December 9, 2025Dec 9 meni pilav ide u kompletu sa supom. rknem u lonac meso (il pilece za supu il junece il oboje), sargarepu, belu zelen, celer, biber... nalijem vodom i kuvam. dugo i potiho. kad je skuvano zacinim, rknem pirinac u tepsiju, zalijem supom da ogrezne i u rernu. meso i povrce u ciniju, ostatak supe zakuvam s rezancima il knedlama i to je to. pilav jedem mlak s ladnim kiselim mlekom. tako me naucili odmalena. prvo supa, zatim rinflajs pa na kraju klot pirinac s kiselim mlekom. osim s proleca kad ima sezonske zelene salate. tad sa zelenom salatom. @Ras ja volim da natrpam izlomljeni kikiriki po vrhu kad jedem kari s pirincem. nema veze koji, hrskavost radi u svakom.
December 9, 2025Dec 9 pilav samo persijski otkad sam prvi put probao. svež nar, neki dip na bazi jogurta i kofte uz to i mrmnj
December 9, 2025Dec 9 pravim ja i taj kad nisam lenj al uz ovaj kevin sam odrastao. sto kazu ovde confort food.
December 9, 2025Dec 9 Spremam pilav, integralni pirinac Piletina i povrce.Svidja mi se kako kolega @adam jede. To kiselo mleko dodje kao dezert. Cesto posegnem za tim nakon obroka (4-5 kasicica kiselog mleka promesam i zasladim se). Ne znam da li je pametno Edited December 9, 2025Dec 9 by Sandradjer
December 9, 2025Dec 9 9 minutes ago, Sandradjer said:Otkako ga pomenuse ne izbija iz glave. Mozda imam nedostatak vitamina B Dobro, sad ces da apsorbujes iz pilava
December 9, 2025Dec 9 3 minutes ago, Lancia said:Dobro, sad ces da apsorbujes iz pilava Onda izvolte malo tiamina
December 9, 2025Dec 9 2 minutes ago, Sandradjer said:Onda izvolte malo tiamina Poslednji pilav sam pojeo ima oha ha tome, spremio drugar Hrvat, sa tintom hobotnice. Udavio sam se koliko je dobar bio.Inace nisam ljubitelj pirinca, paelju tek ne volem.
December 9, 2025Dec 9 6 minutes ago, Lancia said:Poslednji pilav sam pojeo ima oha ha tome, spremio drugar Hrvat, sa tintom hobotnice. Udavio sam se koliko je dobar bio.Inace nisam ljubitelj pirinca, paelju tek ne volem.Eto sad mi se jede hobotnica (izmedju ostalog bogata je B6 vitaminom).Paelju jos i pojedoh u slast, ali dobar rizoto ne pamtim kad sam jela.Dobri su Hrvati s rizom Edited December 9, 2025Dec 9 by Sandradjer
December 20, 2025Dec 20 Popular Post Danas gibanica:Nažalost ne postji način da se digitalizuje miris i zakači na forum
December 20, 2025Dec 20 Ne volim mnogo gibanicu, ali i dalje obožavam tvoj raspored namirnica! 🫠 Mnogo mi je inspirativno i motiviše.Kao kod nje: https://www.proverenirecepti.com/2025/05/tri-lece.html?m=1