Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poslednji film koji ste gledali Part II

Featured Replies

Kada mi se ne gleda nista novo, onda proveravam kako dobri filmovi stare, a ovaj je kao vino..

The Breakfast Club

Pocinje Bouvijevim citatom:

And these children that you spit on
As they try to change their worlds
Are immune to your consultations
They're quite aware of what they're goin' through

Bila bi ovo obavezna srednjoskolska filmska lektira, da se ja pitam (mada mi nije poznato da u nasem obrazovanju filmska lektira postoji, sto je steta). Moguce i odlicna predstava, univerzalnost u poruci joj ne manjka.

• Replies 23.7k
  • Views 2.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Evo, upravo sam se vratio iz Cineplexxa sa Barbie, pa da bacim koju. Nije da je ovo bio moj prvi izbor za gledanje, ali sam dobio u zadatak da vodim ženinu bratanicu u bioskop, te izbor između Barbie

• Nikada se nisam ozbiljno pozabavio, niti mogu da odredim od kada je počela moja fascinacija industrijskim predgrađem?   Gotovo sam siguran da u vreme kada sam po prvi put gledao Psa koji je

• Uobičajen problem vas mladih.   Za ozbiljno, postoje zaista sjajne sekvence, ali bih o filmu rekao da je pre skrpljen, nego montiran i zapravo ostaje utisak propuštene šanse da se napravi (j

Posted Images

IMDb
No image preview

Knox Goes Away (2023) 7.0 | Crime, Thriller

1h 54m | R

ipak je nesto uverljiviji kao glumac, nego kao reziser - barem za sada&ovde.

17 hours ago, Stela said:

Kada mi se ne gleda nista novo, onda proveravam kako dobri filmovi stare, a ovaj je kao vino..

The Breakfast Club

Bila bi ovo obavezna srednjoskolska filmska lektira, da se ja pitam (mada mi nije poznato da u nasem obrazovanju filmska lektira postoji, sto je steta). Moguce i odlicna predstava, univerzalnost u poruci joj ne manjka.

Fantastičan, overim ga jednom godišnje otprilike. Muzika, uf... šta reći... neprevaziđene 80-te...

Počnem sinoć da gledam treću sezonu Reachera gde glumi Anthony Michael Hall... kad vidim koliko je ostario (i koliko loše btw), skapiram se da je prošlo 40 godina od kad je izašao Breakfast Club...

Edited by Michael Krueger

On 17. 8. 2025. at 2:36, Indy said:

The Secret Agent (2025, Brazil)

Godina je 1977, u Brazilu. Ekstremno uzbudljivo i ekstremno opasno mesto. (Mi matori se sećamo kako je svake godine izveštaj o Karnevalu u Riju bio propraćen impozantnim brojem žrtava). Film nije direktno politički angažovan, ali mešavina fašistoidne vlasti, korupcije, javašluka i mobsterizma će biti prepoznatljiva. Samo kraj je po meni malo antiklimaks, ali ne da ozbiljno pokvari ovaj upečatljiv film. (Poduži, 2 sata i 39 min.)

The-Secret-Agent-2025.jpg

gledao na premijeri u Kanu nobles

Spoiler

zanimljiv obrt sa prelaskom u sadasnjost

21 hours ago, Stela said:

The Breakfast Club

IMDb
No image preview

Titicut Follies (1967) 7.7 | Documentary

1h 24m | Unrated

gospode

Novi Naked Gun

85 minuta deadpan dad jokes. Od vrhunskih do loših.

Toliko ih ima po minutu da sam sigurno neke propustito u pozadini ili dok sam se smejao.

Da je za bioskope pa verovatno i ne. Ali zato cenim da će da eksplodira kada dođe na neki striming servis.

naked.png

the patriot

nemajući šta novije da gledam, a da ima primese spektakla rešio da odgledam posle četvrt veka opet dobrog starog mel-a

spektakl u pravom smislu, sjajne scene bitaka, bogate masovke, kostim, muzika, fotografija. jednom rečju holivudski top tier

dobro je ostario

ima priča lejere, ali su krajnje simplifikovani

šteta

IMDb
No image preview

Tam Lin (1970) 5.7 | Horror, Mystery

1h 46m | PG-13

Jedini film Rodi Mekdouvala i zadnja odlična uloga Ave Gardner. Jedan u nizu nepravedno zaboravljenih filmova.

juče sam odgledao "no countra for old men". nikad veća razlika u IMDB oceni i mog utiska. da prostite na mišljenju ali, jedan od najbezveznijih filmova koje sam ikad gledao. od prvog kadra do kraja.

Un poeta (2025, Kolumbija)

Impresivan film...

On 19. 8. 2025. at 22:50, kud u maglu Simoviću said:

the patriot

nemajući šta novije da gledam, a da ima primese spektakla rešio da odgledam posle četvrt veka opet dobrog starog mel-a

spektakl u pravom smislu, sjajne scene bitaka, bogate masovke, kostim, muzika, fotografija. jednom rečju holivudski top tier

dobro je ostario

ima priča lejere, ali su krajnje simplifikovani

šteta

Pre mesec dana setim se da taj film nisam gledao.Nekako sam zaboravio na njega ,ostalo mi na pamet da nije najbolje prošao kod kritike.

Prvo sam se iznenadio da nije radnja građanski rat nego rat za nezavisnost. I Melu Hilandarskom baš leže te uloge sentimantalnih junaka,antiheroja ,zakerala ...nema šta išao bih u boj sa njim ...lud je ko zvono al dobar glumac i reditelj ...

Lepo snimljeno ,naravno dobri glumci ,Ćale iz Belog Lotusa upečatljiv negativac , priča onako standarndna ,preterali su na primer sa paljenjem ljudi u crkvi ,to baš nije realno ,bajkoviti hepiend je meh

Trivija koju sam pročitao da je Melova najmlađa ćerka u filmu preminula od kombinacije painkillera isto kao najstariji sin Heath Ledger

Mel Hilandarski🤣

@Fakundo Sava

Sirât (2025, Francuska/Španija)

Film nije toliko za prepričati, koliko doživeti (moćan zvuk je vrlo bitan, ako nije u pitanju dobar bioskop, onda kod kuće treba nakačiti subwoofer). Što se priče tiče, taman se uklapa u ova (zadnja) vremena.

ma jesi ti to na melburn film festivalu? wub

sirat jos nisam gledao, zesce je ishajpan tokom i nakon kana