September 1, 2025Sep 1 2 minutes ago, aram said:@Ras pekač sa poklopcem? I jel digneš meso na neke klocne ili rešetku?Pečem nepoklopljeno.Klocne = krompir :)
September 6, 2025Sep 6 Junk food veceras per daughter’s request:)Van de camps(?) beer battered fish fillets tuku ih sa pivom™ kazu srbi rade na aljaski u ribarskoj industriji I seku ih na pola pod nenormarlno teskim okolnostima - pa da ih podrzim:)baby potatoes iz kanade frozen green beans to go with it:)
September 7, 2025Sep 7 Nije bas sad, pre sat vremena se jelo na 1886m nadmorske visine.Zove se kajzeršmarn na svapskom.Salili se sa konobarom, jedva prica italijanski i pita me na kraju da izgovorim ime jela na svapskom ja ko iz topa on zabezeknut kaze da nije sreo italijana da tako tacno izgovori kajzersmarn, pa reko zato sto nisam italijanka
September 7, 2025Sep 7 Moj sin kad je otišao u Austriju na ekskurziju na 5 dana, pitao "a jel bi mogli mi da se preselimo ovde?"
September 8, 2025Sep 8 Minimalizam. Od mene dosta.(zaboravila sam parmezan i neku dekoraciju, ko hoće neka dođe i dekoriše. I nek ponese parmezan.)
September 8, 2025Sep 8 22 hours ago, Serena said:Nije bas sad, pre sat vremena se jelo na 1886m nadmorske visine.Zove se kajzeršmarn na svapskom.Salili se sa konobarom, jedva prica italijanski i pita me na kraju da izgovorim ime jela na svapskom ja ko iz topa on zabezeknut kaze da nije sreo italijana da tako tacno izgovori kajzersmarn, pa reko zato sto nisam italijanka 😍😍😍Kakav ugođaj, kakve narandže...ovo nešto slatko?
September 8, 2025Sep 8 Just now, Svemir Zeka said:😍😍😍Kakav ugođaj, kakve narandže...ovo nešto slatko?Da slatko je, to im je glavni slatkis ovde u Alpima kod Austrijanaca. Nista posebno ali je dekorisano vrhunski i mirise na vanilu. Uz ovaj pogled na Dolomite leba i pekmeza da su mi dali bilo bi njam njam.Evo i recepta za kajzersmarn na hrvatskomhttps://web.coolinarika.com/recept/original-kaiserschmarrn-carski-drobljenac-8221042c-6183-11eb-ba7f-0242ac120018
September 8, 2025Sep 8 Taljatele sa spekom i tikvicama, nije bilo nesto posebno al je desert popravio utisak. Taljatele bile malo pikantno-gorke jer su u testo stavli sitno seckane iglice mladog bora.Lenja pita sa borovnicama😍
September 8, 2025Sep 8 ImgBBpaprika-i-sir hosted at ImgBBImage paprika-i-sir hosted in ImgBBImgBBjaja-i-hleb hosted at ImgBBImage jaja-i-hleb hosted in ImgBBImgBBzova hosted at ImgBBImage zova hosted in ImgBBPržene paprike, kozji sir i paradajz sa pestom, prepečeni kukuruzni hleb, jaja i sok od zove sa naceđenim limunom. Edited September 8, 2025Sep 8 by Ras
September 9, 2025Sep 9 Supa od praziluka, hokaido tikve i kestena, tarator i piletinaZa garniranje tikvica, još malo kestena, a tu je negde i limun čiju ćemo koricu da narendamo na supu.