September 16, 2025Sep 16 Grašak, svinjski vrat, desno je šopska, levo izmišljena salata s dinjom 🙄 na kraju sam samo nju pojela celu.
September 16, 2025Sep 16 bas sam hteo da pitam jel pojela sve to :/ imam isti posluzavnik...kuvam corbicu od povrca... ubacio sta se naslo, bice fino..sto je grasak odvojen od mesa, u posebnoj posudi? :) @Svemir Zeka Edited September 16, 2025Sep 16 by Mr.Mxyzptlk
September 16, 2025Sep 16 2 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:bas sam hteo da pitam jel pojela sve to :/ imam isti posluzavnik...kuvam corbicu od povrca... ubacio sta se naslo, bice fino..sto je grasak odvojen od mesa? :) @Svemir ZekaGrašak je od juče ostao, unutra ima junetina, a ovo je danas i šnicla uz jučerašnji grašak
September 16, 2025Sep 16 46 minutes ago, Filozof manijak said:Dobra ta dijeta, sviđa mi se Sipala sam samo za slikanje
September 16, 2025Sep 16 1 hour ago, Svemir Zeka said:Sipala sam samo za slikanje Posle si odlozila telefon i pri`vatila se hleba i escajga?
September 16, 2025Sep 16 14 minutes ago, kronostime said:Posle si odlozila telefon i pri`vatila se hleba i escajga?Posle sam pojela pola šnicle, dva zalogaja graška, pola šopske i celu onu s maslinama salatu.
September 17, 2025Sep 17 zgotovio carski cottage pie danas, lagano uz rad. sad izeo tanjir, cenim da ima za jos dvaput. srecan!za one koji su zainteresovani, evo recepta. lagano proprzio dve glavice crnog luka i par cenjeva bluka na malo ulja. u to dodao par sargarepa, stap celera i jednu papriku (sve naseckano na kockice, naravno) i jos lagano dinstao uz redovno meshanje dok nije fino omeksalo. dodao pola kila mlevene junetine pa i to krchkao i meshao jos jedno dvadesetak minuta na tihoj vatri. spricnuo vustera, posolio, pobiberio i par puta strcnuo paradajz pirea iz tube. u to dodao pola case vode (da se sve sjedini) mesao i krchkao jos neko vreme dok sva voda nije isparila. iskljucio i ostavio sa strane. u drugoj serpi skuvao jedan oveci krompir i pola tikve (butternut squash, to imao) iseckano na kockice. dobro iscedio, dodao bogato putera, malo mleka i soli i napravio fini glatki pire. roknuo u keramicku posudu meso s povrcem, preko toga bacio pire, poravnao i narendao cedara preko toga. ne treba bogato (debelo), tek da pokrije pire, da se oseti malo al da i ostali ukusi dodju do izrazaja. rkno u rernu na 180 dok se nije pomalo zarumenelo, nekih 20-25 minuta, izvadio i ostavio da se malo ohladi. uz to zelena salata. nisam pio vina posto radim al veceras cu i to.
September 17, 2025Sep 17 e, da, samo da dodam, proslo vreme za edit pa moram ovako - klasicni recept je s krompir pireom bez tikve i bez sira ozgo al ostalo pola tikve od pre neki dan pa rekoh da iskoristim. daleko od toga da je lose s tikvom al moram priznati da vise volim klasicni pire, podseca me na punjene paprike s pireom iz detinjstva.
September 19, 2025Sep 19 pored svetlo ljubicastih sa belim strafticama pojavio se i beli patlidzan u mom selu uzela sam dva..nesto kontam da ih ispohujem...nisam pohovala nista hiljadu godina..
September 19, 2025Sep 19 evo ih beliprvo sam imala ideju da pohujem u susamu u koji sam ubacila seme korpive ali sam posle prve ture shvatila da je to malo jak poh za nezne patlidzane..a i vatra mi je malo pobegla pa sam nastavila sa brasno/jaja/brasno pohom i smanjila vatrunisam dovoljno ni posolila ali je koja kap limuna iscedjena po komadu spasila stvar i divan je beli patlidzan...blag i kremast...svidja mi se!
September 19, 2025Sep 19 Ja nešto slično kao @adam danas, samo moj je fisherman's pie jer ne volim baš meso.Lagano obarim filete dimljene ribe u mleku. Od tog mleka skuvam bešamel, pa iscepkam unutra onu ribu i dodam neke račiće odokativno (imam uvek kesu u zamrzivaču pa odledim kad mi koliko treba). Posolim i pobiberim po ukusu i dodam solidno seckanog peršuna i malo limunovog soka.Na dno vatrostalne posude stavim sloj obarenog blago posoljenog spanaća, dodam malo belog luka. (Obično i spanać za ovakve situacije imam zaleđen, pa samo izvadim koliko mi kockica treba i kad su polu-odleđene iseckam ih i ocedim vodu.)Preko spanaća riba u bešamelu. Preko toga pire od krompira, pa odozgo rendani sir, a kad nemam sira ovde- onde sitne kockice maslaca. Površina krompira ne treba da je glatka, ja viljuškom napravim brazdice, pa one lepo potamne prilikom pečenja.Nije fotogenično ali je jako ukusno.
September 24, 2025Sep 24 On 23. 9. 2025. at 13:59, ivy said:gratinirani karfiol..imala nekih sireva da potrosim..Kako ovo praviš? Kod mene ima karfiol da se potroši...