Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Now cooking!

Featured Replies

16 hours ago, Svemir Zeka said:

Gulaš od pileće jetrice i šampinjona by me, i česky knedly, loše isečene, by me

IMG_20251230_151224.jpg

Svaka cast za knedle! Kupljene gotove (gde) ili pravljene?

• Replies 11.5k
  • Views 867.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dobro su ispale, ako je verovati alavim ukućanima. Meso sam koristila pola-pola svinjski but i juneću plećku, krčkala se tri sata. Eto, sad i ovo znam da kuvam ✔️

• mammy two shoes
    mammy two shoes

pitanje za sve koji kače slike na ovoj temi. da li vi samo ovolicko pojedete ili posle slikanja dopunite tanjir?    

• Ćufte  

Posted Images

4 minutes ago, vracharac said:

Svaka cast za knedle! Kupljene gotove (gde) ili pravljene?

U Pragu kupljene rolleyes mada mislim da mogu i da se naprave, ne naročito teško...baš ću da proučim. Ove su obične, mogu recimo one s iseckanim hlebom, pa umešeno u dodatno testo. I doda se krompir u testo, i tako

vrlo je jednostavno. a ne dodaje se krompir u ove obične, to je više švapski stil. te sa krompirom budu gumastije, zbijene, ja ih ne volim. a najbolje ih je seći koncem, dok su još tople. omotaš konac oko valjka i zategneš.

25 minutes ago, Svemir Zeka said:

U Pragu kupljene rolleyes mada mislim da mogu i da se naprave, ne naročito teško...baš ću da proučim. Ove su obične, mogu recimo one s iseckanim hlebom, pa umešeno u dodatno testo. I doda se krompir u testo, i tako

Moja zena je svojevremeno pravila slovenacku varijantu - hleb se umota u krpu pa se kuva na pari pa secka i onda ne secam se dalje, ali to ispadne iato zbijeno

pa da, ovo se ne uvija u krpu, mora da ima prostora da se širi. samo treba paziti da voda ne ključa prejako, da se ne raspadne.

Pre dva dana usolio i zacinio, danas zapekao u tiganju, tek toliko da "zatvorim" malo komad.

Pa na resetku iznad povrca, ulio i malo bujona, malcice i vina, zamotao u foliju i sad ce na jedno 4 sata na 150 stepeni.

IMG-20251231-115419.jpg

IMG-20251231-115926.jpg

IMG-20251231-120815.jpg

Edited by JakeBlues

Riblja čorba.

Ne menja se tim koji pobeđuje.

Hvala @renne heart

Srećni praznici svima koji slavimo po Julijanskom kalendaru!

viber-image-2026-01-06-12-52-41-347.jpg

P.S. na zahtev publike je moralo nešto "kašikom", i eto...

For the better right blank(1).png

2 hours ago, JakeBlues said:

Srećni praznici svima koji slavimo po Julijanskom kalendaru!

viber-image-2026-01-06-12-52-41-347.jpg

P.S. na zahtev publike je moralo nešto "kašikom", i eto...

viber-image-2026-01-06-16-26-14-079.png

Sad ide na terasu da odmara do sutra...

Ja sam cistio i pripremao sarana veceras, to je toliko ljigavo stvorenje da smo se jurili dobrih 20 min. Sekunda je falila da ga zavitlam s balkona. No dobro. Srecni praznici.

On 28. 12. 2025. at 17:54, aram said:

butter milk je ubedljivo najbolja marinada za piletinu.

Od sasd kupujem buttermilk redovno.

Juce sam umutio jos 500ml dbl creama u puter i od buttermilka napravio marinadu za piletinu.

Buttermilk, garlic powder, onion powder, salt & pepper, simples. Pilece karabatke dekostirao i stavio u marinadu oko sat vremena.

Kosti i kozu sam zapekao u relni sa nesto luka, bluka i par mirodjijskih biljki iz baste (bay i thyme). Kad se zapeklo, deglazirao sa malo bijelog vina, prebacio u serpu, dodao vode i kuhao oko sat. Stock done.

Marinirane karabatke proprzio na homemade puteru, pa dodao kasiku engleskog senfa, nekog povca, jos malo bvina, stock i buttermilk marinadu. Redukovao pola i dobio sam fenomenalan fricassee. Zaboravio sam okinuti fotku, drugi put.

• 2 weeks later...

Ne znam za koji je ovo topik, ali jeste o ishrani.

Evo danas sam prvi put u životu čula da neko jede samo hranu koja se spremi i pojede odmah.

Ostavljanje u frižideru, pa jedenje sutra, pa čak i kasnije, od ujutru do uveče (bilo uz podgrevanje ili ne) je apsolutni 'nou gou'.

Ja zaista prvi put čujem da je nekome to apsolutno moranje. I to ne jedna, nego za istim stolom još jedna osoba prijavi da i ona tako.

Razlog: prvoj osobi "se gadi" da jede od juče, druga -tako je njena majka uvek radila i to joj je normalno.

Dosta zajebano za time management u toku radne nedelje, ali eto, ima i toga...

ta hrana mora da su tost sendvici i kvik supica od paradajza,

Bogami kod mene bi dobili hranu i od 5dana u frižideru 😁

Ali to je max

Mislim da je jednom nešto bilo 7dana ništa joj nije falilo ali ne bih preporučila

I često od ostosa nekoliko ručkova u toku nedelje nastane bar jedan u razmaku od 3-4 dana..

Ali ok ako tako vole njihova stvar, tj problem 😁