March 11Mar 11 Sabili žena i ja oko 400g pileće sveže organske džige direkt u sive ćelije. Jbg luk koji je upao u ovaj tiganj nakon džige nisam slikao. Laku noć.
March 11Mar 11 uh... ja sam isto to hasao pre neki dan, sveza pileca dz, nije organska, ali je bila.. bila je.. tako ljepa.. i jedno... min. kilo luka sitno iseckanog! + somun koji je bio skoro kao neka pogaca. velik, vazdusast..
March 11Mar 11 Kad vec pominjete dzigu, probajte da napravite chicken liver pasta, to se krka dosta po J.Africi, lako je naci recept, super brza i laka priprema, mozes u principu da se igras zacinima koji ti odgovaraju jer dziga sve trpi a ukusno u bozju mater. Uz dobro crno vino, ne znas sta je dosta.p.s. ja sam roknuo unutra izmrvljenu fetu, mmmh Edited March 11Mar 11 by Lancia
March 11Mar 11 @Lancia sada sam video sliku kako to izgleda... siroka, trakasta pasta 'pappardelle' ... pretpostavljam da mogu i taljatelje. odlicno izgleda! chicken-liver-pasta
March 11Mar 11 16 minutes ago, hoffnung said:@Lancia sada sam video sliku kako to izgleda... siroka, trakasta pasta 'pappardelle' ... pretpostavljam da mogu i taljatelje. odlicno izgleda!chicken-liver-pastaMoze sta hoces, pene su najbolje jer se napune filom.
March 11Mar 11 Artičoke i krompir. Uz, na zahtev korisnika, ponovljene pileće grudi u sosu od pomorandži sa maslinama.
March 12Mar 12 Just now, Ras said:Šta je preliv (sos) i od čega je punjenje?Tradicionalni londonski pie & mash with liquor. Pie punjen junecim mesom u gravy, liquor je sos od persuna. Sjede ko budali samar.
March 12Mar 12 19 hours ago, Lancia said:Kad vec pominjete dzigu, probajte da napravite chicken liver pasta, to se krka dosta po J.Africi, lako je naci recept, super brza i laka priprema, mozes u principu da se igras zacinima koji ti odgovaraju jer dziga sve trpi a ukusno u bozju mater. Uz dobro crno vino, ne znas sta je dosta.p.s. ja sam roknuo unutra izmrvljenu fetu, mmmhLančo, propustio si 5 mojih recepata za džigu. Svako malo džiga kod mene na stolu, žučka će da mi ode
March 12Mar 12 4 hours ago, Svemir Zeka said:Lančo, propustio si 5 mojih recepata za džigu. Svako malo džiga kod mene na stolu, žučka će da mi ode Ne jedem je puno; ponekad, ali kad spremim prste da polizes
March 15Mar 15 Juneća supa.Lovačke šnicle.Pesto od sremuša (zreli kravlji sir, orasi, masl ulje, so, biber i malo limunovog soka).Pire, nije Mišlen level, ali blizu sam.Salata: rotkvice, sremuš, potočara.
March 15Mar 15 Sremus krenuo i kod mene u basti, jedino sto imam 3 biljke koje nikako da se rasire evo ima jedno 5 godina kako sam ih posadio. Pojavi se na proljece, potraje mjesec dana i nestane do iduce sezone. Imam jedan dobar patch u lokalnom parku, otici cu ovih dana, hocu i ja ovaj pesto praviti.