_133321.jpg

Sticky date & vanilla ice cream.

20260409_135334.jpg

On 9. 4. 2026. at 14:56, Seabass said:

Sticky date & vanilla ice cream.

20260409_135334.jpg

Apsolutni vrh! Bravo!

50 minutes ago, Ras said:

Apsolutni vrh! Bravo!

Jeste ali mi je brate dodijalo vise. Od kako sam skinuo Najdzelin recept i adaptirao po svom ukusu, pravio sam ovaj kolac otprilike svakih 15 dana zadnjih par godina. Na usi mi vec izlazi ali svi vole i tjeraju me da pravim. Toliko sam se ustelio da mi ne treba vise od 15ak minuta da smandrljam, znam sastojke i kolicine napamet. Ovo je verzija sa orasima, cokoladom i kokosom.