Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Now cooking!

Featured Replies

Bitno je da nema pecuraka i ne daj boze pavlake 😂

• Replies 11.5k
  • Views 869.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dobro su ispale, ako je verovati alavim ukućanima. Meso sam koristila pola-pola svinjski but i juneću plećku, krčkala se tri sata. Eto, sad i ovo znam da kuvam ✔️

• mammy two shoes
    mammy two shoes

pitanje za sve koji kače slike na ovoj temi. da li vi samo ovolicko pojedete ili posle slikanja dopunite tanjir?    

• Ćufte  

Posted Images

danas pilav, uz to ima corba od brokolija i zelena salata.

Screenshot_2025-11-22-14-11-53-184_com.miui.gallery-edit.jpg

Ovo ce uskoro verovatno na topic kod babe Cohano, ali posto se jos uvek hladi, pisem ovde.

Imala sam kondenzovano mleko koje sam greskom otvorila i nisam znala sta sa njim. Cinilo mi ranije da kad god otvorim neki zapadnoevropski recept za slatkise, oni stavljaju kondenzovano mleko, i bas me je nerviralo sto mi to nemamo, ali da ne pretrazujem sad recepte po netu, pitacu ChatGPT sta da napravim.

Odbacila sam predloge da pravim rafaelo kugle i tri lece, treci predlog je bio cokoladni fudge.

Hm.

Istopi se 200g crne cokolade sa dve kasike putera, doda 200ml kondenzovanog mleka i dva umucena jajeta, pece se 15-18 min sa 170C.

Sad se ispeklo i pise da treba da se hladi sat vremena, pa jos sat-dva u frizideru 🤨.

To mi je ChatGPT rekao tek kad sam ga pitala jel ok da bude po sredini jos uvek kao tecan - da, ok je, ali treba da ga hladis sat, pa jos dva.

Sad nesto razmisljam da je to sve bas ispalo skupo za malu vatrostalnu posudu necega sto ce biti verovatno gnjecavo.

Pisacu kakvo je ako ne dobijem samonelu 😳.

591260822_10163610292529559_5677806541284875888_n.jpg

tj. ovo je trebalo na nau iting, al neka ga sad

Edited by aram

ruska gotova, plazma torta gotova, giba slozena i sprema za rernu. sutra giba pa guda u rernu da se lagano pece pa na visoko da krcka korica. uz to meze i razne drangulije.

praznik, zurka, raspasoj.

3 hours ago, adam said:

ruska gotova, plazma torta gotova, giba slozena i sprema za rernu. sutra giba pa guda u rernu da se lagano pece pa na visoko da krcka korica. uz to meze i razne drangulije.

praznik, zurka, raspasoj.

source.gif

Kinesku ljuto-kiselu supu sa sastojcima koje sam imao pri ruci.

kineska-supa.jpg

On 22. 11. 2025. at 14:16, Mr.Mxyzptlk said:

danas pilav, uz to ima corba od brokolija i zelena salata.

Screenshot_2025-11-22-14-11-53-184_com.miui.gallery-edit.jpg

Evo ga i moj prvenac. Ovo je za mene super sa obzirom da živim sam i da mogu da nosim na posao bez mnogo cimanja i podgrevanja i sl ali nikako da se nakanim da više kuvam jer je pitanje isplativosti u smislu pa i para, ali i trošenja vremena, seckanja, pranja sudova, blabla.

Mako sam pola tepsije odmah tako da se da zaključiti da sam zadovoljan kako je ispalo.

]img%5D

Poseban gušt su mi JakeBlues fotografije uredno posloženih namirnica pred pripremu. 🎀

Ja obozavam pirinac ali moram da priznam da je pilav medju najdosadnijim jelima ikada. Ne znam kako da ispadne ok niti se secam kada sam ga poslednji put spremao.

35 minutes ago, glibav said:

Ja obozavam pirinac ali moram da priznam da je pilav medju najdosadnijim jelima ikada. Ne znam kako da ispadne ok niti se secam kada sam ga poslednji put spremao.

Isto kod mene.

Obozavam pirinac, pilav, djuvec, rizoto, paelju. Retko spremam, a trebalo bi cesce da se malo ispraksiram sa vrstama pirinca, nacinom pripreme itd. Bas su mi ta jela sa pirincem misterija. I ispadnu mi dosadna, a to moze mnogo bolje.

Kuvam klot pirinac kao prilog cesto i uvek se setim daleke azije i beri beri bolesti i da bi trebalo integralno zrno uvrstiti u ishranu.

Imam utisak da su neki ljudi prirodni talenti za odredjena jela. Ne umem sa testom, pirincem

Edited by Sandradjer

41 minutes ago, Sandradjer said:

Isto kod mene.

Obozavam pirinac, pilav, djuvec, rizoto, paelju. Retko spremam, a trebalo bi cesce da se malo ispraksiram sa vrstama pirinca, nacinom pripreme itd. Bas su mi ta jela sa pirincem misterija. I ispadnu mi dosadna, a to moze mnogo bolje.

Kuvam klot pirinac kao prilog cesto i uvek se setim daleke azije i beri beri bolesti i da bi trebalo integralno zrno uvrstiti u ishranu.

Imam utisak da su neki ljudi prirodni talenti za odredjena jela. Ne umem sa testom, pirincem

Rizoto i djuvec pravim cesto i volim. A najvise jedem isto kao prilog. U poslednje vreme najvise jedem klot u koji stavim soja sos i to mi je jelo kada mi se jede kineska hrana.

2 hours ago, glibav said:

samo ga dobro zamasti. ako se u rerni osusi onda nije ni za sta.

pa da..zamastiti i zaciniti..i dovoljno tecnosti da bude kremast..i eto, formula..

ja ne volim klot pirinac dok rizoto i pilav volim..

Klot bareni pirinač oživi uz sastojke koji mu dodaju hrskavost, svežinu, ili neki poseban ukus. Volim: sitno seckani celer (stabljika), mladi luk, izlomljeni pečeni kikiriki (može i onaj neki začinjen), susam zagrejan na suvom tiganju ili kratko pržen na malo ulja sa crvenom paprikom (mlevena, čili flekice, ili sveži čili...), itd...

Edited by Ras