August 11, 2025Aug 11 Iskoči mi na imdb trailer za EDEN Rona Howarda i kliknem što ne pamtim kada sam uradio. Trailer je uspeo da me navuče da pogledam film.Film se bavi istinitom pričom kada je grupa Evropskih naseljenika posle WW 1 naselila ostrvo Floriana na Galapagosu u želji za izolovanim i mirnim životom. Prvo je otišao jedan doktor sa ženom potom su se nastanili i ostali i tu su naravno krenuli problemi. Privukla me premisa, pusto ostrvo, snalaženje, preživljavanje, istinita priča a casting je odličan. Sydney Sweeney (vidi se sisa al na kratko , ali se vidi i da je ozbiljna glumica za one koji misle da nije više od atraktivne plavuše, a takvih je nažalost mnogo/, Ana De Armas, Jude Low, Vanesa Kirby i realno uvek odličan Danijel Bruhl.Meni je film sasvim ok ima suspensa, verzija priče koju dobijamo je jedna od mogućih teorija ali dan danas se ne zna šta se tačno desilo...FIlm je ocenjen sa 6.4 na imdb ali dao bih mu barem 7, pristojan skroz.
August 13, 2025Aug 13 Na kioscima od juce ima da se nadje Asterov Eddington, javljajte dojmove ako neko overi. Zanimljivo, dostupan je i In the Hand of Dante sa obecavajucom glumackom ekipom (Pacino, Scorsese, Malkovich, Oscar Isaac, Gerard Butler), ladno procureo film pre svetske premijere koja je zakazana za pocetak septembra u Veneciji.
August 14, 2025Aug 14 On 11. 8. 2025. at 20:42, Stela said:Fish TankAutenticno delo.Zaličio mi tada kada sam ga gledao na Clip Maje Miloš Samolov Evo jedna bolnicka drama za Steinsa i ostale ljubitelje Late shiftsa uvek simpatičnom Leonie Benesch Past lives za nepopravljive romantike 28 godina kasnije ...pa i nije loš ,akcioni horor u pravom smislu ,mada i nema nekog smisla al ajd
August 14, 2025Aug 14 Odličan je Fish Tank. Gledao sam ga posle Festa, tipa 2017, kad se davao American Honey.Mislim da sam u međuvremenu uspeo da se ratosiljam jezivo destruktivnog soft spota za tako nesnađene nekada devojke sad već sredovečne tete. Pritom, uopšte ne kapiram ples kao koncept, uglavnom zaobilazim tu tematiku u širokom luku.
August 14, 2025Aug 14 IMDbThe Breach (1970) ⭐ 7.2 | Drama2h 4mUhvatih ga na slučajno na tv-u pre neki dan. Od Šabrola sam možda gledao još dva i smorili su me neopisivo. Ima ona scene u Night Moves kada Hekman kaže da je jednom gledao Bresona i da je to kao da je gledao kako se boja suši- u originalnom scenariju je bilo napisano Šabrol ali je Artur Pen to izmenio. Uglavnom film se strašno dobro drži za svoje godine, Opak, mnogo zajeban i iznenađujući, horor (a da nije horor) nisam ga još uvek svario valja imati u vidu da je snimljen u revolucionarnim godinama u Francuskoj, i da se dešavaju beskrupulozne stvari zbog interesa koje su i danas na ivici prihvatljive granice pristojnosti,
August 14, 2025Aug 14 The Slender ThreadDramaticna, uzbudljiva i neizvesna prica pracena najboljim aspektom filma, a to je gluma dvoje glavnih glumaca. Veci deo filma se svodi na njihovu komunikaciju, a da se nikad nisu i nece upoznati...Film upotpunjuju lepi kadrovi Sijetla + fantasticna muzika za koju je bio zaduzen Quincy Jones.Da ne zaboravim, uvek rado vidjen Telly Savalas u epizodnoj ulozi, glumeci psihijatra (inace je studirao psihologiju pre nego sto je postao glumac). Edited August 14, 2025Aug 14 by Stela
August 15, 2025Aug 15 Dont worry darling, 2022.jedna iz distopija, na marginama spekulativne realnosti.odigrana ubedljivo, uslikana pažljivo i koloristicki raskošno, kao sugestivna reklama za vocni jogurt,dok svi znamopodozrevamo kakav je trešfud u pitanju.
August 16, 2025Aug 16 The Love That Remains (2025, Island)Tipičan islandski, znači malo ekscentričan, u dodiru s prirodom i vizuelno privlačan.
August 16, 2025Aug 16 dva odlična filma, zasluženo uvrštenih o knjigu o "!000 filmova"deluje kao srceparajuća priča a perfektno odrađena "sve što nebo dopušta" sa rok hadsonom mislim da je pomenut kod RIP đina roulands " žena pod uticajem". sjana đina roulands. Edited August 16, 2025Aug 16 by đorđe geprat
August 16, 2025Aug 16 IMDbHold Me Tight (2021) ⭐ 6.7 | Drama1h 37mamalric bas ume u kino! posle duzeg vremena, film koji govori filmskim jezikom.@Ras obrati paznju na dinamiku zvucnih brojeva, ako budes navio bioskop. Edited August 16, 2025Aug 16 by makaronee mzk
August 17, 2025Aug 17 The Secret Agent (2025, Brazil)Godina je 1977, u Brazilu. Ekstremno uzbudljivo i ekstremno opasno mesto. (Mi matori se sećamo kako je svake godine izveštaj o Karnevalu u Riju bio propraćen impozantnim brojem žrtava). Film nije direktno politički angažovan, ali mešavina fašistoidne vlasti, korupcije, javašluka i mobsterizma će biti prepoznatljiva. Samo kraj je po meni malo antiklimaks, ali ne da ozbiljno pokvari ovaj upečatljiv film. (Poduži, 2 sata i 39 min.)
August 17, 2025Aug 17 On 14. 8. 2025. at 2:27, Fakundo Sava said:Zaličio mi tada kada sam ga gledao na Clip Maje Miloš SamolovEvo jedna bolnicka drama za Steinsa i ostale ljubiteljeLate shiftsa uvek simpatičnom Leonie BeneschPast lives za nepopravljive romantike28 godina kasnije ...pa i nije loš ,akcioni horor u pravom smislu ,mada i nema nekog smisla al ajdSteins je zaboravio kad je pogledao na miru poslednji film jer se već mesec dana borim sa majstorima za podove u kući.Video sam ovo i kanim se pogledati kad izadju majstori (ako dotle ne vrdnem pameću)U svskom slučaju hvala za preporuku. Dok živim u dvorištu na paštetama i kiflama znaci mi da vidim da beko misli na mene :wub: