Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Now cooking!

Featured Replies

Misim kako onda jedu u restoranima?

Ako misle da tu jedu baš jako sveže spremljenu hranu onda se grdno varaju.. Gomila komponenti se sprema ranije, neke i danima ranije..

• Replies 11.5k
  • Views 867.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dobro su ispale, ako je verovati alavim ukućanima. Meso sam koristila pola-pola svinjski but i juneću plećku, krčkala se tri sata. Eto, sad i ovo znam da kuvam ✔️

• mammy two shoes
    mammy two shoes

pitanje za sve koji kače slike na ovoj temi. da li vi samo ovolicko pojedete ili posle slikanja dopunite tanjir?    

• Ćufte  

Posted Images

Povh svega, imaš jela koja su bolja drugi, treći dan.

4 hours ago, Muzzy said:

Povh svega, imaš jela koja su bolja drugi, treći dan.

za njih to ne postoji. skuvaju djezvu pasulja, pojedu i cao.

mozda sam zao covek al rekao bih da lazu. to je najlogicnije objasnjenje.

Složila bih se @adam Attention seeking pahuljice, oh tako su specijalne dry

uglavnom su jela sa krmpirom losija drugi dan.

sarma, pasulj, to sve moze da se jede po 2-3 dana lagano. u to ime spremih sladak kupus za 2 dana ofc

krompir je generalno teska prevara

7 minutes ago, ultra plasticni said:

krompir je generalno teska prevara

kad bolje razmislim, krompir je jedino sto pravim samo kolko cu pojesti. i to ako pecem za uz meso, tipa prepolovim jedan il ga iseckam) pa rknem u airfrier. al ako je paprikas il corba pa ostane, to podgrejem sutra il prekosutra.

On 21. 1. 2026. at 22:06, Tihajeza said:

Ne znam za koji je ovo topik, ali jeste o ishrani.

Evo danas sam prvi put u životu čula da neko jede samo hranu koja se spremi i pojede odmah.

Ostavljanje u frižideru, pa jedenje sutra, pa čak i kasnije, od ujutru do uveče (bilo uz podgrevanje ili ne) je apsolutni 'nou gou'.

Ja zaista prvi put čujem da je nekome to apsolutno moranje. I to ne jedna, nego za istim stolom još jedna osoba prijavi da i ona tako.

Razlog: prvoj osobi "se gadi" da jede od juče, druga -tako je njena majka uvek radila i to joj je normalno.

Dosta zajebano za time management u toku radne nedelje, ali eto, ima i toga...

Moja majka je meni solila pamet da se detetu ne podgreva hrana, pa sam ja u tim danima kuvala mini verzije svega samo za dete. Tada sam bila dosta izbezumljena pa sam nasedala na sve. I potrajalo je dok sam se setila da je ta riznica mudrosti od moje matere mene othranila na majonezu i margarinu. Moreee😡

Edited by Sara

Kad sam bio klinac, na pitanje sta najvise volim da jedem rekao sam krompir gulas podgrejan.

20260124-121709.jpg

Venison shoulder, bice neki gulaš u pivu, guinness vjerovatno.

U međuvremenu sam postala Ras (avokado)

Kajganica s češkim sirom s pivom, i domaća kobaja

IMG_20260124_092355.jpg

Pečeni krompir s kačkavaljem. I avokado 🙏IMG_20260125_141220.jpg

Ovaj okrajak kobaje si ostavila za privezak? D

ja danas pravim, kao i svaki burns night, haggis, neeps and tatties i obavezni viski sos. haggis je danas lako praviti, rkne se u mikrovalnu na desetak minuta i gotovo. neeps je turnip, nema kod nas, korenasto povrce steklo slavu uz boldrika. od toga se pravi pire, klasika kao od krompira. tatties (potatoes) klasicni krompir pire. oba pirea s puterom i mashallah bibera. jedino sto ja nisam neki ljubitelj tog turnipa pa ga ne kuvam u vodi nego u govedjoj supi, da ima malo drugaciji ukus. posle procedim, krknem putra, soli i bibera i izbubam stapnim mikserom. ide uz hagis, ne mogu da gresim dusu. viski sos jednostavan - kao klasicni biber sos za odrezak uz dodatak viskija. lepo se sve to uklapa.

krompir i turnip se cede, sos gotov, hagis ce u mikrovalnu kad krenem da gnjecim. jedva cekam.

1 hour ago, adam said:

neeps je turnip, nema kod nas,

Nema repe u Srbiju? Ima sigurno ali se vjerovatno vise koristi kao stocna hrana pa se rijetko vidja po pijacama.

Turnip, swede, rutabaga, porodica brasica kao kupus.

Hagis sam jeo u Scotchlandu prije jedno 25 godina. Nisam bio odusevljen tada pa nikad poslije nisam. Mozda bih mu trebao dati jos jednu sansu? To tvoje zvuci dobro.

29 minutes ago, Seabass said:

Nema repe u Srbiju? Ima sigurno ali se vjerovatno vise koristi kao stocna hrana pa se rijetko vidja po pijacama.

Turnip, swede, rutabaga, porodica brasica kao kupus.

Hagis sam jeo u Scotchlandu prije jedno 25 godina. Nisam bio odusevljen tada pa nikad poslije nisam. Mozda bih mu trebao dati jos jednu sansu? To tvoje zvuci dobro.

ima repe (bela i crna, obe bele kad se preseku samo crna je crna spolja). Nema zute, bar ne da ja znam.

da, mislim da je vreme da hagisu das jos jednu sansu. sad si mozda u godinama kad bi to cenio. rolleyes