Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

La bête, 2023

Posle jednosatne borbe sa ovim manifestom onirizma, snazno naslonjenim jos od lane u marijenbadu,

pobedio je covekov najbolji prijatelj - krevet.

• Replies 23.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Uobičajen problem vas mladih.   Za ozbiljno, postoje zaista sjajne sekvence, ali bih o filmu rekao da je pre skrpljen, nego montiran i zapravo ostaje utisak propuštene šanse da se napravi (j

Posted Images

The Big Chill

Dugo ga nisam gledala, ima sigurno deset godina, a filmove koje volim poput ovog tezim da pogledam cesce.

Pravi klasik osamdesetih. Ekipa glumaca dobra, draga, kompaktna i ujednacena, niko ne strci kao zvezda, svako zablista u nekoj sceni. I Kevin Costner kao Alex koji je tu, a nije..

Karakteri su razliciti i zanimljivi, dijalozi odlicni, deluju vrlo spontano i kao da ponekad improvizuju, sto mi se dopada. Ima tu i bliskosti i suocavanja, melanholije, ali i smeha...zivota, sto bi se reklo.

Muzika je fantasticna, savrseno uklopljena i nije pozadina filmu, vec mu daje kontekst i znacenje.

Skroz sam zaboravila da je William Hurt umro mellow

Edited by Stela

IMDb
No image preview

Inside (2023) 5.5 | Drama, Thriller

1h 45m | R

Za ovaj se moži reći sve da je od intrigantnog do pretencioznog. Jedini razlog zbog koga sam ga gledao je Defo koga bih gledao i kako jede smoki. Defo kao provalnik pokušava da ukrade neku sliku i ostaje zarobljen u apartmanu...danima (mesecima?!). Uz to pokušava da se snađe za hranu i vodu kojih nema u izobilju. Znači- moderna Robinzonijada samo što je ostrvo zamenjeno fensi stanom iz koga Defo pokušava na sve načine da pobegne i da nađe famoznu sliku. Zvuči dosadno ali zbog Defoa nije. A i sve zavisi kako se posmatra čitav film- ima taj art aspekat, koja slika se traži, ko je Defo uopšte...

Interesantan i zabavan, Larpurlatizam tu i tamo ali opet se ponavljam lakše je gledati Defoa kako jede krekere nego neke današnje navlakuše od filmova.

6,8/10.

Meni je bilo malo klaustrofobicno neprijatno gledati kako film odmice. Zavrsio sam samo zbog Defoa.

1 hour ago, kipo said:

Meni je bilo malo klaustrofobicno neprijatno gledati kako film odmice. Zavrsio sam samo zbog Defoa.

rolleyes

Pa kako ne zna ko je Defo, jbg. Opsta informisanost bar. Tiktoker vesala2

33 minutes ago, zmanic said:

Prvi film ove godine koji sam pogledao sa uživanjem:
https://www.imdb.com/title/tt12908150/?ref_=ext_shr_lnk

Ne znam kako sam ovo preskočio do pre neki dan!?!

Pa nije bilo do pre neki dan, bukvalno. Citao sam negdje da je prikazan samo na festivalu u Kanadi, pa nesto oko prava se izdesavalo, da bi tek nedavno se pojavio.

Iz edicije Imam život za bacanje izdvajam novog Supermena

Ja kapiram da nije baš lako napraviti film o odraslom čoveku u plavim helankama i crvenim čizmama koji leti a da taj nije Elton Džon, i kapiram da se mora strogo voditi računa o rejtingu zbog broja gledalaca i korektnosti al ovo je očajno.

Interesantan mi je Natan Filion koga su uspeli da uguraju u franšizu iako je očigledno premator (ili makar tako izgleda) za superheroja, kao i Pruit Tejlor Vins koji je očigledno preterao sa Ozempikom.

CGI kuče je jedina svetla tačka filma.

13 hours ago, steins said:

Iz edicije Imam život za bacanje izdvajam novog Supermena

Ja kapiram da nije baš lako napraviti film o odraslom čoveku u plavim helankama i crvenim čizmama koji leti a da taj nije Elton Džon, i kapiram da se mora strogo voditi računa o rejtingu zbog broja gledalaca i korektnosti al ovo je očajno.

Interesantan mi je Natan Filion koga su uspeli da uguraju u franšizu iako je očigledno premator (ili makar tako izgleda) za superheroja, kao i Pruit Tejlor Vins koji je očigledno preterao sa Ozempikom.

CGI kuče je jedina svetla tačka filma.

.

Ispostovao sam jer sam odrastao na Holivudu, na stripovima i igrama... I volim tu vrstu zabave...

Film bi mozda bio ok da se Gunn opredelio snima li film o superheroju ili parodiju na njega.

Nathan jos i dobar za ono sto mu je namenjeno iako izgleda 10 godina stariji, zbog cega, zna samo Gunn.

Pas najsvetlija tacka.. I "ostavi me na miru jebote" momenat..

.

On 30. 7. 2025. at 22:15, Amos said:

Da je Ice-T i da ima Coco, ja bi gledo. Uopšte ne moraju da izlaze iz sobe.

.

Pre par dana sam opet odgledao film Mihalkova "12"..

Rimejk americkog " Twelve Angry Men" iz 1957, sa Henrijem Fondom..

Nikita je dobio oskara, original iako nominovan u dosta kategorija nije, zadovoljio se evropskim nagradama..

Oba filma su odlicna..

12_(постер_фильма).jpg

Edited by barba

Mountainhead

Neće me ovih dana - nije majka bila što se kocka nego što se vadi.

Posle Supermena sa morao da plaknem čulo za ukus a ovo mi je spolja izgledalo kao dovoljno interesantno.

Pretenciozno govno.

Kreirano od strane čoveka koji je napravio Succesion, seriju koja je isto pretenciozno govno samo malo lakše za probavu.

Ne znam ni šta sam očekivao (vidi prvu rečenicu) al sam se nadao.

Uopšte nisam mogao da nadjem razlog zbog koga je Stiv Karel u ovom filmu - ne uklapa se ni po jednom osnovu. Bukvalno štrči ko ekser, Plus iritira više nego obično.

Treba da se mane komedija ....zauvek.

Inače cela priča je besmisleno glupo ispričana, libreto ko libreto i nije hrdjav ali izvedba isuse

Naravno - ide u ediciju Imam život za bacanje

sa uzivanjem odgledao 28 days later po drugi put i 28 weeks prvi put, da bi se zesce smorio na 28 years, na koji sam posle pola sata samo bacao pogled igrajuci geoguessr i riziko online.

Death at a Funeral

Tipicna britanska komedija.

14 minutes ago, Stela said:

Death at a Funeral

Tipicna britanska komedija.

Meni to jedna od omiljenih komedija )

Onu američku verziju sam ugasila posle nekoliko minuta.

Isto. Američka je koliko sam razumeo potpuno preslikana.