Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Strah od smrti

Featured Replies

A ko je gledao Little Big Man zna:
Stari indijanski poglavica Chief Old Lodge Skins odlučuje da je vreme da umre. Legne na drvenu nosiljku, počne kiša, a nakon nekog vremena pita: „Jesam li umro?“ Njegov posinak koga glumi Dustin Hoffman odgovara: „Ne.“ Poglavica ustane i kaže „nije dobar dan za umiranje“, pa se zajedno vrate kući.

Edited by aram

• Replies 428
  • Views 34k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Gledala sam ovo ranije, ali svaki put mi se srce stegne na 51:42...kad spusti lice na izmučene ruke i kaže: "Neka moju smrt shvate kao odlazak na područje bez signala." Setim se ruku mog tate, u modri

• Ja imao malo jaču depresivnu epizodu pre 5-6 godina i odem u stan "na kafu" kod jednog staaaarog neuoropsihijatra, pukovnika, očevog prijatelja i raspričao se ja kako razmišljam o toj smrtnosti, prot

• Ja ispoštujem želju drugih da skupa obiđemo tatin grob, ali iskreno, uopšte nemam osećaj da je on tamo i da mi obilazimo njega. Da, vidim njegovo ime i fotografiju na ploči (koju volim, beličasti mer

Posted Images

2 hours ago, đorđe geprat said:

ko je gledao holandski film zna:

antonija je stala pred ogledalo i rekla: "da, vreme je da se mre". pa je legla, okupila porodicu oko kreveta, sklopila oči i umrla.

Ima jedan divan kratki film, remek delce

Odgledajte. 🩷

MV5BZWExZjliYTgtM2U2Yi00MTU5LWFmOTAtNThk

On 11. 12. 2025. at 10:31, Caligula said:

BTW nisam ja mislio da sam svestan svoje konacnosti kada sam srecan, naprotiv, nego da je jedno i drugo tesno povezano.

Da, hvala za objašnjenje, prošli post sam (pogrešno) skapirala kao ovaj bold...

On 11. 12. 2025. at 23:11, aram said:

A ko je gledao Little Big Man zna:
Stari indijanski poglavica Chief Old Lodge Skins odlučuje da je vreme da umre. Legne na drvenu nosiljku, počne kiša, a nakon nekog vremena pita: „Jesam li umro?“ Njegov posinak koga glumi Dustin Hoffman odgovara: „Ne.“ Poglavica ustane i kaže „nije dobar dan za umiranje“, pa se zajedno vrate kući.

Mali veliki čovek!

Arame, ovo smo još samo ti i ja gledali na ovom Forumu. Mama me vodila u Odeon na kaubojce...

On 16. 12. 2025. at 1:44, April said:

Mali veliki čovek!

Arame, ovo smo još samo ti i ja gledali na ovom Forumu. Mama me vodila u Odeon na kaubojce...

Svašta...Gledao i ja nekoliko puta...

• 2 weeks later...

8cdff34f432f89da5d738cb9edf5094d7e983afd

The Seventh Seal (1957)

Nešto konkretno.

Nadam se da nije problem što granično pripada temi.

For many, the hardest part of dying isn’t physical pain but the fear, anxiety and sense of meaninglessness that often accompany it. While palliative care in the UK is rightly praised for easing pain and managing symptoms, patients’ emotional and spiritual suffering is often less well addressed.

Standard treatments – such as antidepressants, counselling and mindfulness – may ease some symptoms but often fail to help patients accept their diagnosis or find meaning in their remaining time. This is where psychedelic therapy may offer support.

Psychedelics might help terminal patients find peace
No image preview

Psychedelics might help terminal patients find peace

In clinical trials around the world, a surprising treatment is showing promise for people with terminal illnesses: psychedelic therapy.For many, the hardest part of dying isn’t physical pain but the f
  • Popular Post

Sto sam stariji, sve cesce hvatam sebe u mislima kako verovatno vise nikada necu ponovo procitati Prusta ili Zlatno runo ili Cercilove memoare (dakle „velika“ dela), jer prosto necu imati vremena, a zeleo bih. Nemam strah od smrti kao takve, ali me onda uhvati neka velika tuga. Kao i kad pomislim da ce se roditi neki novi Prustovi i Pekici, a ja necu ni znati za to. To me isto cini tuznim, ne uplasenim, nego bas duboko tuznim.

• 2 weeks later...

To je Hitchens opisao (parafraziram) kao žurku koja se nastavlja ali gazda dođe i kaže tebi i samo tebi: "moraš da ideš".

5 minutes ago, spettacollo said:

To je Hitchens opisao (parafraziram) kao žurku koja se nastavlja ali gazda dođe i kaže tebi i samo tebi: "moraš da ideš".

Drugim recima - izvuk`o te sv.Petar na lutriji. D

• 1 month later...

Mystery solved

56vzls.jpg

On 1. 1. 2026. at 20:59, burekdzija said:

Sto sam stariji, sve cesce hvatam sebe u mislima kako verovatno vise nikada necu ponovo procitati Prusta ili Zlatno runo ili Cercilove memoare (dakle „velika“ dela), jer prosto necu imati vremena, a zeleo bih. Nemam strah od smrti kao takve, ali me onda uhvati neka velika tuga. Kao i kad pomislim da ce se roditi neki novi Prustovi i Pekici, a ja necu ni znati za to. To me isto cini tuznim, ne uplasenim, nego bas duboko tuznim.

Ja tako posložim neka dešavanja, knjige, mesta kao "ok i to sam videla/doživela/pročitala", imala sam i tu jednu priliku.

Hvatam sebe kako mi se skraćuje lista želja, i oblikuje na 4-5 ključnih tačaka (ljudi, minus jedan), i okej sam s tim. Ionako će sve te pročitane knjige i doživljaji jednom biti izgubljeni, kao suze na kiši 🕊️

Ti si bar dosta svog prenela na klince, sta da kazemo mi koji se nismo orodili, ove servere koje dizem ima da neko zameni za godinu dana, ni dokumentaciju niko nece da mi cita cry

5 minutes ago, Shan Jan said:

Ti si bar dosta svog prenela na klince, sta da kazemo mi koji se nismo orodili, ove servere koje dizem ima da neko zameni za godinu dana, ni dokumentaciju niko nece da mi cita cry

Polako, ima vremena 🥰