November 26, 2025Nov 26 Ovo ce uskoro verovatno na topic kod babe Cohano, ali posto se jos uvek hladi, pisem ovde.Imala sam kondenzovano mleko koje sam greskom otvorila i nisam znala sta sa njim. Cinilo mi ranije da kad god otvorim neki zapadnoevropski recept za slatkise, oni stavljaju kondenzovano mleko, i bas me je nerviralo sto mi to nemamo, ali da ne pretrazujem sad recepte po netu, pitacu ChatGPT sta da napravim.Odbacila sam predloge da pravim rafaelo kugle i tri lece, treci predlog je bio cokoladni fudge.Hm.Istopi se 200g crne cokolade sa dve kasike putera, doda 200ml kondenzovanog mleka i dva umucena jajeta, pece se 15-18 min sa 170C.Sad se ispeklo i pise da treba da se hladi sat vremena, pa jos sat-dva u frizideru 🤨.To mi je ChatGPT rekao tek kad sam ga pitala jel ok da bude po sredini jos uvek kao tecan - da, ok je, ali treba da ga hladis sat, pa jos dva.Sad nesto razmisljam da je to sve bas ispalo skupo za malu vatrostalnu posudu necega sto ce biti verovatno gnjecavo.Pisacu kakvo je ako ne dobijem samonelu 😳.
November 26, 2025Nov 26 tj. ovo je trebalo na nau iting, al neka ga sad Edited November 26, 2025Nov 26 by aram
November 28, 2025Nov 28 ruska gotova, plazma torta gotova, giba slozena i sprema za rernu. sutra giba pa guda u rernu da se lagano pece pa na visoko da krcka korica. uz to meze i razne drangulije. praznik, zurka, raspasoj.
November 28, 2025Nov 28 3 hours ago, adam said:ruska gotova, plazma torta gotova, giba slozena i sprema za rernu. sutra giba pa guda u rernu da se lagano pece pa na visoko da krcka korica. uz to meze i razne drangulije.praznik, zurka, raspasoj.
December 8, 2025Dec 8 On 22. 11. 2025. at 14:16, Mr.Mxyzptlk said:danas pilav, uz to ima corba od brokolija i zelena salata.Evo ga i moj prvenac. Ovo je za mene super sa obzirom da živim sam i da mogu da nosim na posao bez mnogo cimanja i podgrevanja i sl ali nikako da se nakanim da više kuvam jer je pitanje isplativosti u smislu pa i para, ali i trošenja vremena, seckanja, pranja sudova, blabla. Mako sam pola tepsije odmah tako da se da zaključiti da sam zadovoljan kako je ispalo.]
December 8, 2025Dec 8 Poseban gušt su mi JakeBlues fotografije uredno posloženih namirnica pred pripremu. 🎀
December 8, 2025Dec 8 Ja obozavam pirinac ali moram da priznam da je pilav medju najdosadnijim jelima ikada. Ne znam kako da ispadne ok niti se secam kada sam ga poslednji put spremao.
December 8, 2025Dec 8 35 minutes ago, glibav said:Ja obozavam pirinac ali moram da priznam da je pilav medju najdosadnijim jelima ikada. Ne znam kako da ispadne ok niti se secam kada sam ga poslednji put spremao.Isto kod mene.Obozavam pirinac, pilav, djuvec, rizoto, paelju. Retko spremam, a trebalo bi cesce da se malo ispraksiram sa vrstama pirinca, nacinom pripreme itd. Bas su mi ta jela sa pirincem misterija. I ispadnu mi dosadna, a to moze mnogo bolje.Kuvam klot pirinac kao prilog cesto i uvek se setim daleke azije i beri beri bolesti i da bi trebalo integralno zrno uvrstiti u ishranu.Imam utisak da su neki ljudi prirodni talenti za odredjena jela. Ne umem sa testom, pirincem Edited December 8, 2025Dec 8 by Sandradjer
December 8, 2025Dec 8 41 minutes ago, Sandradjer said:Isto kod mene.Obozavam pirinac, pilav, djuvec, rizoto, paelju. Retko spremam, a trebalo bi cesce da se malo ispraksiram sa vrstama pirinca, nacinom pripreme itd. Bas su mi ta jela sa pirincem misterija. I ispadnu mi dosadna, a to moze mnogo bolje.Kuvam klot pirinac kao prilog cesto i uvek se setim daleke azije i beri beri bolesti i da bi trebalo integralno zrno uvrstiti u ishranu.Imam utisak da su neki ljudi prirodni talenti za odredjena jela. Ne umem sa testom, pirincemRizoto i djuvec pravim cesto i volim. A najvise jedem isto kao prilog. U poslednje vreme najvise jedem klot u koji stavim soja sos i to mi je jelo kada mi se jede kineska hrana.
December 8, 2025Dec 8 2 hours ago, glibav said:Ja obozavam pirinac ali moram da priznam da je pilav medju najdosadnijim jelima ikada. Ne znam kako da ispadne ok niti se secam kada sam ga poslednji put spremao.samo ga dobro zamasti. ako se u rerni osusi onda nije ni za sta.
December 9, 2025Dec 9 pa da..zamastiti i zaciniti..i dovoljno tecnosti da bude kremast..i eto, formula..ja ne volim klot pirinac dok rizoto i pilav volim..
December 9, 2025Dec 9 Klot bareni pirinač oživi uz sastojke koji mu dodaju hrskavost, svežinu, ili neki poseban ukus. Volim: sitno seckani celer (stabljika), mladi luk, izlomljeni pečeni kikiriki (može i onaj neki začinjen), susam zagrejan na suvom tiganju ili kratko pržen na malo ulja sa crvenom paprikom (mlevena, čili flekice, ili sveži čili...), itd... Edited December 9, 2025Dec 9 by Ras