Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

New Now eating!

Featured Replies

7 minutes ago, Pixisis said:

@adam čuj, protov gulaša i paprikaša nemam ništa protiv 😃 al to nije taj češki deo srednje Evrope, nego onaj bliži nama, komšijski. Taj ima i karakter i ukus, a ovoga se sećam kao manjkavog u oba sektora. Knedle ima skoro svaki narod u ovom ili onom obliku i pod ovim ili onim nazivom. Ali ove su bile bezukusne. I bele.

Pošto je bilo davno, možda su u međuvremenu doterali i tu nacionalnu gastro scenu. Verovatno jesu. Al ono što sam ja probala je u tom slučaju približnije njihovoj autentičnoj domaćoj ishrani nego ovo sad ako je doterivano u međuvremenu.

aaaaaaa.... vidim da sam se pogresno izrazio. ovo sto nabrojah je dobro al malo sta ima osim toga, to sam hteo reci. nije bas raznovrsno. u tom smislu mi je sve to manjkavo.

a slatka salata je je je.... ja ne znam kako to uopste da svrstam u hranu. tacno kad probas mislis da si il drogiran il da su ti cula otisla u majcinu. a ko bi ga znao, mozda oni tako kad probaju nasu slanu varijantu.

to ko kad je u starom pozoristu u kuci vasa s tajicic probao kafu kod gospodje nikolajevic pa odlozio na stocic sa strane. pa gospodja pita - gosn vaso, vi ne pijete kafu? da nije tanka? pa ce vasa - ne, ne, naravno. odlicna je, nego mi doktor zabranio slano zbog pritiska.

• Replies 22.3k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

2 hours ago, adam said:

jedna od najgorih stvari koju sam ikad probao - zelena salata sa secerom. pa kako jebote! kako???!!!

Samo da se dopisem …

Edited by Moonwalker

Mađari, uz gulaš takođe umeju da posluže služe slatku salatu od kupusa. Meni se ne dopada.

Koliko sam čula, u kafanske salate od kupusa obavezno ide malo šećera.

42 minutes ago, Pixisis said:

Koliko sam čula, u kafanske salate od kupusa obavezno ide malo šećera.

Da, ali mislim da nije do ukusa, već da bi se održala svežina/hrskavost lista.

Da, da. Ni ne oseća slatkoća.

Danas sam jela slatkz salatu od krastavca. Odlična! (nisam je takvu ni tražila, samo dobila)

Inače, tek sam sad provalila nešto što se zove "jidelna", kao neka menza lolol

IMG_20251227_162728.jpg

Sve ovo košta oko 15 evra. Gulaš s knedlama, salata, supa, pivo.

Tako da od sad - samo tamo. (Red se čeka 20 min)

Pixisis, ne znam gde si jela gumaste knedle, jedan jedini out sam naišla na takve, kad sam kupila u prodavnici. Sve u hlebaste i kozistencije da super upijaju soseve.

Gratinirane artičoke, spanać i sirevi razni

May be an image of shepherd's pie

Junior skoro bio na zurci sa veslacima i svako od njih doneo po nesto za jesti ili piti.

Kaze bila jedna Poljakinja, Agnjeska (mozda Radvanjskalolol) koja je donela kobasice sa kiselim kupusom. Koliko donela toliko i odnela. Zabarima miris nije prijao.

Inace junior ulazi u kucu sa zapusenim nosom kad mama kuva sarmu covid19

17 hours ago, Moonwalker said:

Samo da se dopisem …

I ja da se dopisem. Zelenu salatu sa kristal secerom (da krcka kad se jede) sam vise puta jela kod nasih Madjara u Vojvodini. Pri tome se salata opere I zacini dosta ranije, bude sva meka, pa kristal secer stave I odozgo nekad kiselo mleko. Ja mogu da pojedem bilo sta sto mi se stavi na tanjir, ali ovo je stvarno uzas…

8 hours ago, Serena said:

Inace junior ulazi u kucu sa zapusenim nosom kad mama kuva sarmu

Ovaj moj junior je utrcavao u kucu kad se kuva sarma.

Došao pokojni vodoinstalater Boža ujutru da nešto popravi. A mi taman seli da doručkujemo. Jaja na oko. Sede i Boža, nije jeo. “Mala, deder, donesi mi šećer.” “Kakav šećer, crni Božo?”, reče neko. “Jaja na oko samo sa šećerom jedem.” I sipa Boža, uguši ona jaja šećerom.

I posle 30 i kusur godina ta slika mi i dalje pred očima.

@Boksi čitam i mislim da pišeš o trenutnom događaju blink

Došao pokojni vodoinstalater Boža ujutru da nešto popravi unsureph34r

Pripovedački perfekat. 🌟

Mrtav bi jeo.