Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad našeg društva, pbp)

Featured Replies

1 hour ago, Shan Jan said:

Jer stvarno?

ne sumljam da jeste

• Replies 44.6k
  • Views 4.6m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

sada čuh detalje o nesreći kod mitrovice i dačićevu izjavu da je vozač imao lekarsko uverenje sa negraničenim pravom na vožnju.

kako je to moguće?

meni je sa 65 produženo za 5 godina sa 70 ponovo na 5. i, mislio sam da je to maksimalno dozvoljeno. sa 75 produženo mi je na 3 godine.

da li je zaista moguće da zakonom nije ograničeno vreme na koje se izdaje uverenje?

nisam siguran kako to ide, znam da je otac negde (ovde il u hrvatskoj) imao trajnu dozvolu i da mu je to bilo jako cudno

opet, trebala bi postojati razlika izmedju manje vise uobicajene dozvole b kategorije i dozvola za kamione, narocito autobuse i prevoz putnika

13 hours ago, đorđe geprat said:

nego, razmišljam, zašto je dozvoljeno da se kola sa 2/3 vrata registruju za 5 putnika? ili je to bilo pa je ukinuto.

Kako to misliš, pa svi automobili sa 3 vrata su registrovani za 5 putnika osim onih koji nemaju zadnje sedište (dvosedi)...

1 hour ago, JozoMujica said:

Kako to misliš, pa svi automobili sa 3 vrata su registrovani za 5 putnika osim onih koji nemaju zadnje sedište (dvosedi)...

mislim da nije bezbedno. teško da osoba koja sedi u sredini na zadnjem sedištu može daa se izvuče u slučaju nesreće.

12 hours ago, đorđe geprat said:

sada čuh detalje o nesreći kod mitrovice i dačićevu izjavu da je vozač imao lekarsko uverenje sa negraničenim pravom na vožnju.

kako je to moguće?

meni je sa 65 produženo za 5 godina sa 70 ponovo na 5. i, mislio sam da je to maksimalno dozvoljeno. sa 75 produženo mi je na 3 godine.

da li je zaista moguće da zakonom nije ograničeno vreme na koje se izdaje uverenje?

Nema trajne dozvole kod nas. Lupa Dacic po običaju, ne bi li napravio neku misteriju.

A ako mu je neko izdao trajnu dozvolu, to je moglo samo njegovo ministarstvo.

U principu je to nebitno, jer je on dozvolu dobio pre godinu dana, pa je svakako važeća. A ovo sto pijani Dacic prica je kao ona bela kutija na nadstrešnici, nesto da skrene pažnju sa činjenice mi imamo drzavu ciji je moto ono Drobnjakovo "Pravilnik, ma kakav pravilnik".

Stig'o ćaci, mora da se produži ugovor o radu. A kako misli da deca uče strane jezike, ako ne znaju latinicu?

pa, učiće ruski, kineski....... tu ne treba latinica.

"Negde smo na tahografu utvrdili kretanje od neverovatnih 120 kilometara na čas, ovako gabaritog vozila. Vozač je prevozio 83 putika. Veliko odsustvo odgovornosti u ovom momentu... Saobraćajna signalizacija upozorava na dvostruku, opasnu krivinu. Fizika nije mogla nikako da zadrži vozilo pri ovoj brzini", rekao je Stević.

N1 Info RS
No image preview

Vozio 120 kilometara na sat: Saobraćajna policija navela...

Potpukovnik Dejan Stević Uprave saobraćajne policije izjavio je da je policija utvrdila sve neophodne činjenice koje su potrebne za dalji tok tužilačke istrage.

Na mom nevelikom uzorku, utisak mi je da u poslednjih par godina mnogo veci procenat GSP vozaca vozi neprilagodjenom brzinom, da ne kazem gaze autobus ko da krompir teraju. Jako neprijatno za putnike, a u mnogim situacijama i opasno.

Zato što oni savesniji vozači relativno lako nalaze daleko bolje plaćene poslove u inostranstvu, gde poslodavci mogu da biraju. U Srbiji je sad daj-šta-daš.

Edited by vememah

3 hours ago, đorđe geprat said:

mislim da nije bezbedno. teško da osoba koja sedi u sredini na zadnjem sedištu može daa se izvuče u slučaju nesreće.

Nisam čitao detalje ovog slučaja, pa ne znam šta je u pitanju, ali mi deluje da se nazad ljudi ovde često voze bez pojasa, pogotovo kad su napakovani kao sardine po troje u malim kolima, a znam za bar jedan slučaj kada je to bilo fatalno. Izvlačenje mi deluje kao sekundarni problem.

Scena od prije par dana. Gradski autobus se pokvario u raskrsnici kod Doma Omladine. Skretao iz Makedonske prema tunelu. Nas autobus dolazi iz pravca Doma vojske. Napravio se cep. Vozac ispizdio. Govori nekome na mobilni da ne zna sta da radi. Vozac iz pokvarenog autobusa ulazi u nas autobus i sjeda. Kaze izvini kolega, ali mozes ti komotno proci. Ovaj nas urla da ne moze. Taj drugi vozac ga blijedo gleda i slijeze ramenima. Istovremeno cak i autobusi iz Makedonske motaju u lijevo i obilaze taj autobus sto stoji u raskrsnici. Na kraju se i ovaj nas osmjelio i samo nastavio pravo i prosao.

Bice da zaposljavaju svakoga ko ima odgovarajucu kategoriju, a iskustvo i umijece su u drugom planu.

Koliko sam shvatio to nije autobus gradskog saobracaja, vec autobus za prevoz radnika koji je u vlasništvu firme ciji su radnici bili u autobusu

10 minutes ago, Uskebasi said:

Koliko sam shvatio to nije autobus gradskog saobracaja, vec autobus za prevoz radnika koji je u vlasništvu firme ciji su radnici bili u autobusu

Ne, to je autobus prevoznika iz Sremske Mitrovice, "Sirmium bus"