October 28, 2025Oct 28 16 minutes ago, Lancia said:Раша Тодосијевић Бијенале Венеција 1997 Деконструкција Свастике
October 28, 2025Oct 28 14 minutes ago, Svemir Zeka said:Ovo jedem kad planiram da posetim zubara, pa da bude sve o jednom trošku Meni puko zub pre vremena, cmoljka usro se od turrona.
October 28, 2025Oct 28 1 minute ago, ultra plasticni said:Раша Тодосијевић Бијенале Венеција 1997 Деконструкција СвастикеKoja si ti umetnicka dusa Edited October 28, 2025Oct 28 by Lancia
October 28, 2025Oct 28 Sreca moja pa ne volim ni jedno ni drugo. Od panetona mi skoci pritisak, a u turone ne smem ni da gledam odmah me zaboli zub
October 29, 2025Oct 29 skuvao corbu od bundeve i evo sad mumam i cokcem. ne dobra - odlicna! a jednostavno, ne moze jednostavnije. par komada bundeve i cetvrt glavice cluka (seceno na kriske) stavio u air fryer tako sto sam luk rasporedio po komadima. dodao grancicu timijana (majcine dusice) i natrunio malo tucane ljute paprike preko toga. naprskao uljem i zaboravio u sokocalu 20 minuta. kad sam otvorio, sve kul. tikva pecena a luk braon i hrskav. super! ne bi valjala corba bez izgorelog luka. skinuo tikvu s kore, iseckao na komade i ubacio u serpu s malo putera. dodao onaj luk i natrunio majcinu dusicu s one grane sto se pekla s tikvom. posolio, pobiberio, przucnuo na puteru par minuta uz mesanje, cisto da krenu mirisi i da se to malo sjedini. dodao cashu i po vode i prokrckao jos desetak minuta. zuknuo stapnim mikserom, dodao jos malo vode, bilo pregusto i dodao jos malo tucane ljute.moze se dodati najkvirca, moze muskatnog oraha, moze seme korijandera da se zbuba i doda, moze svasta. al ja volim ovako jednostavno. jedino mi je bitno da luk dobro zagori i da 'rska. to ozbiljno popravi smek supi. ne znam zasto ni kako al tako je. bogovska stvar!
October 29, 2025Oct 29 Ja sam danas toliko lenj od vrucine da sam jedva otvorio neku ljutu sardinu, bacio na tanjir sa feta sirom i onom ogavnom zivotinjom od ceri paradajza + crno vino u casi za vodu. Jeo sam i pio slatko ko paor, a tako i izgledam.
October 29, 2025Oct 29 20 minutes ago, Lancia said:Ja sam danas toliko lenj od vrucine da sam jedva otvorio neku ljutu sardinu, bacio na tanjir sa feta sirom i onom ogavnom zivotinjom od ceri paradajza + crno vino u casi za vodu. Jeo sam i pio slatko ko paor, a tako i izgledam.sardina je bog! Ja kad me mrzi da kuvam, bacim sardinu na tanjir i uz to obicno napravim brzinsku grah salatu. Iseckam luk, dodam bareni pasulj iz konzerve, ulje, sirce, so, biber i cao. Uz to komad hleba i udri. Paorski rucak najsladji.
October 29, 2025Oct 29 Pita od ribanog krompira sa lisičarkama, spanaćem i sirevima raznim. Najviše, možda i previše, manuri sira. Ali opet, kad je nekog sira bilo previše?
October 29, 2025Oct 29 21 hours ago, aram said:ovo jedeš garant, inače bi te davno deportovaliNi to, sreca moja pa ne znaju 1 hour ago, Lancia said:Ja sam danas toliko lenj od vrucine da sam jedva otvorio neku ljutu sardinu, bacio na tanjir sa feta sirom i onom ogavnom zivotinjom od ceri paradajza + crno vino u casi za vodu. Jeo sam i pio slatko ko paor, a tako i izgledam.Ja sam danas jednu ljutu tunjevinu rknula na iseckani futoski kupus, iscedila limun, hlepcic iz zamrzivaca brzinski odmrza i smazala sve u slast ko paorka napila se vode na kraju, bilo malo preslano. Edited October 29, 2025Oct 29 by Serena
October 29, 2025Oct 29 5 minutes ago, Serena said:Ja sam danas jednu ljutu tunjevinu rknula na iseckani futoski kupus, iscedila limun, hlepcic iz zamrzivaca brzinski odmrza i smazala sve u slast ko paorka napila se vode na kraju, bilo malo preslano.Opa tunjevina, ti si plava krv, za nas sardinase
October 29, 2025Oct 29 12 minutes ago, Lancia said:Opa tunjevina, ti si plava krv, za nas sardinase Ne da mi se da joj vadim kosti, cistim crevca i skidam krljusti, tunjevinu samo prodzaram viljuskom i prevrnem na kupus