Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad našeg društva, pbp)

Featured Replies

@bags Da li je taj izostanak reakcije vlasti posledica balkanizacije austrijske prestonice i drzave generalno..ili i Austrija lagano ali sigurno gravitira ka ofsajdu.

• Replies 44.6k
  • Views 4.6m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

1 minute ago, SNARC said:

@bags Da li je taj izostanak reakcije vlasti posledica balkanizacije austrijske prestonice i drzave generalno..ili i Austrija lagano ali sigurno gravitira ka ofsajdu.

14 minutes ago, bags said:

Ne znam koliko je Bec zapad ali mogu potvrditi umobolje na jedan malo drugaciji nacin.

Ovde su ljudi generalno ludi za psima. U proseku puno vise nego kod nas.

Jedan razlog je istorijski sto su bili vise relaksirani po pravilima - pas je normalna pojava u prevozu, restoranu, skoli.

Drugi razlog je sto jedan veci broj ljudi nego kod nas nema nikakav socijalni zivot (cak ni virtuelni whistle) i osim svog psa nema nikog drugog.

Ipak kako je svakako odredjen stanovnistva psihicki nestabilan i socijalno nenormalan tako je i kod vlasnika pasa.

2018 je rotvajler na smrt izgrizao 17-mesecno dete. Zakoni su stroziji nego kod nas, vise se kontrolise ali jednostavno je nemoguce spreciti sve nesrece kad imas ljudski faktor.

U mom hoodu postoji porodica narkomana otac, 2 sina i zena jednog od njih. Oni imaju nekoliko primeraka koji bi morali nositi brnjicu ali nekako se provlace. U zgradi preko puta ima jedna zena ( funkcionalna nenormalna osoba) koju sam i ja i nekoliko komsija prijavilo ove godine jer ima borbenog psa bez brnjice ali jos uvek nista se nije desilo.

od cega zivi ta ekipa? od socijale?

ja bih tu vlasnicu sada lepo u bajbokanu, a staforda, ne znam, negde na prevaspitavanje, ta vlčasnica nije za psa, taj pas nije dobro socijalizovan to je sigurno

ili su ga neki napadali nekada, ko zna šta je, no kako je pas pas, dakle nizašta nije kriv ni jedan ni drugi, vlasnicu/vlasnika u bajbokanu, ako ne to, onda debelu odštetu da plate ljudima pa još veliku neku kaznu, pa da vidiš kako bi se vlasnici takvih pasa uozbiljili

10 minutes ago, Shan Jan said:

Pa zar nismo?

Nikog ne vidim da vraća. Ovde jedan određen procenat divljih jaše pitome koji ne uspevaju ni da vrate ni da se organizuju. Da ovaj komšiluk linčuije staforda i gazdaricu narani govnima, to bi bio divlji zapad, odnosno, zakon divljeg zapada.

Bice, bice...

23 minutes ago, Shan Jan said:

Ja se juce vracam doma i prolazim pored lokalnog supermarketa. U susret mi idu dva lika sa dva psa koji lice na onog belgijskog malinoisa i jednim bul terijerem. Naravno svi bez povodca, kakva brnjica. Kako sam ih ugledao tako ova dva veca stala, podigli glave i gledaju me kao da se spremaju za napad. Pognuo glavu, pomolio se i proso pored. Jebeno ludilo od drzave.

zasto im nisi nesto rekao, ili promenio rutu. zasto samo tebi da bude neprijatno.

isto je kada puste dete sa ogromnim psom napolje. ili kad vidim zenu koju pas seta po parku. ljudi su odlepili sa zivotinjama generalno, ne mislim da je to samo u becu ili beogradu. neko mi je pricao da new york bukvalno dismr na kereca vnago. pritom je lik kul i urban, sa dorcola, srece se sa tim svaki dan D

1 minute ago, SNARC said:

Dobro pitanje, iskreno mislim da je ovo drugo. Sigurno je da smo mi iz bivse juge jako idealizovali Austriju ( i zapad uopsteno) ali ono sto ja vidim od recimo 2010. (pojacano od 2015.) je ubrzano gravitiranje ka ofsajdu.

15 minutes ago, Miki_belavista said:

od cega zivi ta ekipa? od socijale?

Delom od socijale, delom od nasledstva a opet ima i dosta likova koji iako potpuno ludi kao struja sasvim uredno obavljaju svoj posao.

8 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:

zasto im nisi nesto rekao, ili promenio rutu. zasto samo tebi da bude neprijatno.

Tri put pogadjaj zasto nisam nista rekao vlasnicima 3 opasna psa bez povodca.

52 minutes ago, Muzzy said:

Pasja posla, maltezeri znaju da se kurče. Imam jednu u stanu koja ima neki procenat maltezera u sebi i imala je okršaje sa većim psima, jednom sa dve ženke crnog vučjaka.

Ono što me obuzima zebnjom su ovi posmatrači okolo, to mi je doom 1 kroz 1, možda i odgovor na pitanje kako smo dogurali tu gde jesmo. Momku kapa dole.

ne, ne moze tako

nisu pasja, nego pre svega (ne)ljudska posla

99% procenata vlasnika staforda, pitova i slicnih rasa su idioti koji sa i na tim psima lece svoje komplekse

nacin na koji ih odgajaju, ponasaju se prema njima i nacin na koji su psi nauceni da se ponasaju prema okolini dovodi do ovoga

uostalom, vidi jedan od komentara "Markokaže:

23/02/2026 u 22:52

Boško je dresirani pas i vrlo poslušan (šampionskog porekla) naravno Neda da ga šutiraju i biju prolaznici a stanovnici te zgrade to sve maloumni počev od predsednice kućnog saveta pa na dalje …"

jebalo ih "sampionsko poreklo" u glavu bolesno

samo adekvatne zatvorske kazne za sve te kretene

49 minutes ago, SNARC said:

Mene zanima zasto ja jos uvek nisam totalno otkacio i poceo da nosim napunjen pistolj sa sobom..pogotovu kad sa detetom idem negde..jerbo od svega preti opasnost u ovoj usranoj drzavi..staforda, policajaca, izvrsitelja, cacija, nadstresnica, svakojakih drugih frisko zavrsenih kako horizontalnih tako i vertikalnih gradjevina, navijaca, sitnih dilera (mada je to isto)..

Malo je samo pistolj..i bar jedan rezervni sarzer mora..

sve se to svodi na ljudski sljam i organizaciju drustva

ljudksog sljama ima svuda, samo u nekim dustvima ima priliku da se vise pokaze

mi poslednjih godina zivimo radikalski san, ljudski sljam ne da se kaznjava, nego nagradjuje

rasirili su se svuda i zauzeli pozicije koje nikad nisu ni sanjali da ce zauzeti

sve nabrojano su samo posledice toga

49 minutes ago, Shan Jan said:

Tri put pogadjaj zasto nisam nista rekao vlasnicima 3 opasna psa bez povodca.

Zato sto bi posle menjao nick u Usain Bolt? D

2 hours ago, bags said:

Dobro pitanje, iskreno mislim da je ovo drugo. Sigurno je da smo mi iz bivse juge jako idealizovali Austriju ( i zapad uopsteno) ali ono sto ja vidim od recimo 2010. (pojacano od 2015.) je ubrzano gravitiranje ka ofsajdu.

Ok, al sta je uzrok?

Preneli smo im Balkanizaciju?

Ekonomske poteskoce?

Ja sam samo skontala (u Becu sam bila svega par puta turisticki, zadnji put jos 2011te mislim) da se odjednom prica o problemima sa infrastrukturom u Becu koji je meni u obe posete bio totalni primer najbolje skockanog za zivot grada koji sam igde videla, a makar sam Evropu solidno obisla.

On 20. 2. 2026. at 11:21, Sara said:

moja snaja iz istog razloga koristi i levu i desnu ruku, i sa obe piše perfektno.

Je suis tvoja snaja.

Pisanje, uopšte upotreba i vežbanje šake i pokretiljivosti prstiju je višestruko korisno, naročito imajući u vidu koliki deo "predeo šake" zauzima u kori velikog mozga.

Znači zato Kavaj Lenard ima onako čudno ponašanje.