December 21, 2025Dec 21 Ručao sam danas u krugu porodice, kao gost, a večerao proju sa sirom (mekša proja, sa mešavinom pčeničnog i kukuruznog brašna), uz (domaće) suvo meso. I proju i suvo meso sam dobio za ranije zasluge, a dobio sam i malo domaćih duvan čvaraka, al to još nisam probao.
December 22, 2025Dec 22 Al sam uhvatila sevapa veceras, obradovala sam Lalu, posle duzeg vremena rinflajsom Rekao je da mi je sos ispao odlican kao da sam prava sosa
December 24, 2025Dec 24 Napolju hladno, svi oni na robiji, a mi srećni jedemo vruće, hrskave kiflice sa sirom...oh, the perfect life is all we need.
December 26, 2025Dec 26 Rebarca praška koja čekam godinama 😍Gulašić ko bombona. I kuvano vince. Ok gulaš sam se malo ogrebala....
December 26, 2025Dec 26 1 hour ago, Svemir Zeka said:Rebarca praška koja čekam godinama 😍Gulašić ko bombona. I kuvano vince. Ok gulaš sam se malo ogrebala....Rebarca i kuvano vino 😍Gulasic i ovo belo Ja se iz Praga secam kolenice, prve popijene krigle piva i nekog cevastog kolaca koji sam bacila na Karlovom mostu posle drugog zalogala jer me napao roj pcela 😭
December 26, 2025Dec 26 Ja se sećam da im je nacionalna kuhinja očajna. Najgore su bile te bezukusne gumenaste knedle. I dosta kupusa se sećam. Davno beše, al trauma ostaje.
December 27, 2025Dec 27 16 hours ago, Pixisis said:Ja se sećam da im je nacionalna kuhinja očajna. Najgore su bile te bezukusne gumenaste knedle. I dosta kupusa se sećam. Davno beše, al trauma ostaje.jao! a ja bas volim te njihove knedle jer su zvakaste i gumaste. i mnogo dobre uz sosove. al istina, i moj je utisak da im je kujna dosta manjkava. osim tih knedli, pecenih gusaka i jos ponesto. al meni je ta mitlevropska kujna generalno nezanimljiva. gulas, paprikas, kiseli kupus, mesina... i jedna od najgorih stvari koju sam ikad probao - zelena salata sa secerom. pa kako jebote! kako???!!!domaca supa i nasuvo su izuzeci koji potvrdjuju pravilo.
December 27, 2025Dec 27 @adam čuj, protov gulaša i paprikaša nemam ništa protiv 😃 al to nije taj češki deo srednje Evrope, nego onaj bliži nama, komšijski. Taj ima i karakter i ukus, a ovoga se sećam kao manjkavog u oba sektora. Knedle ima skoro svaki narod u ovom ili onom obliku i pod ovim ili onim nazivom. Ali ove su bile bezukusne. I bele. Pošto je bilo davno, možda su u međuvremenu doterali i tu nacionalnu gastro scenu. Verovatno jesu. Al ono što sam ja probala je u tom slučaju približnije njihovoj autentičnoj domaćoj ishrani nego ovo sad ako je doterivano u međuvremenu.