Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

kaXe6J1HuYg4WCbl.png

Izgleda da neće skoro.

• Replies 9.5k
  • Views 772k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• pokupite sifua na epicu dok možete, imate 24 sata:   https://store.epicgames.com/en-US/p/sifu

• gejming godina 2020. u očima i rukama mog desetogodišnjeg sina   malo neočekivan review. al nešto kontam da bi moglo da vam bude zanimljivo. ono što je bitno razumeti za početak je d

• napadaj
    napadaj

Kupite novi broj Sveta kompjutera, 500. po redu. Fenomenalan je, ubacili su kao dodatak Svet igara sa retro pregledom od 1977. do 2001. godine, pa su tu recenzije Super Marija, Mortal Kombata, Sensibl

Posted Images

22 hours ago, Aleksandar_84 said:

kaXe6J1HuYg4WCbl.png

Izgleda da neće skoro.

Jedan retro upis.

Tamo negde oko crnog Petka izađe ponuda na Battlenetu za remasterovani Warcraft 2 od cirke 750 dinara. goofs, stari znalac prvo meri sedam puta pa seče, je odmah izvadio 750 kinti i kupio ono što ga je nekada toliko usrećavalo.

Sad dve kampanje kasnije, majko mila kolko je ona igra nezgrapna. Baš škripi u poređenju sa modernim RTS pristupima, maksimalni broj jedinica koje možeš da grupišeš je 12, pathfinding je nepostojeći, jako često jedinice i neće samostalno da napadaju nešto iako stoje pored toga, a na bacanje onih magija i aura može da se zaboravi, osim ako nisi korejski tinejdžer.

Da stvar bude još gora, 80% misija sadrži i morsku bitku i neka ostrva, a da bi transportovao jedince koristiš brod u koji staje njih 6, pa je i to dodatno smaranje.

Ajd, morska bitka je još i ok, ali mislim da je igra ujebana onim letećim jedinicama pošto ti pružaju mogućnost za jednu vrlo jednostavnu cheesy pobedu.

AI je dosta inertan i to je otprilike jedini razlog zašto je moguće lagano odigrati kampanju i pobediti. Forsiraće on napade i čačkaće te, no ako mu srušiš baraku neće je izgraditi ponovo, a ako mu srušiš obe nema više gde da pravi jedinice.

Inače, igra zahteva solidno taktiziranje pošto su resursi dosta ograničeni (za razliku od, recimo, Starcrafta), pa jednostavan mass-spam jedinica nije opcija, pride i vrlo lako ginu ako ih pošalješ na pogrešno mesto. Iz tog razloga neke dosta jednostavne misije umeju da traju i po 40-50 minuta.

Grafičkim remasterom nisam prezadovoljan, sve izgleda kao strip ili crtać, cartoonish. Ok, preuzeto je iz originala, ali uz pikselizaciju i mali CRT monitor bilo je bogovski. Cinematicsi su hit, toliko su užasni i mutni i što je najgore, potpuno besmisleni, no ok, tad kad smo bili mali to je bilo vau.

Uglavnom, jedna od najdražih igara iz detinjstva, nije dobro ostarila, no i dalje je volem.

koga interesuje, eu4 na steamu je 5 eura. 90% popusta.

15 minutes ago, 189- said:

koga interesuje, eu4 na steamu je 5 eura. 90% popusta.

vanilla, da ne bude zabune.

Disco elysium final cut free na epicu samo 24h

Uzeh Mutant Football League 2. Zanimljiva NFL varijanta, ali dosta brutalnija od prave igre. Imamo undead igrace, kiborge, orke, pa i ljude. Cesto se desava da igraci nastradaju tokom meca, mada postoji resurrection opcija izmedju utakmica. Zapoceo sam dynasty mode i tu tim krece od nule. Isti su igraci kao u regularnoj igri, no sa minimalnim statsima, koje treba razvijati kako se skupljaju exp poeni na mecevima. Odigrao sam 7 utakmica i jos uvek nemam trijumf. angazovap sam par dobrih slobodnih agenata, no nemam vise mnogo salary cap prostora (mozda za jos jednog ekstra igraca, mada to vec zavisi od pozicije). Imam RB koji je ocenjen sa 100 i koji je prodao moju prvu sansu za pobedu, protiv Clevelanda.

Da, treba pomenuti da postoje tzv. dirty tricks; klizava lopta, lopta koja ubija protivnicke igrace na svom putu, RB koji nosi motornu testeru u akciju, podmicivanje sudije, odnosno ubijanje sudije ako ga protivnik podmiti, takodje i napad na protivnickog QB. Protiv pomenutog Clevelanda sam podmitio sudiju na trecem za gol na jednom jardu, da bi sudija svirao neko nepostojece drzanje. Na kraju sam gubio 32-26, moj top RB je imao skoro open field i uspeli su da mu izazovu fambl, ne znam ni ja kako (mamo neki visok stats za ball security).

Poslednji mec protiv Houstona, isto konkurentna utakmica, no odbrana nije bila tako dobra, 27-35 ili nesto slicno (fulao sam jedan ekstra poen). Samo se cuo jedan od komentatora nakon mog promasaja i zato svi mrze kickere.

Ekstra zanimljiva igra. Malo su depresivni ovi porazi u seriji, no meni i onako obicno kada igram NFL treba dosta jaci tim za pobedu.

Treba reci da na svakom stadionu postoje zamke. Bilo da su u pitanju mine, rupe sa vatrom, kiselinom, testere koje se krecu odredjenom linijom i koje mogu zadati fatality igracu (ili mu skinuti solidnu HP kolicinu). Protiv Atlante recimo sam zavrsio mec sa ispod 40 igraca (37 cini mi se).

Ja kupio Fifu, tj. EA Sports FC 26. Auf koje smeće, ova igra je oduvek krš i nije napredovala ni za milimetar. PES21 je i dalje svemirski brod za ovo đubre. Džabe sve grafike, meniji, dresovi, stadioni i ostalo kad je gejmplej težak otpad.

4 hours ago, Miljenko said:

Mutant Football League 2

With all due respect, ovo zvuci kao klasican ne gledaj, ne pipaj i ne kupuj nikada trenutak u mom zivotu D

3 hours ago, napadaj said:

Ja kupio Fifu, tj. EA Sports FC 26. Auf koje smeće, ova igra je oduvek krš i nije napredovala ni za milimetar. PES21 je i dalje svemirski brod za ovo đubre. Džabe sve grafike, meniji, dresovi, stadioni i ostalo kad je gejmplej težak otpad.

Realno. Pre bih igrao Rocket League.

Vidim da svi hvale Formula Legends, no ja bas i nisam odusevljen. Tu pre svega mislim na tezinu. Na najlaksem nivou, sa svim pomocima, sam u sezoni od 5 trka, bio deseti u Belgiji i lagano zadnji na svim ostalim. Meni prvo smeta sto nema idealne putanje, za ukljuciti/iskljuciti, kao u skoro svim voznjama. Ako cemo realno, ja nijednu od tih igara ne bih mogao da vozim bez toga. Iskljucim sve pomoci (skretanje, kocenje na F1 na primer, dok traction control jednostavno moram da ostavim), no moram da znam kada otprilike treba da kocim, posto nema trika da sam ocenim uvek. Ocekivao bih da cu bar na pravcima imati neku prednost, no to ovde nije slucaj. Dodatni problem je sto ne mogu da uzmem najbolji bolid. Probacu jos jedan sampionat, mada se cini da ovo nije za mene.

F1 i Moto GP bar mogu da podesim prema svojoj snalazljivosti (F1 na nekih smesnih 20-30% tezine, Moto GP 50-60%), dok ovde ni to ne pomaze.

Atmosfera je dobra, kao i otkljucavanja drugih staza, vozaca, era.

Edited by Miljenko

Brzi update. Odoh dosta napred, u poslednju eru, odnosno rane 2020. Neki vozaci, odnosno timovi su u startu zakljucani, te uzeh McLaren i Daniel Ricciardov bolid. Prva trka i ocajan prvi krug kvalifikacija, no zatim odlican drugi i drugo mesto. Cela trka po kisi, gde sam se jurio sa Hamiltonom za celo trke. Nakon odlaska u pit, padam na trece mesto, no vracam drugu poziciju u istom krugu (proveo sam samo 6+ sekundi na zameni guma i reparaciji bolida). Na kraju me je macak bocnuo u ruku u zavrsnom krugu, pa sam zveknuo u zid (srecom te bolid nije bio ostecen pre toga), a imao sam dovoljnu prednost da ostanem drugi. Da, imaju tri skale za pracenje, HP bolida, gorivo i stanje guma.

Izgleda da mi vise odgovaraju brzi bolidi. Iako je ovo najlaksi nivo, sa traction control i sprecavanjem blokade tockova pri kocenju, pa i nije neki uspeh (u prethodnom sampionatu, rane 1980, ni sa tim nisam imao sanse).

• 2 weeks later...

Pa neeeeee, jebote. Tačno sam znao da će da je vrate, samo da izmuzu serijal do kraja.