May 10May 10 9 hours ago, ultra plasticni said:u rebrima nema mnogo mesa, tako da ti se ovo i dalje racuna kao čurkena ovima je bilo bas fino mesa...cak smo jeli dva dana
May 31May 31 odvalio muziku i kuvam za nekoliko dana. pravim sataras za danas i da ostane kao prilog par dana tokom nedelje. rknuo u air fryer par patlidzana, ispekao, oljustio, iseckao i stavio sa strane. rknuo dve ture paprika, mesnate silje i nekoliko ljutih. oljustio, iseckao i sa strane. naseckao bluka i cluka mashallah. proprzio luk i bluk, dodao paprike i patlidzane pa i to jos malko proprzio. ubacio konzervu paradajza, svezeg bosiljka, origana, soli i bibera i eno se krchka. vode ne treba, bilo oho-ho iz paprika i patlidzana. kad zavrsi, deo u tiganj, tuknem par jaja na oko (shakshuka fazon) i udri. kupio odlican hleb (sourdough) s hrskavom koricom specijalno za to, belo vino u frizideru, smesi mi se gozba.
June 19Jun 19 mafini sa kajsijama..htela sam klasicno u tepsiji pa od gore polovine kajsije ali mi je djuvecara zauzeta a imam samo jos veliku tepsiju od rerne....moram kupiti jos jednu djuvecaru..
June 27Jun 27 Eci peci pec. Prepelice, nisam imao vremena da tražim šta i kako kad su se odledile, jer nikad nisam pravio. Pa ih samo stavio u rernu na 10 min, zalio crnim vinom i dopekao još 10 min da ispari vino. Ako ima neko predlog za sledeći put, rado ću da čujem Nisu inače divlje nego sa farme.
June 27Jun 27 48 minutes ago, aram said:@bios ja to ovakoSuper izgleda sa tim grožđem, ali bih izbegao rolovanje jer je bilo taman masno i solidno jako. Zapravo mi se svidelo ovako minimalistički iako je bila full improvizacija kad se meso otopilo za bukvalno pola sata
June 27Jun 27 ove moje su bile baš sitne i nemasne, moralo se zaštiti nečim. ja sam malo preterao sa grožđem, ali šta ću kad volem ima tu i šalota na četvrtine proprženog prethodno, belog luka u ljusci, komad jabuke u svakoj ptičici... ima dosta recepata na tu foru, lako ćeš naći ako te zanima. ja se spremam da ih sledeći put umotam u vinov list, to mi deluje zanimljivo.
June 27Jun 27 Nije da me ne zanima, nego nemam ti kad. I ova improvizacija je pala dok su deca cvrčala gladna da se njima spremi ono što oni jedu. Ali za ovo barem imam mušterije, pa će bidne opet prilika. Nije ni preskupo, dve ptičice su malo preko $10.
June 27Jun 27 Mada deluje fensi nije ovo ništa komplikovano i brzo je gotovo, trust me. Posebno ako su, kao što kažeš, malo masnije pa ne mora slaninica.
June 28Jun 28 Kupio sam neke kolažkore, brzopleto otskenirao brkod bez popusta a onda dodatno utranbovo kraj u korpi nabiciklu, te su od namotanih ispale naslagane. Doduše, plinska lerna je lepo ravnomerno ispekla i ozdo i ozgo i tatrane, bez prevrtanja&vađenja a puter sve učini.. kako da kaem, svečanije? Edited June 28Jun 28 by makaronee Ijednoidrugo
Saturday at 15:492 days Ja sam danas po prvi put u životu napravio kolač i taj osećaj ponosa urađenim me drži ceo dan. Budite blagi u kritikama. Hvala unapred. Falilo mi šećera u prahu da pospem.Šveca dala recept i rasturio sam ga realno.Glupo mi je da ga pišem za ovu jednostavnost ali me ne mrzi ako neko hoće.
Saturday at 16:412 days Što bismo rekli mi mladi: Svaka čast, @pariah , možeš uvek lepo da se najedeš. Super je osećaj kad nešto praviš ili radiš prvi put, pa ti još uspe i to pojedeš u slast kao nagradu.Vidi, Višnjice, @barfly , opet si nekome u tanjiru! Do kraja ove godine od tebe će ostati samo koštica.Onda ću te zvati Koštunica. Edited Saturday at 16:422 days by Klara