Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

Iskoči mi na imdb trailer za EDEN Rona Howarda i kliknem što ne pamtim kada sam uradio. Trailer je uspeo da me navuče da pogledam film.

Film se bavi istinitom pričom kada je grupa Evropskih naseljenika posle WW 1 naselila ostrvo Floriana na Galapagosu u želji za izolovanim i mirnim životom. Prvo je otišao jedan doktor sa ženom potom su se nastanili i ostali i tu su naravno krenuli problemi. Privukla me premisa, pusto ostrvo, snalaženje, preživljavanje, istinita priča a casting je odličan. Sydney Sweeney (vidi se sisa al na kratko D, ali se vidi i da je ozbiljna glumica za one koji misle da nije više od atraktivne plavuše, a takvih je nažalost mnogo/, Ana De Armas, Jude Low, Vanesa Kirby i realno uvek odličan Danijel Bruhl.

Meni je film sasvim ok ima suspensa, verzija priče koju dobijamo je jedna od mogućih teorija ali dan danas se ne zna šta se tačno desilo...

FIlm je ocenjen sa 6.4 na imdb ali dao bih mu barem 7, pristojan skroz.

• Replies 23.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Uobičajen problem vas mladih.   Za ozbiljno, postoje zaista sjajne sekvence, ali bih o filmu rekao da je pre skrpljen, nego montiran i zapravo ostaje utisak propuštene šanse da se napravi (j

Posted Images

Fish Tank

Autenticno delo.

2 hours ago, Stela said:

Fish Tank

Autenticno delo.

Bravo za ovo

On 10. 8. 2025. at 16:05, francuski sobar said:

image.gif

Na kioscima od juce ima da se nadje Asterov Eddington, javljajte dojmove ako neko overi. Zanimljivo, dostupan je i In the Hand of Dante sa obecavajucom glumackom ekipom (Pacino, Scorsese, Malkovich, Oscar Isaac, Gerard Butler), ladno procureo film pre svetske premijere koja je zakazana za pocetak septembra u Veneciji.

On 11. 8. 2025. at 20:42, Stela said:

Fish Tank

Autenticno delo.

Zaličio mi tada kada sam ga gledao na Clip Maje Miloš Samolov

Evo jedna bolnicka drama za Steinsa i ostale ljubitelje

Late shift

sa uvek simpatičnom Leonie Benesch

Past lives za nepopravljive romantike

28 godina kasnije ...pa i nije loš ,akcioni horor u pravom smislu ,mada i nema nekog smisla al ajd

Odličan je Fish Tank. Gledao sam ga posle Festa, tipa 2017, kad se davao American Honey.

Mislim da sam u međuvremenu uspeo da se ratosiljam jezivo destruktivnog soft spota za tako nesnađene nekada devojke sad već sredovečne tete.

Pritom, uopšte ne kapiram ples kao koncept, uglavnom zaobilazim tu tematiku u širokom luku.

IMDb
No image preview

The Breach (1970) 7.2 | Drama

2h 4m

Uhvatih ga na slučajno na tv-u pre neki dan. Od Šabrola sam možda gledao još dva i smorili su me neopisivo. Ima ona scene u Night Moves kada Hekman kaže da je jednom gledao Bresona i da je to kao da je gledao kako se boja suši- u originalnom scenariju je bilo napisano Šabrol ali je Artur Pen to izmenio. hihi

Uglavnom film se strašno dobro drži za svoje godine, Opak, mnogo zajeban i iznenađujući, horor (a da nije horor) nisam ga još uvek svario valja imati u vidu da je snimljen u revolucionarnim godinama u Francuskoj, i da se dešavaju beskrupulozne stvari zbog interesa koje su i danas na ivici prihvatljive granice pristojnosti,

The Slender Thread

Dramaticna, uzbudljiva i neizvesna prica pracena najboljim aspektom filma, a to je gluma dvoje glavnih glumaca. Veci deo filma se svodi na njihovu komunikaciju, a da se nikad nisu i nece upoznati...

Film upotpunjuju lepi kadrovi Sijetla + fantasticna muzika za koju je bio zaduzen Quincy Jones.

Da ne zaboravim, uvek rado vidjen Telly Savalas u epizodnoj ulozi, glumeci psihijatra (inace je studirao psihologiju pre nego sto je postao glumac).

Edited by Stela

Dont worry darling, 2022.

jedna iz distopija, na marginama spekulativne realnosti.

odigrana ubedljivo, uslikana pažljivo i koloristicki raskošno,

kao sugestivna reklama za vocni jogurt,

dok svi znamopodozrevamo kakav je trešfud u pitanju.

The Love That Remains (2025, Island)

Tipičan islandski, znači malo ekscentričan, u dodiru s prirodom i vizuelno privlačan.

dva odlična filma, zasluženo uvrštenih o knjigu o "!000 filmova"

1. deluje kao srceparajuća priča a perfektno odrađena "sve što nebo dopušta" sa rok hadsonom

2. mislim da je pomenut kod RIP đina roulands " žena pod uticajem". sjana đina roulands.

Edited by đorđe geprat

IMDb
No image preview

Hold Me Tight (2021) 6.7 | Drama

1h 37m

amalric bas ume u kino! posle duzeg vremena, film koji govori filmskim jezikom.

@Ras obrati paznju na dinamiku zvucnih brojeva, ako budes navio bioskop.

Edited by makaronee
mzk

The Secret Agent (2025, Brazil)

Godina je 1977, u Brazilu. Ekstremno uzbudljivo i ekstremno opasno mesto. (Mi matori se sećamo kako je svake godine izveštaj o Karnevalu u Riju bio propraćen impozantnim brojem žrtava). Film nije direktno politički angažovan, ali mešavina fašistoidne vlasti, korupcije, javašluka i mobsterizma će biti prepoznatljiva. Samo kraj je po meni malo antiklimaks, ali ne da ozbiljno pokvari ovaj upečatljiv film. (Poduži, 2 sata i 39 min.)

The-Secret-Agent-2025.jpg

On 14. 8. 2025. at 2:27, Fakundo Sava said:

Zaličio mi tada kada sam ga gledao na Clip Maje Miloš Samolov

Evo jedna bolnicka drama za Steinsa i ostale ljubitelje

Late shift

sa uvek simpatičnom Leonie Benesch

Past lives za nepopravljive romantike

28 godina kasnije ...pa i nije loš ,akcioni horor u pravom smislu ,mada i nema nekog smisla al ajd

Steins je zaboravio kad je pogledao na miru poslednji film jer se već mesec dana borim sa majstorima za podove u kući.

Video sam ovo i kanim se pogledati kad izadju majstori (ako dotle ne vrdnem pameću)

U svskom slučaju hvala za preporuku. Dok živim u dvorištu na paštetama i kiflama znaci mi da vidim da beko misli na mene :wub: