October 25, 2025Oct 25 čorba od bundeve se zove.unutra su još glavica bluka, dva crvena luka i nekoliko krompirića sitnijih. ispeko u rerni, dodao konzervu pelata, supu. pasirao pa dokuvao. gostuju tikvice, mileram i mulje. tu su još van kadra bili grilled cheeses.ono namazani hlebovi puterom, nariban sir preklop pa na tiganj. to je bilo da i deca nešto izedu.
October 25, 2025Oct 25 tikvice sam u tiganju. video recept da se karamelizuju tako al sam po sećanju radio pa preskočio ključan detalj.trebalo je preseći, izrezbariti, utrljati so i onda turiti u mikrotalasnu. to bi ih rešilo viška vlage i to sam zaboravio. onda se face down stave u hladno ulje u tiganju i navrne na srednju vatru i poklopi u nekom momentu. kad je lice dole searovano i karamelizovano okreneš na još kratko. imam patku u frulidžu za sutra.
October 26, 2025Oct 26 46 minutes ago, igoraki said:PatketinaSačuvaj me bože kako sam pročitala... ☠️
October 26, 2025Oct 26 Nije baš cooking, zapravo je baking, ali dobro - evo jedne leeeeenje piletine za nedeljni ručak:
October 26, 2025Oct 26 Danas popodne cooking. Uzeo prvi put da pravim turkey tenderlions, što bi se prevelo otprilike kao ćureća pečenica. To je onaj mekani komad od prsa koji je kod pileta samo jedan strajp, ali kod ćuretine je značajan komad. Marinada so, biber, dehidrirani cluk, bluk i timijan, propržio na skiletu prvo slaninu (ćureću opet lol), pa meso, zatim krompir. I onda sve to u rernu na 40-tak min. Cool komad mesa, praviće se ponovo. Deca vse razvalila, čak i mlađe koje mrljavi u poslednje vreme.