August 13, 2025Aug 13 Nije reklama, Chips way iz Čačka ubija sa smokijem i čipsom čili. Drugo nisam prob'o.
August 14, 2025Aug 14 Kelj ipak ,shampinjoni,cele glavice luka i karfiol u sach sa komadom buta divlje svinje marinirane 24 h u mulju i zacinima .Zaboravio suve vrganje ,uhvatila me panika pred ispit.Kelj se savrseno slaze.Mnogo dobro povrce. Edited August 14, 2025Aug 14 by askeladden
August 14, 2025Aug 14 Just now, aram said:Salatica od tikvicaNe, ne opet ta jela od tikvica koja su svima ukusna a ja ne osecam nista. Bio je pre neku godinu hit nekakve spagete (recimo) od tikvica, danima sam ponavljala recept ubedjena da da nesto zestoko masim u receptu od 2 recenice ...
August 14, 2025Aug 14 @Mel pa ne grešiš ništa, tikvice su nosilac ukusa, kao npr. kuvani krompir ili klot pirinač. Ovde glavni ukus dolazi od preliva, plus dodaci.
August 14, 2025Aug 14 divim vam se beskrajno na svemu sto spremate. i jedete (!) na ovoj vrucini.ja patim, jer sam gladna, a koja god hrana mi padne na pamet - ne mogu. zivim na caciki salati poslednjih dana.jedino ne razumem u vezi sa tikvicama. one imaju i miris i ukus. samo ga ne treba pokriti, ugasiti.malo su tanke sa konzistentnoscu i teksturom, sto jes, jes.poz
August 15, 2025Aug 15 On 11. 8. 2025. at 19:13, aram said:Salata, pt. 2Rukola, mirabele, kozji sir i orasiNije baš ovo, umesto tih šljivica je domaći paradajzić, sir je mešani, rukola je rukola i orasi su orasi. Mulje, malo balzamika.
August 17, 2025Aug 17 On 14. 8. 2025. at 14:24, askeladden said:Kelj ipak ,shampinjoni,cele glavice luka i karfiol u sach sa komadom buta divlje svinje marinirane 24 h u mulju i zacinima .Zaboravio suve vrganje ,uhvatila me panika pred ispit.Kelj se savrseno slaze.Mnogo dobro povrce.Kelj je odlično povrće! Jela sam u italijanskim Alpima "zuppa valdostana", komadi kelja dinstani - zapečeni u supi, sa kockicama suvog hleba i komadima sira ušuškanim uokolo. Divota! Ponekad napravim nešto slično.Čak i kelj samo obaren, posoljen i preliven belim lukom žvrcnutim na maslinovom ulju, je jedno savršenstvo!
August 17, 2025Aug 17 ImgBBastal hosted at ImgBBImage astal hosted in ImgBBČorba od sočiva (crveno sočivo, crni i beli luk, čili flekice, kuvano sa ruzmarinom i majkinom dušicom, pa delom blendirano), sa prepečenim kukuruznim hlebom.Tapenada od zelenih i crnih maslina (čili flekice, limun, maslinovo ulje, beli luk, majkina dušica, biber)Peršun i beli luk u maslinovom ulju (avan).Paradajz salata sa belim sirom i crvenim lukom.ImgBBtiganj hosted at ImgBBImage tiganj hosted in ImgBBImgBBkolegaforumas hosted at ImgBBImage kolegaforumas hosted in ImgBBObezglavljeni brancin, pripremljen na tiganju i blitva i krompir.
August 17, 2025Aug 17 ImgBBpeaches hosted at ImgBBImage peaches hosted in ImgBBZa dezert, nektarine i breskve blendirane sa grčkim jogurtom, preko sveže breskve, malo cimeta i slatko od ribizle.Nedostaje lejdifinger.
August 17, 2025Aug 17 Thuringer Bratwürst na luku i mirabel šljivama, pečeni krompir, repa, koren celera i pokoji čen belog luka. Uz to bavarski slatki zrnasti senf.