Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

Jeste, u pitanju je MIFF... Imam još nekoliko komada, zasad sam vrlo zadovoljan (inače, ne idem u bioskop uopšte, pošto mi se regularna ponuda nič ne sviđa... i to da budem blag. Poslednje što sam gledao pre festivala je Ocean sa David Attenboroughom, i taj je bio ispod mojih očekivanja, ali teško da će biti još filmova sa njim, pa eto...)

• Replies 23.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Uobičajen problem vas mladih.   Za ozbiljno, postoje zaista sjajne sekvence, ali bih o filmu rekao da je pre skrpljen, nego montiran i zapravo ostaje utisak propuštene šanse da se napravi (j

Posted Images

Sorry, Baby

Napisala i glavnu ulogu odigrala Eva Victor, očekivao više, filmu fali teksture i forme, duhovit u par navrata ali nerazrađen i nekako površan.

On 22. 8. 2025. at 3:47, Indy said:

Jeste, u pitanju je MIFF...

Danas se završava (imamo još 1 film), a ovo je bilo sinoć:

The Ice Tower (2025, Franc.)

Nisam dosad bio upoznat sa radovima Lucile Hadžihalilović, ali nadam se da su joj raniji filmovi bolji. Ovo je bilo dosadno, ima tu i neku priču, ali u nagoveštaju.

Orwell: 2 * 2 = 5 (2025, US/Franc.)

Mislio sam da sve znam o Orwellu i ovo sam uzeo samo zato što mi se uklopio taj termin (a i inače nešto ne jurim dokumentarce po festivalima.) Međutim, meni je ovo bilo jako dobro, premda vrlo poznata teritorija. Kao dodatni plus, garant će silno iznervirati određenu grupu likova (raznorazne patriJote i asocirane trampere.) Živ je Orwell, umro nije. (Mala trivija: narator u filmu je "Brody" izdajnik iz Homeland serije, tj. Damian Lewis)

IMDb
No image preview

Taking Sides (2001) 7.0 | Drama, Music, War

1h 48m | Not Rated

pomalo staromodan filmski jezik, ali kino postavlja aktuelna pitanja -

gde je granica između služenja muzama i umetnosti per se,

odnosno političkom sistemu i afirmaciji vlasti, pogotovo u formama

koje zahtevaju nemale resurse i udruženi rad veće grupe ljudi..

The Station Agent

Lep i sarmantan film.

Spor, jednostavan, a dubok.

Скриншот 29-08-2025 194036.jpg

još jedan andreamantegna (~1480.)

italijanski filmić o olovnim vremenima i složenom odrastanju u svakodoba.

poseban naklon za nebanalne vivaldi varijacije.

Edited by makaronee
mzk

she rides shotgun

nema ništa novo, ali ima sve i sve valja. preporuke!

Supermen

Supermeh

Novi supermen iz ruku Džejmsa Gana, pokazuje novi, još glasniji, kakofoni, DC univezum. Sada sa lošim šalama.

Odličan novi glumac, fin kostim, i brdo brdo horse manure na jednoj takvoj gomili da se to ne može baš tako lako sagledati a da ti oči ne zasuze.

2D film, da kažemo da se vraća stripu, kao najpozitivnije, samo što deluje je lik pocepao par stripova, isekao glave nekima i nakalemio na druge i prespojio pogrešne strane u jedno otužnu svesku kojoj fali početak, i sredina, i kraj.

Glupo je pričati o bilo kakvoj logici, jer ono malo što sam listao od nekih starijih stripova (mislim da sam neki torent nagazio tipa 100 najbitnijih marvel stripova pa sam prelostao) čitao je tako nekako, u deset strana i prestavi heroja, i negativca, i svašta se izdešava, pa i reši, e tako nekako i obde, evo ovaj, eno onaj, ovaj je mr. onaj je mr., svi vrcaju od doskočica. Što ova mrzi Supermena (koji je jelte ultra popularna dobrica kako su mu i stari rekli da bude), eto takoooo. Šta ovaj hoće, neštoooo. Što ovo, who knows, who cares.

Greota što sam našao 4k snimak, animacija i efekti su slabi i to na lepom mom OLEDu baš fino dolazi do izražaja, a kamera odvratna, što akciona što ovako. Bukvalno da pogledaš prve guardians of the galaxy (koje btw isto ne volim - jer mi nisu zabavni) da plakneš oči malo. Ekipa za gledanje je na počektu mislila da sam ja nešto uključio/isključio i da ih sprdam, neki efekat/procesing, ali nisam..

Ali najgore je što je svuda razasut neki kao humor. Znam da nisam ciljna grupa i da nije meni namenjen, film je skroz ok prošao i nek im je alal da im konačno poleti expanded universe, ali meni je većina fora bila glupa ili krindži, ono selfiji sa supermenom koji dobija batine u pozadini, onaj lik koji je kao sex god samo ne zna to, ona šala šega na domestic violence (od zatvaranja bivših do e sad ću ti pokažem što me gađaš sa olovkama - ko zna zna), ili do ...majmuna i harema... lol... ne.

Sve u svemu, not my cup of tee, a ko voli, dubljeg, supermena iz osamdesetih, ili Henrijevog pretabadžiskog iz ovog veka, neće se baš nauživati.

Bonus, sekundarni negativci su pak odlični, lik je izvukao odnegde Franju Tuđmana (i neku Oluju), urlaju hrvatski i mašu pesnicama, šou, bukvalno još jedan momenat gde smo mislili da je u braunijima bilo još nečega osim čokolade, svaka čast za vrlo hrabar prikaz kako nekad USA allied countries mogu biti i zloće :D

IMDb
No image preview

Happy as Lazzaro (2018) 7.5 | Drama, Fantasy, Mystery

2h 8m | PG-13

nastavlja se nedelja tallijanskog misticnog neorealizma

19 hours ago, Pokojni Ruxin said:

she rides shotgun

nema ništa novo, ali ima sve i sve valja. preporuke!

Mala je apsolutno fantasticna! I onaj prvi irski mu je dobar.

image.png

That her face at first just ghostly

Turned a whiter shade of pale.

Ljubavni film.

Džesika mi je hodajuća senzualnost.

jessica-chastain.gif

Gresnici...

Horor...

Film...

Obican buckuris zbrkan od raskrsca i od sumraka do svitanja, u skladu sa pc...

Trebao sam da batalim kad su indijanci saznali da je "opasan covek" usao u kucu, a oni se okrenuli i otisli... za kojmoj su ga jurili, da bi nam saopstili da je on opasan, posto je inace uobicajeno da se ljudi na suncu puse...

Vratite mi mojih 2+ sata zivota 😭

Sentimental Value, norveski, kanski Grand Prix. Odlicna gluma, tu mislim i na Renate Reinsve i na Stellana Skarsgårda, a i ostatak postave dobar. Pametno napisan scenario. Ime glavnog lika, Nora, i jos neki detalji ne mogu da gledaoca ne povuku ka poredjenju sa Ibzenovom Kucom lutaka (mada to nikako nije kljucno za dozivljaj filma).