September 24, 2025Sep 24 10 hours ago, *edited by mod said:Stand by me umesto Carrie ali uglavnom to je to.To bi svakako bio moj izbor, ovde sam više pokušao da pogodim tuđi mada msm da su prva 4 neizbežna, objektivno...Edit: Nego koji je car King kad je sve to napisao, koju maštu čo'ek ima... Pri tom šara žanrove jbt. Edited September 24, 2025Sep 24 by Mil@n
September 24, 2025Sep 24 кева стоун, шерон и бобodavde, jos se vrtiIMDbRolling Thunder Revue (2019) ⭐ 7.5 | Documentary, Biograp...2h 22m | TV-MA
September 25, 2025Sep 25 RevancheOdlican film. O krivici, osveti, ljudskoj prirodi i tome sta radimo i kako promisljamo u granicnim situacijama.U osnovi je krimi prica koja krene neocekivanim tokom i ima interesantan rasplet. Kao da je film podeljen na dva dela, povezuje ih glavni glumac. Prvi se desava u gradu, drugi na selu, dat je savrsen kontrast zivota na ta dva mesta. Posebno su lepi dugi kadrovi i fotografija na selu.Nema puno likova, svi su slojevito predstavljeni, dobro su odglumljeni i prikazani njihovi karakteri.Sustinski, u osnovi dobrog filma lezi dobra prica, sto je ovde slucaj, ispricana je jednostavno, a efektno.
September 25, 2025Sep 25 IMDbThe Sound of Silence (2019) ⭐ 5.7 | Drama1h 28m | UnratedU nastojanju da otkrije i mapira harmonijski red grada, kroz zvuke tišine.. prečuje neke sentimentalne aberacije.
September 25, 2025Sep 25 5 hours ago, Stela said:RevancheOdlican film.O krivici, osveti, ljudskoj prirodi i tome sta radimo i kako promisljamo u granicnim situacijama.U osnovi je krimi prica koja krene neocekivanim tokom i ima interesantan rasplet. Kao da je film podeljen na dva dela, povezuje ih glavni glumac. Prvi se desava u gradu, drugi na selu, dat je savrsen kontrast zivota na ta dva mesta. Posebno su lepi dugi kadrovi i fotografija na selu.Nema puno likova, svi su slojevito predstavljeni, dobro su odglumljeni i prikazani njihovi karakteri.Sustinski, u osnovi dobrog filma lezi dobra prica, sto je ovde slucaj, ispricana je jednostavno, a efektno.To je filmčuga.
September 25, 2025Sep 25 Splitsville je moderna komedija kul ljudi koji svoje komplikovane zivote a pre svega ljubavne i seksualne zavrzlame resavaju nonsalantno, onako kako bi to radio Vudi Alen da sad ima 20, ajd 23 godine. Ja ne znam kad je tacno svet i film, koji ga prati, usao u fazu zaglupljivanja, ovo je sad kao faza gde smo izgleda prosli i zasitili se banalnosti, pa cemo sad da smejemo ljudima sa odstranjenim ili krivo sraslim emocijama. Odavno je to apsolvirao Jim Carrey na mnogo bolji nacin a ovde tek hvaljenu Dakotu Johnson, pa to je samo lose skinuta Zooey Deschanel. Los i neduhovit pokusaj apsurdnosti.
September 26, 2025Sep 26 IMDbThe Great Silence (1968) ⭐ 7.7 | Drama, Western1h 45m | Not RatedRepriza i to kao što svevišnji nalaže- preko friško kupljenog projektora.Sve što napišem bilo bi izmišljanje tople vode ali da ipak pokušam.Korbuči je bio previše Pekinpo da bi bio Leone ali i previše Leone da bi bio Pekinpo. Leone je imao Istvuda, Korbuči je imao Nera. Leone je imao trilogiju dolara, Korbuči je imao Đanga, A Professional Gun i ovag gornjeg. Leone je imao muda, Korbuči je možda imao veća. P.S. Auh moćnog postera.
September 26, 2025Sep 26 Overlord - ispalo bas dobro. Ako se zanemare gomile naivnosti i nelogicnosti, koje i nisu prevashodna briga filma, vizuelno otkida, taman da mu pozavide gomila poznatijih ratnih i filmova strave.
September 27, 2025Sep 27 Za ovaj je navodno nesto Pinconovo posluzilo samo kao inspiracija i pocetna tacka, kapiram da nije nikakva direktna adaptacija, kao sto je bio IV. Mislim da me je to i odbilo da gledam IV, Pincon hocu reci.
September 27, 2025Sep 27 On 20. 9. 2025. at 5:44, colonelo said:Seme svete smokve (The Seed of Sacred Fig) - iranski film koji je bio ovogodišnji kandidat za Oskara, ali njemački, jer iranske vlasti nisu bile nimalo naklonjene prema ovom filmu, kao ni prema ekipi koja ga je radila. Jedan od najboljih (ako ne i najbolji) film 2024. godine.Radnja je vezana za velike proteste u Iranu od prije par godina, kada je ubijena djevojka koja je odbila nositi hidžab, kao i represiju koja je potom uslijedila, a pratimo refleksiju tih dešavanja kroz jednu porodicu. Otprilike na pola filma pobuna i represija se sa makro plana prebacuju na mikro plan, a film od političke drame polako klizi ka triler završnici.Ima mnogo detalja koji će nekima zvučati poznato - protesti studenata i srednjoškolaca, policijska brutalnost, medijska propaganda (uključujući priču o stranom faktoru), službenici sistema ''koji samo rade svoj posao'', oni koji bi da budu neutralni i gledaju samo svoj posao...Na kraju sam stekao utisak da je glavna razlika između nas i njih u tome što je prosto nezamislivo da ovde bude snimljen neki ovakav, ili bar sličan film.IMDbThe Seed of the Sacred Fig (2024) ⭐ 7.6 | Crime, Drama, T...2h 47m | 15Porodicna drama dobro vazi do triler zavrsetka koji je mnjah.
September 27, 2025Sep 27 IMDbMemoir of a Snail (2024) ⭐ 7.8 | Animation, Drama1h 35m | RBilo mi je potrebno neko vreme da priglim heroje, gotovo kao kad započnem novi roman.
September 27, 2025Sep 27 21 hours ago, pariah said:Repriza i to kao što svevišnji nalaže- preko friško kupljenog projektora.Koji projektor si kupio?
September 27, 2025Sep 27 3 hours ago, makaronee said:Bilo mi je potrebno neko vreme da priglim heroje, gotovo kao kad započnem novi roman.I ti si zasadio bastu?Dobro dosao u klub.
September 27, 2025Sep 27 1 hour ago, Fakundo Sava said:Koji projektor si kupio?Ništa posebno, zamolio drugara iz Sarajeva da mi ga nabavi. https://olx.ba/artikal/65902682