September 17, 2025Sep 17 On 8. 8. 2025. at 1:51, Dehickok said:Pogledao "Weapons". Izasao iz bioskopa sa osmehom na licu sto nije baš cesta pojsva kada su u pitanju horor filmovi (kako se prevashodno reklamira). E sad taj moj osmeh ne znaci da sam u potpunosti zadovoljan sa filmom ali sam gotovo siguran da će ga vecina imati na kraju (a nije iz serijala Osmeh 😀). Najbolje je ništa ne znati o zapletu filma (osim onog sto ti ispricaju u prva dva minuta a to je da su misteriozno nastala deca tako sto u 02:17 nakon ponoci izjurili iz svojih kuca). Za razliku od Barbarian meni se u Weapons više svideo završni deo od početnog (u Barbarian mi je bilo obrnuto) i čini mi se da cu tu biti u manjini. Svakako originalan film koji se poigrava i sa publikom i sa likovima. Od 1 fo 5 jaka trojka (koja naginje 4 😀 )Odgledao sinoć, sjajan.
September 17, 2025Sep 17 Pogledao sinoću avionu ovohttps://www.imdb.com/title/tt4419684/?ref_=nm_flmg_job_1_cdt_t_1Najgori postapokalpitčni film svih vremena...Milia Jovović se prtvara u Suzanu Mančić... :(SuziMila
September 17, 2025Sep 17 1 minute ago, Milošica said:Meni liči na Milku ForcanNe mogu da docaram na slikama, morate odgledati bar malo ovog nicega da razumete...Volja sinovljeva je vrhunski film za ovo... Toliko je glupo bilo da sam gledao do kraja sve se nadajuci da ce biti nesto...Ovih 4.7 na imdb je neverovatno preterana ocena...
September 17, 2025Sep 17 CarnageTematski zanimljivo, ali izvestan podbacaj u realizaciji. Nesto mi tu ne stima i usiljeno je, mada mi je drago da sam pogledala film, a i ne traje dugo.Vidim da je snimljeno po drami Jasmine Reze, imam neki njen roman, a nisam jos citala.Najsvetlija tacka filma je Christoph Waltz i njegova prigusena mracna gluma. Majstorski.
September 17, 2025Sep 17 33 minutes ago, Stela said:CarnageTematski zanimljivo, ali izvestan podbacaj u realizaciji. Nesto mi tu ne stima i usiljeno je, mada mi je drago da sam pogledala film, a i ne traje dugo.Polanski ispituje krindž, ovo boldovano mora da bude, to je situacija koju stvaraju likovi roditelja iz više srednje klase...
September 17, 2025Sep 17 Ne mislim na likove i to sto su svako na svoj nacin specificni i preuvelicavaju, spram svojih karaktera. I glume ugladjenost, pa prestanu i puknu..to je sve logicno.
September 17, 2025Sep 17 1 hour ago, Stela said:CarnageTematski zanimljivo, ali izvestan podbacaj u realizaciji. Nesto mi tu ne stima i usiljeno je, mada mi je drago da sam pogledala film, a i ne traje dugo.Vidim da je snimljeno po drami Jasmine Reze, imam neki njen roman, a nisam jos citala.Najsvetlija tacka filma je Christoph Waltz i njegova prigusena mracna gluma. Majstorski.Loš film.Inače, filmu su prethodile popularne pozorišne adaptacije. Nisam ih gledao naravno, već pamtim zbog Gandolfinija.https://en.wikipedia.org/wiki/God_of_Carnage#2009_Broadway_production Edited September 17, 2025Sep 17 by Ras
September 17, 2025Sep 17 Kad ste kod Polanskog, mogao bih uskoro obnoviti Bitter Moon.@Ras Deluješ mi kao čovek koji voli Bitter Moon.
September 17, 2025Sep 17 1 minute ago, Milošica said:Kad ste kod Polanskog, mogao bih uskoro obnoviti Bitter Moon.@RasDeluješ mi kao čovek koji voli Bitter Moon.Volim, gledao sam ga par puta sigurno, ali odavno ne.Volim i Frantic i to koliko god puta reprizirao, sve više!Kad smo kod Polanskog, ovo je potpuno ludilo od filma: https://www.imdb.com/title/tt0070913
September 17, 2025Sep 17 8 minutes ago, Lancia said:Bas me zanima kako bi mi se sad svideo Stanar.zub u zidu, tako se zove taj film
September 17, 2025Sep 17 Just now, ultra plasticni said:zub u zidu, tako se zove taj filmMe zajebavas ¿
September 18, 2025Sep 18 IMDbThe Italian Connection (1972) ⭐ 7.1 | Action, Crime, Thri...1h 35m | RJedan od kultnih Poliziottechi filmova Fernando Di Lea koji i ovim svojim filmom praktično stvara novi pod(žanr) u Italiji zasnovan na fascinaciji američkim filmovima, nakon što je špageti vestern prošao svoj zenit. Eksploatacijski preveden kao Italijanska Veza je poprilično dobro ostario. https://en.wikipedia.org/wiki/Poliziotteschi
September 19, 2025Sep 19 Petite MamanPrica o detinjstvu i povezanosti sa roditeljima. I oni su nekada bili osmogodisnjaci, imali svoje strahove, igre, navike..Vreme jako sporo prolazi, sto doprinosi osecaju spokoja. Deca u prirodi istrazuju oblike, boje i zvuke, grade svoj svet.Prilicno sveden film, neobican. Devojcice su predivne, izuzetno prirodne.Na trenutke me je, po osecanju melanholije, podsetio na Aftersun.