October 6, 2025Oct 6 Rano jutros izgoreo restoran Familija u Požeškoj, a pre nedelju dana je gađan Molotovljevim koktelom
October 6, 2025Oct 6 27 minutes ago, msv said:Rano jutros izgoreo restoran Familija u Požeškoj, a pre nedelju dana je gađan Molotovljevim koktelomI to za 1 jak wtf pošto se počinilac nakon neuspešne akcije vratio da dovrši posao u sred policijskog uviđaja
October 6, 2025Oct 6 1 hour ago, Filozof manijak said:Ali ovo je bukvalno optuživanje Bačulova za rušenje, u onom novinarskom fazonu sa upitnikom na kraju rečenice.Da ne može da ga tuži za to besramlje.Може да га тужи. Можда чак и може да га добије. 80.000 динара за 3-5 година најмање.
October 6, 2025Oct 6 2 hours ago, Jimmy Kowalski said:Nada se da nije, ali je sumnjivo sto je tog jutra bio na ZS i pricao telefonom..Mora da je u drugoj ruci imao aku brusilicu.
October 6, 2025Oct 6 1 hour ago, ubibobi said:I to za 1 jak wtf pošto se počinilac nakon neuspešne akcije vratio da dovrši posao u sred policijskog uviđaja Ne bi me cudilo da mu je policija pomogla koliko su uvezeni sa reketiranjem.
October 7, 2025Oct 7 On 1. 10. 2025. at 9:53, spettacollo said:Onaj okačeni oglas sam video na prodavnici Mega Sunce u Meljaku. U njemu rade radnici iz okolnih sela, ali od pre mesec dana imaju i uvezene strane radnike koji slažu robu. Realno su uslovi jezivi. Nedavno čuh da su i u kladionicama smešne plate, a obrću i zarađuju milione € na mesečnom nivou. Taj deo mi nikad neće biti jasan: možeš radnika da platiš pošteno, da živi život dostojan čoveka i ne daš mu jer može ti se. Psihopate najobičnije.Moja draga je bila u kladionici do pre godinu dana, tako da iz prve ruke - plate su presmešne. Imala je oko 500€ mesečno a radila 6 dana u nedelji, smenski rad, smene od 8 do 16:30 i od 16:30 popodne do 1 ujutro. Odmor samo ukoliko i za koliko obezbediš zamenu. Praznika nema. Ponekad sama u smeni, obezbeđenje ne postoji u samoj kladionici nego postoji terenska služba pa ako se nešto desi, zoveš njih i nadaš se da nisu na drugom kraju grada.Zarada je tu u napojnicama, koje znaju da budu velikodušne, ali bilo je meseci kad nisu bile. Većina njenih koleginica je krala od igrača, pričala mi je kako bi pojedine ukrale i po par hiljada EUR za noć ako se namesti. Igrači ni ne broje pare kad dobijaju isplatu, uglavnom su pod gasom, a većini novac i nije relevantan pošto su tu zbog kockarskog high-a - neizvesnosti.
October 7, 2025Oct 7 Buržoazija se navikla na stanje koje je postojalo do pre nekoliko godina, da je radne snage u izobilju, i da može da se aka do mile volje, jer uvek ima neko drugi. Toga više nema, a oni ne umeju drugačije. Sada ili mogu da propadnu, ili da im neko stalno dovodi ljude iz inostranstva. Očigledno je da nekog socioekonomskog reboota vezanog za položaj radnika ovde i na Zapadu neće biti, sve dok ovi imaju pristup jeftinom radu spolja, a ne postoji racionalna politička opcija koja bi zaustavila imigraciju. A ovako još dugo ne može. Uporedite situaciju, unutrašnju i geopolitičku, sada i pre deset godina. Edited October 7, 2025Oct 7 by Verterdegete
October 7, 2025Oct 7 5 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:kruzi netom prica da je baculov acin trojanac za predstojece izboreima mi neki radikalski vajb, ništa osnovanoviše predosećaj
October 7, 2025Oct 7 10 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:ima mi neki radikalski vajb, ništa osnovanoviše predosećajMeni više db, možda je do halo efekta jer mi ga oduševljeno preporučio lik koji neporešivo zabada u tu stranu.
October 7, 2025Oct 7 32 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:ima mi neki radikalski vajb, ništa osnovanoviše predosećajČista predrasuda zbog krkanskog fizikusaEsid: opet kažem, ponavljam, nikakvog 4D šaha ovde nema. Edited October 7, 2025Oct 7 by Filozof manijak
October 11, 2025Oct 11 Ovo je juče okačio negde neko, ja se izvinjavam, ne mogu da nađem, ako neko zna gde je, nek mi javi pa ću preseliti post na tu temu...Odavno nisma bolji potkast otslušao... Ne samo o ekonomiji, nego generalno... Galeb je bogu hvala pustio ljude da pričaju, genijalno je...Bukvalno siže mnogih stvari o kojima ovde pričamo po raznim topicima, o pravcu društva, rat race-u, besmislenosti smera našeg društva... Milina za slušanje...