August 3, 2025Aug 3 La bête, 2023Posle jednosatne borbe sa ovim manifestom onirizma, snazno naslonjenim jos od lane u marijenbadu,pobedio je covekov najbolji prijatelj - krevet.
August 3, 2025Aug 3 The Big ChillDugo ga nisam gledala, ima sigurno deset godina, a filmove koje volim poput ovog tezim da pogledam cesce.Pravi klasik osamdesetih. Ekipa glumaca dobra, draga, kompaktna i ujednacena, niko ne strci kao zvezda, svako zablista u nekoj sceni. I Kevin Costner kao Alex koji je tu, a nije..Karakteri su razliciti i zanimljivi, dijalozi odlicni, deluju vrlo spontano i kao da ponekad improvizuju, sto mi se dopada. Ima tu i bliskosti i suocavanja, melanholije, ali i smeha...zivota, sto bi se reklo.Muzika je fantasticna, savrseno uklopljena i nije pozadina filmu, vec mu daje kontekst i znacenje.Skroz sam zaboravila da je William Hurt umro Edited August 3, 2025Aug 3 by Stela
August 3, 2025Aug 3 IMDbInside (2023) ⭐ 5.5 | Drama, Thriller1h 45m | RZa ovaj se moži reći sve da je od intrigantnog do pretencioznog. Jedini razlog zbog koga sam ga gledao je Defo koga bih gledao i kako jede smoki. Defo kao provalnik pokušava da ukrade neku sliku i ostaje zarobljen u apartmanu...danima (mesecima?!). Uz to pokušava da se snađe za hranu i vodu kojih nema u izobilju. Znači- moderna Robinzonijada samo što je ostrvo zamenjeno fensi stanom iz koga Defo pokušava na sve načine da pobegne i da nađe famoznu sliku. Zvuči dosadno ali zbog Defoa nije. A i sve zavisi kako se posmatra čitav film- ima taj art aspekat, koja slika se traži, ko je Defo uopšte...Interesantan i zabavan, Larpurlatizam tu i tamo ali opet se ponavljam lakše je gledati Defoa kako jede krekere nego neke današnje navlakuše od filmova.6,8/10.
August 3, 2025Aug 3 Meni je bilo malo klaustrofobicno neprijatno gledati kako film odmice. Zavrsio sam samo zbog Defoa.
August 3, 2025Aug 3 1 hour ago, kipo said:Meni je bilo malo klaustrofobicno neprijatno gledati kako film odmice. Zavrsio sam samo zbog Defoa.
August 3, 2025Aug 3 Prvi film ove godine koji sam pogledao sa uživanjem:https://www.imdb.com/title/tt12908150/?ref_=ext_shr_lnkNe znam kako sam ovo preskočio do pre neki dan!?! Edited August 3, 2025Aug 3 by zmanic
August 3, 2025Aug 3 Pa kako ne zna ko je Defo, jbg. Opsta informisanost bar. Tiktoker 33 minutes ago, zmanic said:Prvi film ove godine koji sam pogledao sa uživanjem:https://www.imdb.com/title/tt12908150/?ref_=ext_shr_lnkNe znam kako sam ovo preskočio do pre neki dan!?!Pa nije bilo do pre neki dan, bukvalno. Citao sam negdje da je prikazan samo na festivalu u Kanadi, pa nesto oko prava se izdesavalo, da bi tek nedavno se pojavio.
August 3, 2025Aug 3 Iz edicije Imam život za bacanje izdvajam novog SupermenaJa kapiram da nije baš lako napraviti film o odraslom čoveku u plavim helankama i crvenim čizmama koji leti a da taj nije Elton Džon, i kapiram da se mora strogo voditi računa o rejtingu zbog broja gledalaca i korektnosti al ovo je očajno. Interesantan mi je Natan Filion koga su uspeli da uguraju u franšizu iako je očigledno premator (ili makar tako izgleda) za superheroja, kao i Pruit Tejlor Vins koji je očigledno preterao sa Ozempikom.CGI kuče je jedina svetla tačka filma.
August 4, 2025Aug 4 13 hours ago, steins said:Iz edicije Imam život za bacanje izdvajam novog SupermenaJa kapiram da nije baš lako napraviti film o odraslom čoveku u plavim helankama i crvenim čizmama koji leti a da taj nije Elton Džon, i kapiram da se mora strogo voditi računa o rejtingu zbog broja gledalaca i korektnosti al ovo je očajno.Interesantan mi je Natan Filion koga su uspeli da uguraju u franšizu iako je očigledno premator (ili makar tako izgleda) za superheroja, kao i Pruit Tejlor Vins koji je očigledno preterao sa Ozempikom.CGI kuče je jedina svetla tačka filma.. Ispostovao sam jer sam odrastao na Holivudu, na stripovima i igrama... I volim tu vrstu zabave... Film bi mozda bio ok da se Gunn opredelio snima li film o superheroju ili parodiju na njega. Nathan jos i dobar za ono sto mu je namenjeno iako izgleda 10 godina stariji, zbog cega, zna samo Gunn. Pas najsvetlija tacka.. I "ostavi me na miru jebote" momenat.. .
August 4, 2025Aug 4 On 30. 7. 2025. at 22:15, Amos said:Da je Ice-T i da ima Coco, ja bi gledo. Uopšte ne moraju da izlaze iz sobe..Pre par dana sam opet odgledao film Mihalkova "12"..Rimejk americkog " Twelve Angry Men" iz 1957, sa Henrijem Fondom..Nikita je dobio oskara, original iako nominovan u dosta kategorija nije, zadovoljio se evropskim nagradama..Oba filma su odlicna.. Edited August 4, 2025Aug 4 by barba
August 4, 2025Aug 4 MountainheadNeće me ovih dana - nije majka bila što se kocka nego što se vadi.Posle Supermena sa morao da plaknem čulo za ukus a ovo mi je spolja izgledalo kao dovoljno interesantno. Pretenciozno govno. Kreirano od strane čoveka koji je napravio Succesion, seriju koja je isto pretenciozno govno samo malo lakše za probavu. Ne znam ni šta sam očekivao (vidi prvu rečenicu) al sam se nadao. Uopšte nisam mogao da nadjem razlog zbog koga je Stiv Karel u ovom filmu - ne uklapa se ni po jednom osnovu. Bukvalno štrči ko ekser, Plus iritira više nego obično.Treba da se mane komedija ....zauvek. Inače cela priča je besmisleno glupo ispričana, libreto ko libreto i nije hrdjav ali izvedba Naravno - ide u ediciju Imam život za bacanje
August 5, 2025Aug 5 sa uzivanjem odgledao 28 days later po drugi put i 28 weeks prvi put, da bi se zesce smorio na 28 years, na koji sam posle pola sata samo bacao pogled igrajuci geoguessr i riziko online.
August 5, 2025Aug 5 14 minutes ago, Stela said:Death at a FuneralTipicna britanska komedija.Meni to jedna od omiljenih komedija Onu američku verziju sam ugasila posle nekoliko minuta.