October 6, 2025Oct 6 6 minutes ago, JakeBlues said:Uvek sam dobre volje :) oko 10tak komada crnih kineskih "wood ear" pečurki rehidriranih i iseckanih na tračice (ovo u principu većina nema u svojoj kući uvek, ali imaju da se kupe dehidrirane u kineskim radnjama i vrlo su jeftine, no ako ih nemate nije drama), imam ja punu kanticu
October 6, 2025Oct 6 Fala @JakeBlues na detaljnom crtanju, ja sam vizuelni tip a ovo tvoje skoro ko video i ko bog je sto je piletina u pitanju.
October 6, 2025Oct 6 @Mr.Mxyzptlk i da se narenda nekog sira ? kod mene nista bez sira ...salim se...ne vidim zasto ne bi moglo..
October 6, 2025Oct 6 Može "musaka" od karfiola sa tunjevinom umesto mesa *.😁Ja napravim bešamel, pa u njega umešam rendanoga sira, konzervu tunjevine, kašičicu senfa (najbolje onog zrnastog), i cvetiće kratko obarenog karfiola. To sunem u tepsiju, pospem sa još malo rendanog sira, pa zapečem.Lepo je i hladno.*Ovako kod mene često...Jednom sam u studentskim danima nabrajala svom dečku, a sadašnjem mužu, čime se sve mogu puniti paprike. On ubogi večito gladni student, na to kaže kako je čuo da ih neki i mesom pune... To čula moja majka pa ga sutradan zvala na ručak (na regularne punjene paprike, a ne neke iz te moje nabrajalice).
October 10, 2025Oct 10 Kuvam onaj ruski grašak....na šta li će sa izađe, bog znaStaviću sliku ako bude bilo prihvatljivo
October 10, 2025Oct 10 Evo...lepšeg je ukusa nego što izgledaA ovo popodne: salatica s junetinom i pečenim paprikama i susamom 😍
October 10, 2025Oct 10 2 hours ago, Svemir Zeka said:Evo...lepšeg je ukusa nego što izgledaSva sreca, zamisli da je ukusno, kao sto izgleda ekekeke
October 10, 2025Oct 10 2 minutes ago, Lancia said:Sva sreca, zamisli da je ukusno, kao sto izgleda ekekekeMhm, čak i ne izgleda toliiiiko loše
October 12, 2025Oct 12 Danas sam bila, jesam, i biću vredna. Prvo ovoLevo su zelene njoke sa crvenom paprikom (kasnije ću staviti pavlaku i parmezan), a desno se peku: karfiol, batat, crni luk, brli luk, šargarepa i peršun, maslinovo ulje. Kasnije dodajem malo supe, biber u prahu i ceo. Ukras: karamelizovani luk i prutići povrća koje nisam izblendala. Kapiram da mi je ova karfiol čorba nešto najbolje što umem da spremim 😊