September 5, 2025Sep 5 35 minutes ago, Kampokei said: Skarsgårda,Koliko ih ima sa ovim prezimenom tamo samo u glumi... Jos kad dodas recimo ove iz USA sa slicnom varijantom Sarsgaard
September 5, 2025Sep 5 7 minutes ago, bags said:Koliko ih ima sa ovim prezimenom tamo samo u glumi... Jos kad dodas recimo ove iz USA sa slicnom varijantom SarsgaardPa sve to Stellanova deca. Moguce da mu je neko tu i sibling, ali ne verujem. A i mene zbunjuje Sarsgaard ponekad.
September 6, 2025Sep 6 The surferKejdžara izuzetan, one man show. Film korektan, kroz jednostavan seting na plaži i parkingu postavlja neka zanimljiva pitanja o kapitalizmu, empatiji, itd. Edited September 6, 2025Sep 6 by Nikodije
September 6, 2025Sep 6 L'amour (2012), divni Žan Luj Tretinjan, Emanuel Riva i Izabel Iper. Ne umem da pišem filmske recenzije vredne čitanja, samo mogu da kažem da sam ceo dan pod utiskom razmišljala o nekim scenama u filmu, a najviše o završetku filma. Emanuel je potpuno zasluženo bila nominovana za Oskara.
September 9, 2025Sep 9 La CienagaDekadencija na argentinski nacin. Porodicna svakodnevica tokom vrelog i vlaznog leta. Klasne podele. Film atmosfere, kao da je dokumentaran na trenutke.
September 12, 2025Sep 12 https://www.imdb.com/title/tt0075467/Madjarski klasik. Budimpesta za vreme Drugog svetskog rata, grupa prijatelja u kafani tokom diskusije se nadje pred moralnom dilemom da li je bolje biti tiranin koji muci druge, ali zivi, ili biti pravedan covek koji pati i biva unisten. Njihova dilema uskoro dobije manifestaciju u realnom zivotu i potrebno je da donesu izbor.
September 15, 2025Sep 15 Once upon a time in... HollywoodMajku ti jbm, jedva pogledah film, i to iz 4 pokušaja. Ovo govno traje skoro tri sata. Gomila nabacanih referenci, omaža, nostalgije, pičke matrne... Više od pola filma je vožnja kolima dok piči muzika sa radija, kako je to cool i badass, vau koliko referenci, baš je cool i badass ( a to sam već napisao). Ima za žene kad Pit Bred skine majicu dok je na krovu i popravlja antenu, ali možda je to omaž Srećnim ljudima, ono kad je Aranđel na krovu svoje kuće i pomera antenu, a Riska se dernja kroz otvoren prozor kako slika ne valja. Film nema priču, poruku, pouku, poentu, nema ništa.
September 15, 2025Sep 15 11 minutes ago, Filozof manijak said:A kad se tepa s Brus Lijem?A to je ono klasično, prežvakano milion puta. Samouverena, uobražena seljačina dobija preko pičke.
September 16, 2025Sep 16 Plus to, sto se posrao na legendu, eh nista mu nije sveto.Ali sad je to kao cool.
September 16, 2025Sep 16 juror #2, tjah. ne mogu da kazem da je los, ali me glavni glumac uzasno nervirao sa blentavom facom. da pozelis da ga bulingujes. stoga mi se dopao kraj.
September 17, 2025Sep 17 Ja sam nedavno posle preporuke Jamie Lee Curtis skinuo Downhill Racera, jedan od retkih Redfordovih filmova koje nisam gledao. Ono sto je Frankenheimerov Grand Prix iz '66 za auto fanove, to je i ovaj film za skijaske. Stvarno sjajno snimljeno, ne moze autenticnije od ovoga.