Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad našeg društva, pbp)

Featured Replies

2 hours ago, svashtabezneshto said:

mojoj mami su vezali desnu ruku (a bilo je i nasilnijih vaspitnih metoda), mene su samo naterali da pišem desnom (iako sam pisala i ćirilicu i latinicu kad sam pošla u školu levom rukom) i naravno da mi je to sjebalo motoriku a i koordinaciju u prostoru a i rukopis. sve je prilagođeno dešnjacima, to što smo se, mi levoruki, naučili da koristimo, ne znači i da nam prija, od džezbe do miša.

inače, najluđe scene sam doživljavala kad me neko relativno nepoznat vidi sa nožem u levoj ruci i očekuje ili da amputiram svoju ruku ili da njega/nju izbodem nožem, 'ne, pazi, jel si luda...'.

E ne znam jel ti znaci nesto, ali cula sam da je Metalac pravio neke dzezve za levoruke rel nedavno.

• Replies 44.6k
  • Views 4.6m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

Bio je pocetak 80tih, kad je nastavnik matematike maltretirao 1 ucenika da pise desnom. Pozalio se roditeljima, oni dosli u skolu i prestao je sa tim, uz neki komentar 'meni je to naopako'.

Kad pomenuste naopako pisanje, klinci od sestre rodjeni pocetkom 90tih. Stariji ucio slova i da pise, a mladji preko puta njega gledao. I kad je doslo vreme da on uci, masa slova iz te suprotne perspektive. Nekako uvis D sestri bas trebalo vremena da mu ispravi.

Za njega ima jedna simpa prica, prvi/drugi razred i oni testovi : gde kupujemo knjige, pa odgovor knjizara, garderobu - > prodavnica/butik

Oni zive blizu Vuka i Bulevara, a kuma im drzi knjizaru...

Gde kupujemo knjige, on napise kod kume, gde kupujemo garderobu-> na Bulevaru D

1 hour ago, Tihajeza said:

Ne znam za levake, ali ako misliš na levoruke, mogu slobodno da budem neskromna i kažem da lepši rukopis nisi video.

Umem da pišem i s desna na levo, kao u ogledalu, pa kad okreneš papir i pogledaš ka svetlu, vidiš normalan tekst.

I ja sam imala matoru učiteljicu koja je nakon 7 dana škole zvala moje roditelje na razgovor i konspirativno predložila "To je sada zabranjeno da se radi, ali ako vi želite, ja ću to neprimetno da ispravim, neće niko znati" (levorukost)

A ćerkoslava, isto levorukica, sada počinje da škraba slova i 90% piše naopako, kao u ogledalu.

Ma i ja imam opšte priznato okougodan rukopis. Al recimo deda mi je bio levoruki predratni arhitekta i imao je najlepši rukopis sveta. Daj baci na talon, kad budem otišao do mojih ima da ga merimo!

• Popular Post

Jbt ja 5 minuta razmišljam u čemu je razlika isuse

• Popular Post

sad sam naručila, imali su pre par godina ograničenu seriju za levoruke, pa ih dugo nije bilo a posle nisam ni gledala.

neće sanja više preko ruke sipati kafu!

hvala :)

22 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Jbt ja 5 minuta razmišljam u čemu je razlika isuse

Ja sam i zapamtila tako sto sam pomislila dzezva za levoruke... taj rad.

Vidis kako sam dosla korisna. Posle mi palo na pamet, a gde sam to videla, aj valjda nije neko levoruk okacio na forumu

ne možemo da se isčupamo iz gliba

eventualno ako nam se ponovi španija ‘36

samo sa drugačijim ishodom

3 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

eventualno ako nam se ponovi španija ‘36

Sto Spanija?

Pa davno smo namirisali da ce Yu плејоф sva je prilika morati da se igra u Srbiji...

fantom

Ovi su izgubili u Spaniji '36

Ovi nisu.

Nije bas da je ovo neka naša specijalnost. Ima i Stepinac nagradu u Hrvatskoj. Ali je ona državna i dodeljuje je ministar. Ne mora kod nas plej of zbog nagrade koju dodeljuje neko opskurno udruženje.

Imamo I mi vladiku Nikolaja, osnovne skole se po njemu zovu.

N1 Info RS
No image preview

Doktorka odbila da leči dete Sava Manojlovića

Doktorka u DZ Voždovac letos odbila da leči dete Sava Manojlovića, jer je objavio identitet policajaca koji su tukli studente, saopštio je pokret Kreni-promeni.

Doktorka odbila da leči dete Sava Manojlovića, jer je otkrio identitet policajaca koji su tukli studente

Prema njegovim rečima, jedan od, kako je naveo, skandaloznijih vidova pritiska na Manojlovića desio se letos u Domu zdravlja Voždovac.

„Porodica Manojlović je morala da menja Dom zdravlja u kome leči dete, jer je načelnica pedijatrije rekla da zamene lekara detetu, pošto ona ne može da leči dete Sava Manojlovića, jer je pokret Kreni-promeni objavljivao identitete policajaca odgovornih za prebijanje studenata kod Pravnog fakulteta. Jedan od policajaca čiji je identitet objavljen bio je u srodstvu sa doktorkom“, naveo je Stanković.

Strasno

Sinoc mi iskocilo na instagramu od pre sto godina kod olje beckovic savo milosevic i vucic.

Kad gledas iz ove perspektivne, em posle 20 godina em posmatrajuci te iste ljude danas, odmah ti je jasno ko dan za koliko duzina, svetlosnih godina ispred je bio i ostao savo milosevic. Jedan zreo, kompletan, ispunjen covek, sa sjajnom artikulacijom i tolerancijom sagovornika i iznad svega observacijom ljudskosti.

Bez obzira na razlike, bilo kakve razlike koje nam se (neprirodno) namecu, ljudskost ne sme biti podestavana.

Ne moze se radovati necijem ubistvu, umiranju, ofrljem lecenju ili ignorisanju slabijih.

Ja bih ovu iz doma zdravlja otpustila i oduzela dozvolu za rad (ako u srbiji nasi lekari uopste imaju dozvole za rad, ne znam 🤷🏼‍♀️)

Edited by mustang