October 18, 2025Oct 18 Pileći kari, tj. preciznije pileća korma, sa sastojcima koji su mi bili pri ruci. Piletina se preko noći marinirala u mešavini belog luka i djumbira (blendirano u pastu), grčkog jogurta, soli, kurkume, neke domaće dimljene slatke crvene paprike, čilija u prahu, i malo garam masale. Ovaj put pileći karabatak.Nisu na slici jer su se natapali u šolji vrele vode, ali će svakako biti dodani, indijski orasi (oko 15tak komada).
October 18, 2025Oct 18 1 hour ago, JakeBlues said:Pileći kari, tj. preciznije pileća korma, sa sastojcima koji su mi bili pri ruci.Piletina se preko noći marinirala u mešavini belog luka i djumbira (blendirano u pastu), grčkog jogurta, soli, kurkume, neke domaće dimljene slatke crvene paprike, čilija u prahu, i malo garam masale. Ovaj put pileći karabatak.Nisu na slici jer su se natapali u šolji vrele vode, ali će svakako biti dodani, indijski orasi (oko 15tak komada).Evo kako izgleda pred kraj kuvanja:
October 18, 2025Oct 18 Moj današnji ratatouilleU tepsiji gore: pečena crvena paprika, cluk, bluk, mulje, biber. Kasnije izblendano uz šolju domaćeg kuvanog paradajza.To sam sipala u tepsiju, a onda naređala tikvice, patlidžan i sveži paradajz. Posula biberom u zrnu, malo susama, malo mlevenog kikirikija. U tanjiru: ratatouille preko pire krompira, rukola i ruski pelmeni, malo za meze. Mama se oduševila!
October 23, 2025Oct 23 done. samo ne znam koliko kis. pavlake stavite @ivy posto je meni sve to bilo bas gusto, pa sam dodao mleka. a odozgo 2 snite gaude, nista drugo nemam..
October 23, 2025Oct 23 ma moze i malo mleka..moze stagod mlecnog..ovo je idealno jelo za potrositi ostose mlecnog koji se vuku po fridzu ..nema greske..sve 5 Edited October 23, 2025Oct 23 by ivy
October 23, 2025Oct 23 pojeo sam bez hleba jer ceo dan zaboravljam da kupim. bruutalno je ispalo. hvala za recepat
October 24, 2025Oct 24 13 hours ago, Mr.Mxyzptlk said:pojeo sam bez hleba jer ceo dan zaboravljam da kupim. bruutalno je ispalo. hvala za recepatsuper,drago mi je
October 25, 2025Oct 25 progutao. odlicno ispalo za prvi put... dodao mocarelu ipak pred kraj kuvanja sa spagetama a odozgo narendao parmezana i bibera.