February 21Feb 21 12 hours ago, Svemir Zeka said:Hvatam sebe kako mi se skraćuje lista želja, i oblikuje na 4-5 ključnih tačaka (ljudi, minus jedan), i okej sam s tim.isto.12 hours ago, Svemir Zeka said:Ionako će sve te pročitane knjige i doživljaji jednom biti izgubljeni, kao suze na kiši 🕊️u mom slučaju (i u slučajevima drugih ljudi koji ovoliko zaboravljaju) - biće izgubljeni i pre nego što odem kod zvezdica™.
February 21Feb 21 13 hours ago, Svemir Zeka said:Izgubljeni kao suze na kišiPod tušem ili na kiši, i suze nađu put.Ništa nije izgubljeno dok se kreće...
February 21Feb 21 On 1. 1. 2026. at 20:59, burekdzija said:Sto sam stariji, sve cesce hvatam sebe u mislima kako verovatno vise nikada necu ponovo procitati Prusta ili Zlatno runo ili Cercilove memoare (dakle „velika“ dela), jer prosto necu imati vremena, a zeleo bih. Nemam strah od smrti kao takve, ali me onda uhvati neka velika tuga. Kao i kad pomislim da ce se roditi neki novi Prustovi i Pekici, a ja necu ni znati za to. To me isto cini tuznim, ne uplasenim, nego bas duboko tuznim.Da, to i mene čini tužnim, ograničenost našeg života na samo određena iskustva i znanja koja su nam dostupna trenutno. Kako će svet izgledati 2500e godine? Ili 2150? Voleo bih da znam ali isto tako znam da od toga nema ništa.
February 22Feb 22 On 21. 2. 2026. at 1:31, Shan Jan said:Ti si bar dosta svog prenela na klince, sta da kazemo mi koji se nismo orodili, ove servere koje dizem ima da neko zameni za godinu dana, ni dokumentaciju niko nece da mi cita Ako bas zelis biti roditelj, uvek mozes,, samohranih majki koliko hoces 😁, deca za usvajanje...Mi, realno, uopste nismo bitni cim nismo otkrili "toplu vodu" za drustvo do sada. Samo smo kap u beskonacnom okeanu. Zato treba sto vise osetiti, doziveti na samrti ne bude zao.Ja, sto se mene tice, vec mogu da idem 😁. Al mora prvo pas da ne bi patio, jer bi umro bez mene od "broken heart". Al, nazalost, zivecu barem jos 30 godina, tako da moram da smislim kako kvalitetno to vreme da ispunim.Mozda se obogatim pa izgradim neko bolnicko krilo negde u srbiji 😁 ili skolu.... 🤷🏼♀️ Edited February 22Feb 22 by mustang
February 22Feb 22 4 minutes ago, pariah said:Da se kolektivno pogleda i da zaključavamo topik.Moj najomiljeniji film svih vremena ❤️
April 2Apr 2 Nije strah od smrti, već posle smrti.Majstor, znam ga ceo život, došao da se dogovorimo oko ograde. I ja ponavljam da hoću iste šarafe i sve kako je bilo, a on ponavlja ‘znaš kakvih šarafa ima kupit’. I gleda me sa osmehom i kaže: “Jadna ne bila, i ćaća bi ti menj’o kad je bilo nešto bolje, a ti hoćeš da zakočiš.” Edited April 2Apr 2 by Boksi Typo
April 2Apr 2 2 minutes ago, Boksi said:Nije strah od smrti, već posle smrti.Majstor, znam ga ceo život, došao da se dogovorimo oko ograde. I ja ponavljam da hoću iste šarafe i sve kako je bilo, a on ponavlja ‘znaš kakvih šarafa ima kupit’. I gleda me sa osmehom i kaže: “Jadna nebila, i ćaća bi ti menj’o kad je bilo nešto bolje, a ti hoćeš da zakočiš.”Gde ces naci srafove koji su se proizvodili pre 40-50 godina?Jedino da odes u gvozdjaru, kupis odgovarajuce srafove i zamenis SVE.
April 2Apr 2 1 minute ago, kronostime said:Gde ces naci srafove koji su se proizvodili pre 40-50 godina?Jedino da odes u gvozdjaru, kupis odgovarajuce srafove i zamenis SVE.Potpuno ću da te ignorišem. Nije Majstorski topic
April 2Apr 2 4 minutes ago, Boksi said:Potpuno ću da te ignorišem. Nije Majstorski topic Svi dodjemo nekad u fazu kada se pitamo sta bi izmenili u zivotu da mozemoAko bi izmenili - onda to ne bi bio taj zivot koji smo proziveli i iskustvo koje smo iz toga stekli - ma kakvo bilo.Ono sto smo sada je proizvod svega sto smo do sada uradili, odlucili i onoga sto nam se desilo i to nas cini ovakvima kakvi smo.Kakvi bi bili?O tome ne vredi razmisljati.
April 2Apr 2 u toku ovoga meseca se selimselila sam se do sada mali milion putaali, sad se selim iz kuće u kojoj sam živela 25 godina, u stan od cca 60 m2. za mene i mužasva racionalizacija je tu. bliže je centru, povoljnija lokacija za mnoge aktivnosti i potrebe, lep stan, sa lepim pogledom, kvadratura taman primerena da možemo da je lepo održavamo, alito je po svoj prilici (u ovom životu) moja poslednja lokacijasreća je što imam još dve alternativne za po deo godine, ali taj osećaj da je ovo faza života u kojoj je nastupio proces silaženja™ nije baš tako laka za podneti
April 2Apr 2 Ja cekam fazu silazenja kilograma vec 20 godina i nikako da dodje iako bi joj se radovao.
April 2Apr 2 @duda ja sam se pre par (valjda 5,6) godina preselio iz gepratove u rakovicu. mislio sam da je nezamislivo, to mi je zavičaj, deda se tu uselio pre 90 godina, samo u sanduku idem odatle. ništa. odoh,što se kaže mrtav 'ladan. sam sam se sebi čudio jer znam dve osobe koje su utvrdile da, upravo to, dok sam živa ne mrdam odavde. a žive u stanovima prevelikim za njihove potrebe.strah od promene, bilo kakve, postoji kod mnogih starih osoba. kod raznoraznih odluka. mislim da to mene nije zakačilo.