August 5, 2025Aug 5 5 minutes ago, Lena said:Meni to jedna od omiljenih komedija Onu američku verziju sam ugasila posle nekoliko minuta.Tu drugu verziju i ne znam, ova je taman
August 6, 2025Aug 6 21 hours ago, banecare1 said:sa uzivanjem odgledao 28 days later po drugi put i 28 weeks prvi put, da bi se zesce smorio na 28 years, na koji sam posle pola sata samo bacao pogled igrajuci geoguessr i riziko online.Trudim se da ne radim to jer posle ne z nam da li mi je film bio dosadan pa sam drndao telefon ili sam drndao telefon pa mi je film postao dosadan...
August 6, 2025Aug 6 1 minute ago, Mil@n said:Trudim se da ne radim to jer posle ne z nam da li mi je film bio dosadan pa sam drndao telefon ili sam drndao telefon pa mi je film postao dosadan...druga opcija je bila da ga ugasim, ali reko neka ide dok ja osvajam kamcatku, a i cekao sam da vidim doktora finnesa
August 6, 2025Aug 6 14 hours ago, Stela said:Tu drugu verziju i ne znam, ova je taman Mislim da ima i španska (?), svakako ne gledati ništa osim originala. USA verzija ti je isto ovo ali sa porodicom Afro-Amerikanaca, u stilu filmova Tajlera Perija, taj retardirani a la Kevin Hart (valjda pogani Kevin Hart ima i neku ulogu ovde) humor gde je sav punchline da se dernjaš kao kreten i bacaš fore za dvanaestogodišnjake. Ekstremno neprijatno i nesmešno. Mislim, ja sam neki vrlo umereni fan originala ali u odnosu na ovo je absolute cinema, I’m afraid.
August 6, 2025Aug 6 7 minutes ago, Patty Lee said:USA verzija ti je isto ovo ali sa porodicom Afro-Amerikanaca, u stilu filmova Tajlera Perija, taj retardirani a la Kevin Hart (valjda pogani Kevin Hart ima i neku ulogu ovde) humor gde je sav punchline da se dernjaš kao kreten i bacaš fore za dvanaestogodišnjake. Ekstremno neprijatno i nesmešno. To. Posle Britanaca mi je bilo apsolutno negledljivo. Nisam znala za špansku verziju. Uglavnom mi se ne sviđaju kopije, i onaj italijanski Perfetti sconosciuti mi je u francuskoj verziji (Le jeu) bio bezveze, ni to nisam odgledala do kraja mada je bolje urađeno od ove američke Sahrane.
August 6, 2025Aug 6 1 minute ago, Lena said:i onaj italijanski Perfetti sconosciuti mi je u francuskoj verziji (Le jeu) bio bezvezeI taj ima špansku verziju Ustvari, taj film ima jedno 30 rimejkova, na raznim jezicima.I onaj španski Contratiempo. Za divno čudo ne postoje USA verzije tih filmova ali polako ima vremena, hehe.
August 6, 2025Aug 6 7 minutes ago, Patty Lee said:I taj ima špansku verziju Ustvari, taj film ima jedno 30 rimejkova, na raznim jezicima.I onaj španski Contratiempo. Za divno čudo ne postoje USA verzije tih filmova ali polako ima vremena, hehe.Cudi me da se kod nas neki Gorcin Stojanovic nije latio da snimi sa sve Kicicem, Sergejem i ostalom druzinom iz Lisica i Ono kao ljubav..
August 6, 2025Aug 6 IMDbThe Palace (2023) ⭐ 5.5 | Comedy, Drama1h 40mČini mi se da ga je Ajant nahvalio i zaista ovo je solidan film u kome Polanski ne režira kao mator. Interesantan na momente ali i prilično osrednji na druge momente. Počinje govorom menadžera na novogodišnje veče 1999-e koji zaposlenike hotela upozorava kako dolazi maltene belosveCka elita koja ako se svi dobro napiju i nažderu i zabave to će biti dobro za celu planetu jer će možda vladati bolje u 2000. Jeste to gomila gluposti koje on ispriča ali bar sam očekivao da će neki establišment da ušeta kad ono gomila budaletina na sve strane. Možda je to Polanskog zabavljalo ali meni je bilo isprazno većinu vremena. A možda to i jeste poenta- kakvi idioti upravljaju planetom, mada su to pretežno sitnokradice, plastificirane babetine ( predvođene Mikijem Rurkom), ruske sponzoruše i mafijaši i kretenke koje psa hrane kavijarom. verujem da je bukvalno istinski prepisana novogodišnja noć u ekskluzivnom srpskom hotelu na čelu sa banalnim(?) zlom kao što je Jovana Jeremić. Nisam još pogledao Triangle of Sadness pa nemam pojma da li išta vuče na tu stranu i ne mogu da poredim. Mislim da je Polanski svoj cilj ispunio a to je da je čitav film snimio zbog Rusa i njihove pozicije u Evropi kakva je bila 1999. i šta se dalje dešava. I taj deo sa Rusima, čisto politički (bukvalno imamo inserte Jeljcina i Putina iz 1999-e) jedini je za pohvalu i možda poenta ove evropske palate koja tone. Ipak je to i dalje Polanski, u smislu da čovek zna elegantno i sa stilom da snimi i najgluplje scene. Sve u svemu fino, najviši utisak je "vitalnost" režije starog majstora. Vredi izdvojiti sat i po.
August 6, 2025Aug 6 On 30. 7. 2025. at 20:52, steins said:IMDbWar of the Worlds: Revival (2025) | Adventure, Drama, Horror2h 25m | PG-13Iz edicije - 10e da mi platite što gledam sranja.Bože bože koliko je ovo glupo.Ajs Kjub je ITjevac koji radi za DB i bori se protiv vanzemaljaca. A kompletna radnja se dešava u jednoj sobi.Jel vam treba više?Ja stvarno imam život na bacanje 0% na rotten tomato. I to treba uspeti...
August 6, 2025Aug 6 Just now, *edited by mod said:0% na rotten tomato.I to treba uspeti...Vredi gledati zbog trenutka kad se Amerika, NATO i Kina ujedine protiv vanzemaljaca
August 6, 2025Aug 6 On 31. 7. 2025. at 23:45, pariah said:Ova dvojica su najobičniji šupci. Od gomile gluposti kratko sam samo uhvatio o Linču u jednoj njihovom "epizodi" kako je on Balkanski beli mag i kako je davno putujući kroj jugoslaviju vozom kroz prozor video nekakve ogromne leteće insekte i da je to njegovo iskustvo podstaklo ideju za tvin piks - the return. Ali dosta lepše o poseravanju o njima i šta su zapravo je napisao Atreid.Linč je sam o tome pisao u svojoj knjizi Soba za snove
August 6, 2025Aug 6 Gledao sam i klip na tjubu ili insta gde govori o putovanju kroz yu i moljcima/kurčevima/palčevima ALI NE i da to ima bilo kakve veze sa tvin piksom povratak.
August 6, 2025Aug 6 2 minutes ago, ultra plasticni said:ima veze sa 8 epizodom u smislu idejeda je moljca progutala majka i da je on bob?
August 6, 2025Aug 6 mojne da si bukvalan.ako se dobro secam dela iz knjige, linc je bio na nekom studijskom putovanju u austriji, gracu, pa je sa ortakom uhvatio voz za solun, atinu, a onda je voz stao u nekom lapovu ili stalacu pored velike morave, te se pojavilo mnogo tih nekih cudnih insekata koji su prekrili stanicu. ne znam da li se voz pokvario ili je neko povukao rucnu ili je cekao spoj za malu krsnu. verovatno da je sam linc vodio dnevnik putovanja, pa u nedostatku inspiracije i popunjavanju zahteva produkcije, latio se te fusnote. ostalo je u svom maniristicko-dadaistikom kljucu izmastao, pa je od svega toga ostala ta epizoda kao svojevrsni avangardni incident koji je po mnogima obelezio celu sezonu