August 28, 2025Aug 28 On 22. 8. 2025. at 18:56, Starman said:Sramota me da okačim sliku posle svih ovih vaših đakonija, ali danas me nagovoriše da napravim rezance sa orasima.Vojvođanski retro recept, ultra jednostavno i jako ukusno.Less is more sto sramota, ovo je nesto sto vraca u detinjstvo.samo sto jedem sa tonom oraha i secerom ofc.
August 28, 2025Aug 28 18 hours ago, Klara said:Od srca ti hvala za ovo ❤️ Negde u kući bi trebalo da su ostala dva ovakva tanjira. I toliko lepo sećanje su mi tvoje fotke prizvale 🥹
August 28, 2025Aug 28 Popular Post Biće kajmaka, suvog mesa i slanine.Hajdi mood. Edited August 28, 2025Aug 28 by Klara
August 31, 2025Aug 31 Jagnjeće ćufte na varivu od lomljene pšenice (bulgur wheat). Sa tahinijem i puno mente i korijandera, belog luka. Cimeta samo malo u drugom planu, tek da da do znanja da je tu.Nova šerpa od livenog (ne kovanog!) gvoždja je položila. 😊
August 31, 2025Aug 31 I kod mene je danas za ručak bilo jagnje:jagnje — PostimagesUz meso grčki jogurt sa svežim biljem i moravska salata:gjogurt — Postimagesmoravska — PostimagesPre toga, ćorba od celera (blender), koja je pripremljena na puteru i sa mlekomceler — Postimages Edited August 31, 2025Aug 31 by Ras
August 31, 2025Aug 31 1 minute ago, Ras said:I kod mene je danas za ručak bilo jagnje:jagnje — PostimagesKakva mrtva priroda Imam od onih vodenih bivola jednu povecu kosku sa mesom, ne znam sta je tacno ali jedva staje u rernicu. Ocu uputstvo kako da ga spremim da ovako izgleda!
August 31, 2025Aug 31 7 minutes ago, Shan Jan said:Kakva mrtva priroda ... Ocu uputstvo kako da ga spremim da ovako izgleda!I ja, i ja!Uf, kakav je, svaki mišić mu se ocrtava! 😍
August 31, 2025Aug 31 6 minutes ago, Shan Jan said:Kakva mrtva priroda Imam od onih vodenih bivola jednu povecu kosku sa mesom, ne znam sta je tacno ali jedva staje u rernicu. Ocu uputstvo kako da ga spremim da ovako izgleda!Ne znam ti ja to, bivoljica (još) nije došla do Topljica.Sa jagnjećom nogom gotovo uvek dobijem ono što želim od pečenog mesa, reš omotač i sočno umutra. Pečem na 180 stepeni, verovatno oko 1:30 do 1:45 časova.Meso zalijem maslinovim uljem, pa začinim. Na dno pekača malo vode. Okrenem par puta tokom pečenja i prilikom okretanja zalijem sokovima sa dna pekača.Danas sam koristio so, biber, čili flekice i par grančica ruzmarina.Nekada se više potrudim, pa napravim zareze u koži mesa i ispunim ih pljoskicama belog luka i grančicama ruzmarina.Za svežinu na kraju može i narendana korica limuna.Edit: Da bi se eventualno dobila bolje zapečena kora, rerna se na početku, dok je još prazna može zagrejati i na temperaturu od 220 ili 240 stepeni, ali čim se meso ubaci, temperaturu treba spustiti na 180. Edited August 31, 2025Aug 31 by Ras
August 31, 2025Aug 31 Ovo su neki nasi vojvodjani koji gaje vodene bivole pa sam uzimao od njih meso. Odlicna je ideja ovo sa zasecanjem i stavljanjem zacina. Da li ima smisla staviti u alu foliju prvih sat vremena da se ne isusi? Ono jes da zalivas ali se malo plasim...
August 31, 2025Aug 31 Možeš da probaš sa folijom, ali počni bez, da najpre dobiješ koricu. Tako će meso unutra ostati sočno.
September 1, 2025Sep 1 @Ras pekač sa poklopcem? I jel digneš meso na neke klocne ili rešetku?@Shan Jan ako imaš kontakt tih koji gaje bivole najbolje pitaj njih za savet