Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad našeg društva, pbp)

Featured Replies

• Replies 44.6k
  • Views 4.6m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

41 minutes ago, Uskebasi said:

Koliko sam shvatio to nije autobus gradskog saobracaja, vec autobus za prevoz radnika koji je u vlasništvu firme ciji su radnici bili u autobusu

Klasicna kombina.

Privatni prevoznik ciji je vlasnik utaljen sa drzavom koga angazuje privatna strana firma kojoj je isporucena jeftina radna snaga koja se mora prevoziti na posao.

Pa su tu i kantine.

I sve tako slicno. Na sve je stavljena sapa.

Zato sam i mislio da je autobus firmin. Jer ko zaboga u lokalnom javnom prevozu kod nas koristi dabldekere. A neki od povređenih kazu da su se stalno zalili direktoru firme na lose uslove u autobusu

Nece firme peripetije i drndanja sa odrzavanjem autobusa i baktanjem sa vozacima. Preporucite nam privatnika i mi cemo ga zaposliti.

1 hour ago, Uskebasi said:

Zato sam i mislio da je autobus firmin. Jer ko zaboga u lokalnom javnom prevozu kod nas koristi dabldekere.

Ima ih, vozio sam se povremeno, međugradski prevoz naravno. Ali jesu im većina autobusa izdrndana solidno

svojevremeno mi je zet, građevinski inženjer, ispričao kolkio se uštedi kada se za 1o smanji nagib u krivini.

ph34r

Devojčica rekla zbog čega ne bi živela u Zrenjaninu pa je cenzurisali na RTS-u

Portal Nova.rs objavio je transkript dela koji nedostaje:

Voditelj: Kako ti zamišljaš svoju budućnost?

Devojčica: Ja sa detetom, sa još jednim detetom i sa tatom.

Voditelj: Da li biste živeli u Zrenjaninu?

Devojčica: Ne.

Voditelj: Nego?

Devojčica: U Beogradu ili Novom Sadu.

Voditelj: A zašto?

Devojčica: Zbog vode. Kod nas u Zrenjaninu nema čiste vode, a kod vas ima.

„Kažu: kada odeš u Betaniju, pozdraviš se sa svojim dostojanstvom. Da li je to normalno?“, kaže jedna žena o iskustvu iz novosadskog porodilišta. Druga majka iz Srbije kaže: „U mom selu više brinu o kravama nego što su lekari brinuli o meni.“

„Nikad nikome nisam pokazala svoju prvu sliku s bebom, zato što ja na toj slici izgledam kao poluživ čovek. U mom kraju bi rekli – kao da sam grobaru pod lopatu pobegla“, priča treća o svom iskustvu, piše Dojče vele.

Brijanje, klistiranje, pa doza oksitocina za pojačavanje kontrakcija – to je redosled koji uglavnom dočeka žene čim pređu prag porodilišta u Srbiji. Te postupke Svetska zdravstvena organizacija ne preporučuje osim ako ne postoji jasan medicinski razlog ili izričit zahtev žene.

DW je proteklih meseci razgovarao s više od dvadeset žena. Njihove priče — koje veoma nalikuju jedna drugoj — govore o nehumanom tretmanu i rutinskoj primeni zastarelih i invazivnih postupaka koji ubrzavaju porođaj, ali pojačavaju bol i rizik po zdravlje.

„Samo mi je zabio ruku“

„To je bilo toliko intenzivno i agresivno“, seća se Stefani Š. iz Novog Sada i danas kako je izgledalo nakon što je dobila prvu stimulaciju oksitocinom.

„Jeste, vrlo brzo sam se onda otvorila, ali mi nisu krenuli naponi, zato što su me na silu otvorili. Onda su dolazili da me pregledaju, jedan pa drugi lekar, i na kraju mi je jedan probušio vodenjak. Ali ništa mi nije rekao, nije me ni upozorio. Samo mi je zabio ruku.“

N1 Info RS
No image preview

DW o hororu od porođaja u Srbiji: "Jednostavno, tako se r...

Brijanje, oksitocin, skakanje na stomak i izvlačenje bebe vakuumom… to dočekuje porodilje u Srbiji. Ginekolozi priznaju da rade kao na traci. Istraživanje DW ot
55 minutes ago, Jeremija said:

N1 Info RS
No image preview

DW o hororu od porođaja u Srbiji: "Jednostavno, tako se r...

Brijanje, oksitocin, skakanje na stomak i izvlačenje bebe vakuumom… to dočekuje porodilje u Srbiji. Ginekolozi priznaju da rade kao na traci. Istraživanje DW ot

Mnogo gori misuse oksitocina i vakuuma kod mene koja sam se u inostranstvu poradjala da ne bih u Srbiji. U Srbiji mi je par drugarica i poznanica sa slicnom pricom zastoja u porodjaju odmah prebaceno na carski, meni nisu hteli da daju carskii (citat, nisdam ga ni trazila, ali bilo je jasno da je potreban, pa je zena koja je vodila porodjaj na moju konstataciju da porodjaj ne napreduje rekla I don't give you Cesarian, ona daje, ali ne daje, dok malog nisu unistili). e onda su uradili carski i napisali izvestaj u komen nema ono kad su vristali kako je kiseonik pao, kako su bebini parametri losi, niti je oposano kako su ga rukama ugurali unutra. Takodje su odbijali da mu primene hladjenje glave jer su hteli da popeglaju papire, tako da je ostecenje mozga napredovalo dva dana, dok sam ja jer sam idiot mislila da mi ne veruju kad kazem da se dete pogleda i da je lose.

I na kraju su nas izguravali na vrata bolnice da urade uredan otpust, ali he dete srecom preminulo tokom kupanja prilikom otpusta, pa je imao ko da ga ozivi.

Inace plan im je bio da dete pandrkne kuci. Veliki humanisti, kapiram da im je krivo sto je ausvic zatvoren ali radice se opet i na tome.

zbog ovih prica kao u DW clanku koji su misleading, i jebene Krugoline Borup, ja imam dete invalida jer sam se poradjala u Evropskoj uniji, a moje drugarice su pune frustrirajucih prica o losoj posteljini i sa zdravom decom u Srbiji.

Kako zna da ce biti dojava, pa on zove covid19

Jeziv tekst

Radar
No image preview

U vojsci se kriminal prikriva

Goran Arsenić, potpukovnik u penziji: Godinama sam pokušavao da pokrenem istrage za počinjena kriminalna dela, krađe goriva, oružja...
43 minutes ago, Time Crisis said:

Jeziv tekst

Trulez od zemlje, jbg.

Slična situacija je i u home of the brave and land of the free.

New America

‘The Fort Bragg Cartel’: How Seth Harp Uncovered Drug Tra...

Trump proposed sending special forces to Mexico in the drug war. But U.S. soldiers in these units have actually cooperated in trafficking, Seth Harp reports.