August 17, 2025Aug 17 Kada mi se ne gleda nista novo, onda proveravam kako dobri filmovi stare, a ovaj je kao vino..The Breakfast ClubPocinje Bouvijevim citatom:And these children that you spit onAs they try to change their worldsAre immune to your consultationsThey're quite aware of what they're goin' throughBila bi ovo obavezna srednjoskolska filmska lektira, da se ja pitam (mada mi nije poznato da u nasem obrazovanju filmska lektira postoji, sto je steta). Moguce i odlicna predstava, univerzalnost u poruci joj ne manjka.
August 17, 2025Aug 17 IMDbKnox Goes Away (2023) ⭐ 7.0 | Crime, Thriller1h 54m | Ripak je nesto uverljiviji kao glumac, nego kao reziser - barem za sada&ovde.
August 18, 2025Aug 18 17 hours ago, Stela said:Kada mi se ne gleda nista novo, onda proveravam kako dobri filmovi stare, a ovaj je kao vino..The Breakfast ClubPocinje Bouvijevim citatom:And these children that you spit onAs they try to change their worldsAre immune to your consultationsThey're quite aware of what they're goin' throughBila bi ovo obavezna srednjoskolska filmska lektira, da se ja pitam (mada mi nije poznato da u nasem obrazovanju filmska lektira postoji, sto je steta). Moguce i odlicna predstava, univerzalnost u poruci joj ne manjka.Fantastičan, overim ga jednom godišnje otprilike. Muzika, uf... šta reći... neprevaziđene 80-te...Počnem sinoć da gledam treću sezonu Reachera gde glumi Anthony Michael Hall... kad vidim koliko je ostario (i koliko loše btw), skapiram se da je prošlo 40 godina od kad je izašao Breakfast Club... Edited August 18, 2025Aug 18 by Michael Krueger
August 18, 2025Aug 18 On 17. 8. 2025. at 2:36, Indy said:The Secret Agent (2025, Brazil)Godina je 1977, u Brazilu. Ekstremno uzbudljivo i ekstremno opasno mesto. (Mi matori se sećamo kako je svake godine izveštaj o Karnevalu u Riju bio propraćen impozantnim brojem žrtava). Film nije direktno politički angažovan, ali mešavina fašistoidne vlasti, korupcije, javašluka i mobsterizma će biti prepoznatljiva. Samo kraj je po meni malo antiklimaks, ali ne da ozbiljno pokvari ovaj upečatljiv film. (Poduži, 2 sata i 39 min.)gledao na premijeri u Kanu Spoilerzanimljiv obrt sa prelaskom u sadasnjost
August 18, 2025Aug 18 21 hours ago, Stela said:Kada mi se ne gleda nista novo, onda proveravam kako dobri filmovi stare, a ovaj je kao vino..The Breakfast ClubPocinje Bouvijevim citatom:And these children that you spit onAs they try to change their worldsAre immune to your consultationsThey're quite aware of what they're goin' throughBila bi ovo obavezna srednjoskolska filmska lektira, da se ja pitam (mada mi nije poznato da u nasem obrazovanju filmska lektira postoji, sto je steta). Moguce i odlicna predstava, univerzalnost u poruci joj ne manjka.
August 19, 2025Aug 19 Novi Naked Gun85 minuta deadpan dad jokes. Od vrhunskih do loših. Toliko ih ima po minutu da sam sigurno neke propustito u pozadini ili dok sam se smejao.Da je za bioskope pa verovatno i ne. Ali zato cenim da će da eksplodira kada dođe na neki striming servis.
August 19, 2025Aug 19 the patriotnemajući šta novije da gledam, a da ima primese spektakla rešio da odgledam posle četvrt veka opet dobrog starog mel-aspektakl u pravom smislu, sjajne scene bitaka, bogate masovke, kostim, muzika, fotografija. jednom rečju holivudski top tierdobro je ostarioima priča lejere, ali su krajnje simplifikovaništeta
August 19, 2025Aug 19 IMDbTam Lin (1970) ⭐ 5.7 | Horror, Mystery1h 46m | PG-13Jedini film Rodi Mekdouvala i zadnja odlična uloga Ave Gardner. Jedan u nizu nepravedno zaboravljenih filmova.
August 20, 2025Aug 20 juče sam odgledao "no countra for old men". nikad veća razlika u IMDB oceni i mog utiska. da prostite na mišljenju ali, jedan od najbezveznijih filmova koje sam ikad gledao. od prvog kadra do kraja.
August 21, 2025Aug 21 On 19. 8. 2025. at 22:50, kud u maglu Simoviću said:the patriotnemajući šta novije da gledam, a da ima primese spektakla rešio da odgledam posle četvrt veka opet dobrog starog mel-aspektakl u pravom smislu, sjajne scene bitaka, bogate masovke, kostim, muzika, fotografija. jednom rečju holivudski top tierdobro je ostarioima priča lejere, ali su krajnje simplifikovaništetaPre mesec dana setim se da taj film nisam gledao.Nekako sam zaboravio na njega ,ostalo mi na pamet da nije najbolje prošao kod kritike.Prvo sam se iznenadio da nije radnja građanski rat nego rat za nezavisnost. I Melu Hilandarskom baš leže te uloge sentimantalnih junaka,antiheroja ,zakerala ...nema šta išao bih u boj sa njim ...lud je ko zvono al dobar glumac i reditelj ... Lepo snimljeno ,naravno dobri glumci ,Ćale iz Belog Lotusa upečatljiv negativac , priča onako standarndna ,preterali su na primer sa paljenjem ljudi u crkvi ,to baš nije realno ,bajkoviti hepiend je meh Trivija koju sam pročitao da je Melova najmlađa ćerka u filmu preminula od kombinacije painkillera isto kao najstariji sin Heath Ledger
August 21, 2025Aug 21 Sirât (2025, Francuska/Španija)Film nije toliko za prepričati, koliko doživeti (moćan zvuk je vrlo bitan, ako nije u pitanju dobar bioskop, onda kod kuće treba nakačiti subwoofer). Što se priče tiče, taman se uklapa u ova (zadnja) vremena.
August 22, 2025Aug 22 ma jesi ti to na melburn film festivalu? sirat jos nisam gledao, zesce je ishajpan tokom i nakon kana