Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

• Popular Post

Seme svete smokve (The Seed of Sacred Fig) - iranski film koji je bio ovogodišnji kandidat za Oskara, ali njemački, jer iranske vlasti nisu bile nimalo naklonjene prema ovom filmu, kao ni prema ekipi koja ga je radila. Jedan od najboljih (ako ne i najbolji) film 2024. godine.
Radnja je vezana za velike proteste u Iranu od prije par godina, kada je ubijena djevojka koja je odbila nositi hidžab, kao i represiju koja je potom uslijedila, a pratimo refleksiju tih dešavanja kroz jednu porodicu. Otprilike na pola filma pobuna i represija se sa makro plana prebacuju na mikro plan, a film od političke drame polako klizi ka triler završnici.
Ima mnogo detalja koji će nekima zvučati poznato - protesti studenata i srednjoškolaca, policijska brutalnost, medijska propaganda (uključujući priču o stranom faktoru), službenici sistema ''koji samo rade svoj posao'', oni koji bi da budu neutralni i gledaju samo svoj posao...

Na kraju sam stekao utisak da je glavna razlika između nas i njih u tome što je prosto nezamislivo da ovde bude snimljen neki ovakav, ili bar sličan film.

IMDb
No image preview

The Seed of the Sacred Fig (2024) 7.6 | Crime, Drama, T...

2h 47m | 15
  • Replies 23.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Uobičajen problem vas mladih.   Za ozbiljno, postoje zaista sjajne sekvence, ali bih o filmu rekao da je pre skrpljen, nego montiran i zapravo ostaje utisak propuštene šanse da se napravi (j

Posted Images

Raspala drzavna politika na porodicnom planu. Sjajan film.

IMDb
No image preview

Die verlorene Zeit (2011) 7.2 | Drama, Romance, Thriller

1h 45m

Nemacki film, nemacko poljska produkcija.

Izuzetan film. Doduse kao sto je jedan na imdb primetio nekako su likovi muza i kcerke samo skicirani, pa tu glumci nisu ni mogli da dodju do izrazaha.

Nemacke glumice koje igraju mladu i zrelu Hannah, Alice Dwyer i Dagmar Manzel, izuzetne..

Trivia: Ulogu muza Amerikanca igra glumac David Rache aka Sledge Hammer. Neobican dozivljaj gledati ga u jednoj ozbiljnoj ulozi.

Edited by Moonwalker

6 hours ago, colonelo said:

Seme svete smokve (The Seed of Sacred Fig) - iranski film koji je bio ovogodišnji kandidat za Oskara, ali njemački, jer iranske vlasti nisu bile nimalo naklonjene prema ovom filmu, kao ni prema ekipi koja ga je radila. Jedan od najboljih (ako ne i najbolji) film 2024. godine.
Radnja je vezana za velike proteste u Iranu od prije par godina, kada je ubijena djevojka koja je odbila nositi hidžab, kao i represiju koja je potom uslijedila, a pratimo refleksiju tih dešavanja kroz jednu porodicu. Otprilike na pola filma pobuna i represija se sa makro plana prebacuju na mikro plan, a film od političke drame polako klizi ka triler završnici.
Ima mnogo detalja koji će nekima zvučati poznato - protesti studenata i srednjoškolaca, policijska brutalnost, medijska propaganda (uključujući priču o stranom faktoru), službenici sistema ''koji samo rade svoj posao'', oni koji bi da budu neutralni i gledaju samo svoj posao...

Na kraju sam stekao utisak da je glavna razlika između nas i njih u tome što je prosto nezamislivo da ovde bude snimljen neki ovakav, ili bar sličan film.

IMDb
No image preview

The Seed of the Sacred Fig (2024) 7.6 | Crime, Drama, T...

2h 47m | 15

Apsolutno genijalan film. Kad sam ga odgledala, prošle godine je bio na RTS-u, bila sam pod utiskom danima.

Što se tiče boldovanog, pa kako? Ko da snimi? Ko da napiše scenario? Ko da glumi? Ne znam gde je snimljen ovaj film, ali produkcija mu je sjajna, glumice koje glume ćerke su pokidale, ko da su se rodile da to odglume. Mi ne možemo da se odmaknemo od glorifikacije krimosa, dilera i kurvi.

Jel gledao neko "Dugi hod" (The long walk), po romanu Stivena Kinga?

(Ide trenutno u bioskopima, pa dok čekam Lea da izađe)

Warfare

Dobar ratni, ko voli. Sve se dešava u i oko jedne kuće, ali veoma verno je prikazana ratna zbilja i tenzija na terenu, kao i kamaraderijameđ saborcima.

Thursday Murder Club

Celo vreme mi film ima nešto drugačiji, bolji, vajb nego što bi trebalo da ima prosečan Netfliksov blokbaster - tek sam na kraju ukapirao što - režirao ga Kris Kolumbus hail

F1

I opet svo vreme filma čekam da se odnekle pojavi Tom Kruz - razmišljam da mi je COVID pomešao neke žičice u glavi, da sam konačno zaistinu pošašaveo pa ne znam dal gledam TopGun ili šta, al kad je na odjavnoj špici izašlo ime režisera sam sam sebi čestitao.

On 21. 9. 2025. at 8:49, Tihajeza said:

Gledao sam ja. Kinga treba ekranizovati retko i dobro. A ovde to nije slučaj. Doduše ni sama ideja nije baš preterano filmična.

IMDb
No image preview

Threads (TV Movie 1984) 7.9 | Drama, Sci-Fi, Thriller

1h 52m | TV-MA
On 21. 9. 2025. at 8:49, Tihajeza said:

Ja sam onomad kupio knjigu i uzeo da je čitam sa velikim entuzijazmom pošto su ideja i koncept baš po mom ukusu. Na kraju mi nije naroĉito legla pošto mi je delovalo da je radnja postala monotona, falilo mi je neke dodatne razrade i/ili obrta. Ali ću sa zadovoljstvom navaliti na film čim se ukaže prilika, jerbo prva rečenica.

Čudno da nemamo filmaki topić za Kinga, mislim da ima jedno 40 filmova u njegovom opusu, pet su nenadjebiva vanvremenska remek dela, a ostatak je teško đubre

4 hours ago, goofs said:

pet su nenadjebiva vanvremenska remek dela,

Which ones?

5 minutes ago, Sludge Factory said:

Which ones?

Let me try to guess.

Misery, Green Mile, Shawshank Redemption, Shining, i recimo Carrie mada ja nisam horor fan.

2 hours ago, Mil@n said:

Let me try to guess.

Misery, Green Mile, Shawshank Redemption, Shining, i recimo Carrie mada ja nisam horor fan.

Stand by me umesto Carrie ali uglavnom to je to.

I honorable mention Running man

2 hours ago, Mil@n said:

Let me try to guess.

200.gif

whistle