Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

New Now eating!

Featured Replies

Ja vidim nešto fali

• Replies 22.3k
  • Views 1.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Čorba od karfiola. Teleći kotleti u kajmaku - meso sam perfektno pripremio, najpre tiganj, a zatim rerna. Međutim, mladi kajmak koji sam juče kupio na pijaci je toliko dobar da se ne sećam kada s

• Salata sa breskvama, pršutom ,mocarelom, zelenom salatom, pečenim bademima, pasta sa pestom, sladoled od badema, za koji sam na brzinu napravio preliv (sirup) od borovnica i kupina, plus sveže to isto

• čorba od cvekle, teleći kotleti, dinstana bukovača, lučene paprike

Posted Images

Ras je danas mađijao djeve, ručao fast food palačinku s kulenom i pavlakom

Ručao sam danas u krugu porodice, kao gost, a večerao proju sa sirom (mekša proja, sa mešavinom pčeničnog i kukuruznog brašna), uz (domaće) suvo meso. I proju i suvo meso sam dobio za ranije zasluge, a dobio sam i malo domaćih duvan čvaraka, al to još nisam probao.

Al sam uhvatila sevapa veceras, obradovala sam Lalu, posle duzeg vremena rinflajsom wub

Rekao je da mi je sos ispao odlican kao da sam prava sosa )

Napolju hladno, svi oni na robiji, a mi srećni jedemo vruće, hrskave kiflice sa sirom...oh, the perfect life is all we need.

j667K4t.jpeg

Na prolece...

ZLvxUZy.jpg

D

IMG_20251226_153206.jpg

IMG_20251226_153216.jpg

Rebarca praška koja čekam godinama 😍

Gulašić ko bombona. I kuvano vince. Ok gulaš sam se malo ogrebala....

sta je ovo belo na gulasu

Knedle od hleba.

1 hour ago, Svemir Zeka said:

IMG_20251226_153206.jpg

IMG_20251226_153216.jpg

Rebarca praška koja čekam godinama 😍

Gulašić ko bombona. I kuvano vince. Ok gulaš sam se malo ogrebala....

Rebarca i kuvano vino 😍

Gulasic i ovo belo dry

Ja se iz Praga secam kolenice, prve popijene krigle piva i nekog cevastog kolaca koji sam bacila na Karlovom mostu posle drugog zalogala jer me napao roj pcela 😭

Trdelnik. Sad ću da ga kupim, kad se ovo ispreživalo rolleyes

Ja se sećam da im je nacionalna kuhinja očajna. Najgore su bile te bezukusne gumenaste knedle. I dosta kupusa se sećam. Davno beše, al trauma ostaje.

May be an image of breadstick and baguette

16 hours ago, Pixisis said:

Ja se sećam da im je nacionalna kuhinja očajna. Najgore su bile te bezukusne gumenaste knedle. I dosta kupusa se sećam. Davno beše, al trauma ostaje.

jao!

a ja bas volim te njihove knedle jer su zvakaste i gumaste. i mnogo dobre uz sosove. al istina, i moj je utisak da im je kujna dosta manjkava. osim tih knedli, pecenih gusaka i jos ponesto. al meni je ta mitlevropska kujna generalno nezanimljiva. gulas, paprikas, kiseli kupus, mesina... i jedna od najgorih stvari koju sam ikad probao - zelena salata sa secerom. pa kako jebote! kako???!!!

domaca supa i nasuvo su izuzeci koji potvrdjuju pravilo. hihi

@adam čuj, protov gulaša i paprikaša nemam ništa protiv 😃 al to nije taj češki deo srednje Evrope, nego onaj bliži nama, komšijski. Taj ima i karakter i ukus, a ovoga se sećam kao manjkavog u oba sektora. Knedle ima skoro svaki narod u ovom ili onom obliku i pod ovim ili onim nazivom. Ali ove su bile bezukusne. I bele.

Pošto je bilo davno, možda su u međuvremenu doterali i tu nacionalnu gastro scenu. Verovatno jesu. Al ono što sam ja probala je u tom slučaju približnije njihovoj autentičnoj domaćoj ishrani nego ovo sad ako je doterivano u međuvremenu.